Mame 32k kurulum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Mame 32k kurulum
Mame Kurulumudur

içinde Mame için Gereken Bütün Dosyalar Mevcuttur !

En Yeni Sürümüdür !

zip ler iç içe yerleştirilmiştir !

mame.rar dosyasını herhangi bir klasöre çıkarınız !

içinden 2 adet daha dosya çıkacak bunlar şöyle

1-) Mame32-0127u8
2-) All MAME BIOS Files

bu dosyaların KULLANIMINA Geldi sıra

Masaüstüne MAME adlı yeni bir klasör oluşturun Mame32-0127u8 dosyasını MAME klasörünün içine çıkarın sonrasında MASAÜSTÜNDEKİ MAME klasörüne girin

mame klasöründeki ROMS klasörüne kopyalayın ve oraya çıkarın ZİP ten !

mame bileşenlerini tamamladık şimdi internetten oynamaya geldi sıra !

tabi ROM indirdiginizi yada oldugunu var sayarak
burada bir kaç adres vermek gerekirse

adreslerinden istediginiz romları indirip oynayabilirsiniz !

ROM ları mame/roms klasörünün içine atmalısınız yoksa mame GÖRMEZ oyunu !

Not:HİT olayı vardır net ten oynarken eger rom unuzun versiyonu karşıdaki rakibinizin AYNISI degilse oynayamazsınız !

gelelim nettten oynamaya tekrar MAME klasörüne girelim orada

kailleraclient.dll

dosyası var bu netten oynacagımız serverlerin DOSYASIDIR yani o olmadan netten oynayamayız !

kailleraclient.dll dosyasını SÜRÜKLEYEREK Mame32k dosyasının üzerine gelince bırakın biraz bekledikten sonra UYARI gelecek TAMAM deyin !

şimdi Mame32k yı ÇALIŞTIRIN !

Solda Yukarda ki Available ye tıklatın (Available demek olan oyunları göster demek) sonrasında

OPTİONS Sekmesinden DİRECTORİES e Tıklayın Gelen Pencerede Browse ye tıklatın ROMLARINIZ neredeyse orayı Gösteriniz Benim ki d:\roms ta mesela resimdede görüldügü üzere !

gelelim şimdi tuş ayarlarının yapılmasına burada önemli olan o ayarları 1 kere yapmanızdır HER ROM için (HER OYUN İÇİN) 1 kere yaparsanız bir daha ayar yapmak zorunda kalmazsınız !

ben rasgele bir oyun seciyorum !

Gelen Sayfada O ve K tuşlarına basmanız gerekmektedir OK yoksa giremezsiniz sonrasında enterleyerek devam ediniz !

Sizinde Gördügünüz Gibi Tuşlarımı kendi istedigim şekilde ayarladım KIRMIZI YAZILI olan yerleri kendime göre degiştirdim !
sizde kendinize göre ayarlayın ve ESC tusuna basarak menuden ÇIKINIZ !

görmüş oldugunuz gibi yanınızdaki bir arkadaşınızla oynayabilirsiniz karşılıklı iyi vakit geçirebilirsiniz !
(tabi player 2 nin dügmelerinide ayarlamanız gerekmektedir aynı klavyede oynayacak şekilde veya joistik yardımı ile !)

MAME , ROM ve tuşlarıda ayarladıktan sonra herşey tamam olduguna göre sıra geldi net ten oynamaya !

mame panosuna gelelim tekrar !

FİLE Sekmesinden Palay Network Game ye tıklatın !

Serverlerin Yüklenmesini BEKLEYİNİZ bu baglantınıza ve Bilgisayarınıza baglı olarak 1 kaç dakika sürebilir !

her hangi bir server secerek servere login olmalısınız ÇİFT tıklayarak ras gele bir servere girebilirsiniz PİNG yüksek olan serverlerde oynayamayacagınızı unutmayınız !

genelde alman serverlerinin pingi digerlerinden düşük olmaktadır !
dilerseniz kendi oyununuzu kurabilir dilerseniz başka birinin oyununa girebilirsiniz resimde görüldügü üzere !

Oyun Adı - Emülatör Adı - Oyuncu Adı Ve kaç kişilik oldugu yazıyor !

Yeni oyun kurmak için Create New Game Tıklayıp Sonrasında SİZDE OLAN OYUNLARDAN olması gerekir OYNAYABİLMENİZ İÇİN !
eger o oyun sizde yoksa KESİNLİKLE OYNAYAMAZSINIZ !!!
hiç bir yerde !

oyunu kurdum biri geldiginde Start Game dedigimde oyuna iki oyuncuda giriyor !

Yukardakilerini 1 e 1 yaptınız Ve kurdunuz oynadınız ertesi gün çalışmadı !
yapmanız gereken tek şey

Mame32k0.64en Dosyayı TEKRAR exec etmek yani arşivden yeniden çıkaracaksınız mamenin Oldugu KLASÖRE !

Not : Ne yazık ki türk serverleri yok maalesef ama isteyen olursa veya kuracak varsa tarif edebilirim yada ilerde yazabilirim buradan !

diger bir not : indirdiginiz dosyada trojan vardir !

ANTİ virüs programında dezenfekte ediniz ! (zarar vermiyor ama yinede tedbirli olalım)

Dip Not : Eger LiNuX Kullanıyor iseniz Buradan Yazıp Bana Ulaşabilirsiniz !
linuxta MAME vardır özelliklede ULUSAL işletim sistemimiz pardus 2007 de mame mevcuttur !

3D yani 3 boyutlu oyunları oynayamıyorsanız zinç anlatımı ve derlemesinide yapabilirim !

mame ile 3 boyunlu oyun yani 3D fps düşüyor zinç te fpsnizi ayarlayabiliyorsunuz eger isteyen olursa onuda resimli veya setup lu hale getire bilirim saygılar

Zinç kurulumunu resimli olarak AYARLARIYLA beraber anlatacagım umarım bu paylaşımım bilmeyenlere bir kaynak olur !

• Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi

OğuzcanAbi

Üye
teşekkürler işe yarar resimlde anatmışısın süper

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
    Konu Sahibi
Önemli değil işine yarasın o yeter :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt