Majezik ilacının yan etkileri ve tüm tesirleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Majezik ilacının yan etkileri ve tüm tesirleri
Majezik ilacını kullananlara yada kullanacak olanların merak ettiği sorular arasında bu ilacın yan etkileri nelerdir sorusu dikkatimiz çekiyor. Majezik yan etkisi ve diğer tüm tesirleriyle ilgili bilgiler makalemizde yer alıyor.

Majezik 100 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Çeşitli ağrıların giderilmesinde kullanılır.
  3. Eğer geçmişte yaşanmış veya şu an var olan mide – bağırsak ülseri, mide ve bağırsaklarda kanama, ciddi kalp yetmezliği ve Asetilsalisilik asit’e (Aspirin, Ecopirin, Coraspin, Asinpirine, ) alerji durumlarından herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.
  4. Eğer daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi ve felç , kanama ve pıhtılaşma bozukluğu,geçirmiş olduğunuz mide ülseri veya mide kanaması ile kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, burunda polip varlığı, karaciğer rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı gibi durumlarda doktorunuzu bilgilendirmeden bu ilacı kullanmayınız.
  5. İlacın kullanımı mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir.Siyah, kanlı katranımsı dışkı veya kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz
  6. İlacın kullanımı sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşım problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurmalısınız.
  7. İlacı kullanırken kesinlikle alkol almayınız. Alkol mide kanaması riskinizi arttırabilir.
  8. Yaşlı yetişkinlerin mide ve bağırsaklarla ilgili yan etkilere maruz kalma riski daha fazladır.
  9. Doktor tavsiyesi olmadan çocuklara vermeyiniz.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Majezik 100 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte tok karnına alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri : Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Mide bulantısı, mide ağrısı, karın ağrısı, halsizlik, ateş, terleme, çarpıntı, ağız kuruluğu, tat almada bozukluk yaygın görülen yan etkilerdir.
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.


Üst Alt