Aslında hiçbir emülatör orijinalinin verdiği zevki vermez.Sırf bu yüzden zamanında Nintendo Game Boy Advance için paraya kıyıp EZ-Flash Omega kartuş almıştım (iyi ki de almışım şimdi 1K olmuş).İstediğim yüzlerce GB-GBC-GBA oyununu orijinal el konsolumda oynuyorum.O fiziksel tuşlar olmayınca hem zor oluyor hem de zevk vermiyor.
Amaa yine de emülatörlere büyük sevgi ve saygım var, özellikle bazıları var ki efsane.Eski konsollara ulaşması imkansız olanlar, bu çok değerli oyun kültürünü hem tanıma hem de deneyimleme şansı buluyorlar ki bu iyi bir şey.
Tabi ben de hemen hemen tüm cihazlarıma olmazsa olmazım olan bazı emülatörleri yüklüyorum.
Hep yanımda olsunlar istiyorum neden olmasın ki.
Aktif olarak kullandığım emülatörler şunlar;
Windows PC:
-
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
(Başlı başına konsol sayılır, bildiğim kadarıyla dünyada en çok tercih edilen, en geniş kapsamlı emülatör, her şey var... )
-
(malumunuz PSP)
-
(Java)
-
(Xbox Original)
Android Mobil:
-
(Açık ara denediklerimin en iyisi, güzel tasarımlı arayüze sahip ve oldukça akıcı çalışıyor)
-
-
Loader ve
-
-
(emülatör sayılır çünkü orijinal veya fan yapımı bir çok wad'ı çalıştırabiliyor)
-
(Symbian emülatör)
Symbian:
- Vnes
- Vboy
- Vbag
- Vsun
- Pico Drive
- EmiNES
- EmiBoy
- gpsp (en sevdiğim)
- AntSnes
- PPSSPP (3D oyun çok zor)
Adını unuttuklarım olabilir, neyin ne işe yaradığını yazma gereği duymadım ilgisi olanlar bilir zaten.
Symbian sembolik olarak duruyor zaten de Windows veya Android için tavsiyeleriniz varsa paylaşabilirsiniz.Sürekli tesadüfen bir şey keşfediyorum ve ben bunu daha önce nasıl görmemişim diye kendimi yiyorum.