Maden suyunda yanlış bildiklerimiz

Sponsorlu Bağlantılar

dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Maden suyunda yanlış bildiklerimiz
Maden suyunun en çok çıktığı ülke Türkiye. Ama Avrupa'da 3 litrelik tüketimle en gerideyiz. Mineral deposu maden suyunda doğru bildiğimiz bir dizi yanlış var.
Maden suyu, Türkiye’de kaynak olarak en bol bulunan ama kıymeti az bilinen doğal kaynaklarımızdan. O kadar farkında değiliz ki adını bile doğru söylemiyoruz. Çoğu kişi, maden suyu ile sodanın farklı şeyler olduğunu dahi bilmiyor. Maden suyu, şimdi de Avrupa Birliği süreci ile çerçevesinde yeni bir isimle anılmaya başlamak durumunda. Avrupa’daki genel adından hareketle “mineralli su” denilir oldu. Beypazarı Maden Suyu Genel Müdürü Niyazi Ercan’a, maden suyu ile soda arasındaki farkı sorduk.
- “Maden suyu” ile “soda” aynı şey mi, farkı var mı?
- Maden suyu, içerdiği bütün mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yerkürenin çatlaklarından yol bularak yeryüzüne çıkar. Tamamen doğal, hiçbir katkısı yoktur. Soda ise suya, karbondioksit gazı ilave edilmesiyle elde edilen, tamamen yapay olan bir içecek.

FAZLA İÇMENİN SAKINCASI VAR MI?
- Maden suyu tüketiminin bir sınırı var mı?
- Maden suyundaki mineraller, vücudumuzda vitaminlerin vücut tarafından alınmasına yardımcı olurlar. İçerdiği zengin kalsiyum ve florür gibi mineraller nedeniyle özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve yaşlıların daha fazla maden suyu içmeleri gerekir. Uzmanlar günde en az 2 litre civarında su ve maden suyu tüketilmesini öneriyor.

- Çocukların maden suyu içmesinde bir sakıncası var mı?
- Maden suyunun bugüne kadar bilinen hiçbir zararı görülmedi. Tam aksine vücudumuza onlarca yararı bulunuyor. Büyüme çağındaki çocuklar kalsiyum, demir, çinko, florür gibi minerallere yetişkinlerden daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yolu bolca süt ve doğal suları tüketmeleridir. Maden suyunun içerdiği kalsiyum kemik yapısının, florür de ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlı.

- Hamilelikte maden suyu içilmesinin sakıncası var mı?
- Tam tersine, hamilelerin maden suyuna normal insanlardan daha fazla ihtiyacı var. Hamilelik, beslenmeye özel önem verilmesi gereken bir dönem. Anne adayı bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmenin en önemli ve en kolay yollarından biri, düzenli olarak maden suyu tüketimi.

 
  • Beğen
Tepkiler: mekanik


akula

akula

Üye
emegine sağlık
 
Salihyet

Salihyet

Üye
vay be, ben zararlıdır diye tahmin ediodum..
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
teşekkürler..%90 insan maden suyuyla sodayı karıştırır..aynı der ve bende aynı biliyordum..
 

shadow_bey

Üye
iyide sadesiyle meyvelisi arasında fark varmı aceba..
emeğe teşekkürlerr
 

omayra

Üye
günde 1 veya 2 şişe içerim ben. Ama daha fazlasını içemiyorum. Kızılay'ın maden sularının içimi bana kolay geliyor :)
 
YsF_90

YsF_90

Üye
maden suyunun zararsız olduğunu biliyordum ama okudum yinede, teşekkür ederim. maden suyu ne kadar içilirse faydası olur, zararı olmaz. ama henüz küçük çocuksa 4 yaşında filan midesine zarar verebilir. bunuda ekleyim istedim. çünkü benim kardeşim çok içerdi3-4 yaşlarında doktor tavsiyesiydi yani. reklam amaçlı söylemiyorum ama ben bütün markalarında maden sularını içtim ama beypazarı gibisi yok. hatta maden suyunu normal olarak içemiyorsanız bir bardağa dökün üzerine birazda vişne suyu ilave edin çok hoş tadı oluyor. devamlı öyle yaparım ben.
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Güzel ve faydalı bilgiler ;)
 
schumici

schumici

Üye
maden suyu gerçekten sağlıktır içmenizi kesinlikle tavsiye ederim
 
xkadir61

xkadir61

Üye
günde 1 veya 2 şişe içerim ben. Ama daha fazlasını içemiyorum. Kızılay'ın maden sularının içimi bana kolay geliyor :)

aksine bende kızılay'ı sevmiyorum. tamam her satın aldığımız soda bize çadır olarak gferi dönecekte.
bence sırmakeş eniyi olanı.
 
PhoenixGuard

PhoenixGuard

Üye
Ben Tüm Maden Sularını Denedim İçinden En Çok Beğendiğim Bursadan Çıkanlar,
2Yıldır Maden Suyu İçiyorum ve Günde En Az 7-8 Tane İçiyorum, Hiçde Zararını Görmedim Cilde Çok İyi Geliyor Sürünce Ve İnsanı Dinç Tutuyor.
 

mekanik

Üye
millet nasıl bunu zararlı biliyonuz ya hayret...:hmmm
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
bilmiyordum teşekkürler
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Güzel bilgiler sağol
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
teşekkürler..%90 insan maden suyuyla sodayı karıştırır..aynı der ve bende aynı biliyordum..
Valla bende aynı sanıyordum ama farklıymış.Bu arada geçen sene ustalar gibi bu arkadaşıda şutlamışlardı.Sanırım muebbete çarptırılmış geri dönüşü yok
 


Üst Alt