Lys'ye hazırlanıyorum meslek seçiminde yardımınıza ihtiyacım var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
Lys'ye hazırlanıyorum meslek seçiminde yardımınıza ihtiyacım var
Meslek Lisesi "Motorlu Araçlar Teknolojisi" Bölümü Mezunuyum.Şuan Lys Sınavına Hazırlanıyorum. Önümde Birkaç seçenek var ve ben aslında elimdeki yumurtaları tek bir seçeneğe yatırmak yerine çoklu oynamayı düşünüyorum. Sizlerin Yardımına Başvurmak İstedim.

Ygs sınavında Polislik barajını geçtim. (En Yüksek Puanım: 271 - YGS 4)
Lys'ye Hazırlanıyorum.
Bu Sene Meslek Lisesi Mezunlarına KPSS'de var. (2 Senede 1 oluyor.)

Kpss'yi pek düşünmüyorum aslında. Sebebide meslek lisesinden (Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümünden) kpss'ye girdikten sonra ne olabileceğimi tam bilmiyorum. Çalışma ortamım nasıl olur, çalışma saatlerim nasıl olur tam bilemiyorum ve diğerlerine oranla daha iyi olacağını düşünmüyorum. Tabi net bir bilgim yok.

Polisliğin sevebileceğim bir meslek olduğunu düşünüyorum. Polislik sınavlarını geçmiş, okulunu bitirmiş, mesleğe başlamış birisi buradan sivil polis olabilir mi? veya Farklı seçenekler, bunları bilmiyorum ne yazık ki.

Lys'de kendime pek güvenemiyorum açıkçası. Ben eşitağırlık öğrencisiyim ve lys edebiyatta kendime güvenemiyorum. (Yazarları, kitaplarını, kitapların içeriklerini, hangi akımdan etkilendiklerini, önemli kitaplarını, ilk örnekleri (ilk realist roman, ilk köy romanı vs...), servet-i fünun edebiyatı, tanzimat dönemi edebiyatı vs... uzuyorda uzuyor) Bütün bunlara çalışacağımın güvencesini, ezberleyebileceğimin güvencesini kendime veremiyorum.

Birde lys sınavı sonucuna göre seçebileceğim meslekler söyleyebilir misiniz? Puanı çok fazla olmayacak türden 320-370 arası. Yani bir hedef koysam buraya kadar çıkartabileceğimi düşünüyorum puanımı. Hedefimin olmayışı beni bir boşlukta bırakıyor ne heves var ne başka bir şey. Mesleklere bakıyorum "hangi meslek nasıl çalışır?, çalışma saatleri nasıldır?, iş bulma olanağı nasıldır?" bunları bilmediğim için (internette araştırdığımda da doğru düzgün bilgiler elde edemedim) seçimde yapamıyorum kendimce. Açıkçası çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var. :)

Şuan gözümde en yüksek polislik sınavı sonrasında lys sınavı hiçbiri olmazsa kpss sınavı gibi bir sıralama var. Etrafımda danışabileceğim kimse yok gerçekten. Son çare sizlerden yardım istemeye geldim. Umarım bilgili ve yardımcı olmak isteyen birileri çıkar :)

Şimdiden Teşekkür Ediyorum...
 


HaqperesT

HaqperesT

Üye
tercihini yapmış gorünüyorsun; ancak
terche yapmayı simdi bırak calısmaya odaklan iyi lys puanı alırsan seceneklerin artar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Pesimistt5
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
Hazırlanıyorum hazırlanmasına ama kafamda karışıklık oldukça dikkati de toparlayamıyorum. En azından biraz bir şeyler toparlasam kafamda rahat rahat çalışacağım hedefe doğru ama yok toparlayamıyorum. Tercihimi yapmadım daha cidden o sonda yazdığım şuan öyle kafamda duran. Lys sınavının sonucuna göre değişik bir sürü kapı açılıyor Bölüm seçme konusunda. Daha iyi bir şeyler olabilir ama tabi önce bir hedef lazım. Bende hala tam olarak net bir hedef koyamıyorum. Buda sorun oluyor. Kafamda biraz bir şeylerin oluşabilmesi adına konu açmanın faydalı olacağını düşündüm.
 
HaqperesT

HaqperesT

Üye
belkide polisligi nasıl olsa kazanırım rahatlıgı lys ye odaklanmana engel oluyor.
oncede dedigim gibi lys ye odaklanmalısın simdi
 
  • Beğen
Tepkiler: Pesimistt5
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
    Konu Sahibi
Haklısın öyle bir sorunum olabilir. :S ama Kafamda bir tablo oluşmasını istiyorum :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt