Lumia Telefon Almak İstiyorum Ama Sorularım Var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi
Lumia Telefon Almak İstiyorum Ama Sorularım Var
iPhone'den, WP'ye geçmek istiyorum ancak aklımda bazı büyük sorular var. Bunlara makul bir yanıt bulursam alacağım bir tane..

1)Şu anda 920 ve 925 modelleri için yeterli param var. Ama birkaç ay ara ile yeni cihazlar tanıtılıyor bu da gerçekten 36 ay güncelleme alabilecek miyiz sorusunu çıkarıyor.

2)Şu anda 920 veya 925 alsam en azından 2 yıl değiştiremem o sürede benim isteklerimi karşılar mı? Fazla oyun oynamam, vakit geçirten oyunlar olsun telefonda uzun yolculuklarda film izleyebileyim yeter. Bunları yapabilir mi?

3)Markette ki uygulama sayısının gün geçtikçe arttığı bir gerçek ama çoğu ücretli AppStore gibi paralı uygulamaların ücretsiz olduğu promosyon günleri oluyor mu?

4)Pil yoğun mesajlaşma da bir günü çıkarabiliyor mu?

5)En önemli arıza sorunu, arkadaşımda ki 920 tam 4 kez servise gitti ve 30 günde ancak geldi. Bende de aynı sorun olur mu kesin bilinmez ama bu arızalar ilk parti üretiminde mi oldu? Hala aynı sorunlar devam ediyor mu?

Bilgi verirseniz çok teşekkür ederim.

Not:Yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
1. Güncelleme konusunda sıkıntın olmasın. Önümüzde güzel güncellemeler var daha. Hele ki blue güncellemesiyle ben eksiksiz olacağına inanıyorum.

2. 2 yıl çok rahat götürür. Mağazada güzel oyunlar var daha da çıkacak yani. Film izleyip indirme programları da var rahatlıkla izleyebilirsin.

3. Evet paralı uygulama ve oyunların ücretsiz olduğu promosyonlar oluyor. Mağazadaki store deals tarzı uygulamalar hangi uygulamaların ne zaman ücretsiz olduğunu gösteriyor. Takip edersen işine gelir.

4. Pilde sıkıntı yok. Mesajlaşma çok az yiyor. Pili öldüren bazı ağır oyunlar ve navigasyon uygulamaları :)

5. Tamamen şanssızlık senin arkadaşının ki. Bende aldığımdan beri hiçbir sorun yok.

ÖEY

ÖEY

Üye
1) MS'in açıklamaların göre neredeyse 2 yıla yakın bir güncelleme garantimiz var ve uzama ihtimali de hiç düşük değil. Ama bu süre bile bence gayet yeterli bir süre:oke:

2) Her iki telefonda bu isteklerini rahat rahat karşılar. Markette bir sürü zaman geçirtecek ücretsiz oyun var. Film izleme konusuna gelince şu anda playerın desteklediği format sayısı az ama sene sonu en geç 2014 Ocak-Şubat gibi MS apileri açtıktan sonra markete video playerlar yağacak. Zaten vlc playerın yapım aşaması devam ediyor. Bunun dışında html5 destekleyen tüm sitelerden videoları sorunsuz izleyebilirsin. Veya ücretsiz bulabileceğin converter programlarından biriyle desteklenen formata izlemek istediğin videoyu çevirip telefona atıp izleyebilirsin yolda falan:oke:

3)Ücretli uygulamalarda indirim ya da kısıtlı süre ücretsiz olma durumu burada da var, sıkıntı yok:oke:

4) Mesajlaşma derken normal sms ise hayli hayli çıkartır. Ama whatsapp viber gibi uygulamalar daha fazla pil yediği için tam gecenin körü olmasa bile makul seviyede şarjı akşama kadar götürür. Tabi çok abartmazsan :D Bu durum tüm telefonlarda aynı ama bunu da belirteyim:oke:

5) Arıza sorunu şans işi. Benim cihazım 5 kez servise gitti. Şu an için kronik birkaç ısınma ve pilin az gitmesi durumları hala devam ediyor ama genelde ilk donanım sorunu yaşayan cihazlar ilk partiden çıkanlar. Son zamanlarda gelen partilerde hiçbir sorun yok bildiğim kadarıyla. Bu durumlarda aslında her marka telefonda görülebilecek şeyler. Sadece wp8 telefonlara has bir durum değil:oke:

Benim tavsiyem 3 Eylül'ü bekle. Lumia 925 çıksın hele bir. L920 ile L925 kendin bir dükkanda bire bir dene, kurcala hangisi hoşuna giderse al.

Hagios

Hagios

Üye
1- 925 sonrası 1020 var.Dediğin doğru ama teknoloji bu hızına yetişilmez :) Forumu biraz incelersen Amber güncellemesinden sonra daha gelmesi beklenen güncelleme haberleri var tabi.

2- Film izleme konusunda diğer telefonlardan bir farkı yok.Batarya yettiği kadar izlersin.

3- Deneme sürümleri var çoğu uygulamanın.

4- Çok rahat çıkartıyor :)

5- İlk parti konusunda haklı olabilirsin.Benim Lumia 920 daha bir kere servise gitmedi, sorun çıkartmadı.

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim o zaman gidip bir 920 alayım, 925'in 16 GB hafızası var. iPhone 5'im de aynı ve yaklaşık 5 GB fotoğraflar ile dolu. Bunun kamerası daha iyi olduğuna göre fotoğraf boyutları da haliyle daha yüksek olacaktır. Turkcell kullanıyorum ama operatöre bağlı bir telefon almak istemiyorum. Bu yüzden 925 32 GB'lık sürümü sadece Vodafone'de olacakmış o yüzden alamam..

respection123

Üye
Alma.

ÖEY

ÖEY

Üye
Lumia 925 32gb ilk 3 ay vodafone ardından diğer kanallarda satışa açılacakmış.:oke:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
1) Lumia 925 - 32 GB'lık olanı al. En az 2 sene çok rahat destek alacaksın.

2) İsteklerini fazlasıyla karşılar. Lumia 925'in batarya ömrü yönünden de artıları var 920'ye göre.

3) Evet, uygulama ve oyunların ücretsiz olduğu günler olabiliyor. Bunu takip etmek için bazı uygulamalar var.

4) Bir günü rahatlıkla çıkarabilirsin.

5) Herhangi bir arıza ile karşılaşacağınızı sanmıyorum. Biraz da kısmet işi.

İyi forumlar.

enterneoll

enterneoll

Üye
Oyun ve uygulamalara pek ilgin yoksa iyi bir seçim olabilir gerçi ben film izlerim ve bataryam daha iyi olsun diyorsan note 2 çok daha iyi bir seçim ama lumia'larda tek sorun altyazılı film izleme buna dikkat et alırken

alical33

alical33

Üye
32gb 925 yukarıda belirttiğin tüm ihtiyaçlarını karşılar gönül rahatlığı ile alabilirsin.
benim bu 2. 920 ilkinde sorunlar yaşadım ama bunda sorunum yok çok şükür

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi
http://www.maxicep.com/windows-phon...esine-inceleme-tekrar-guncellendi-818039.html

Daha önce de söylediğim gibi, eğer Lumia 920 ve 925 arasında kaldıysan kesinlikle 32GB'lık Lumia 925 derim :oke:

32 GB Lumia 925, 1549 TL. Ben iPhone 5'i 1200'e satabiliyorum en fazla. 3 ay sonra satsam iPhone'u fiyatı düşecektir. Bu durumda daha fazla katmam gerekir. Tabii 3 ay sonra 925'in de fiyatı inebilir.

Bu arada bir arkadaş belirtmiş evet, ne yazık ki altyazılı film izlenemiyormuş. Sanıyorum ki ilerde ki güncellemeler içe mutlaka çözülecektir. Ya da bir uygulama geliştirilir.

- - - Eklendi - - -

http://www.maxicep.com/windows-phon...esine-inceleme-tekrar-guncellendi-818039.html

Daha önce de söylediğim gibi, eğer Lumia 920 ve 925 arasında kaldıysan kesinlikle 32GB'lık Lumia 925 derim :oke:

32 GB Lumia 925, 1549 TL. Ben iPhone 5'i 1200'e satabiliyorum en fazla. 3 ay sonra satsam iPhone'u fiyatı düşecektir. Bu durumda daha fazla katmam gerekir. Tabii 3 ay sonra 925'in de fiyatı inebilir.

Bu arada bir arkadaş belirtmiş evet, ne yazık ki altyazılı film izlenemiyormuş. Sanıyorum ki ilerde ki güncellemeler içe mutlaka çözülecektir. Ya da bir uygulama geliştirilir.

marazruno123

Üye
925 al soruların bitecektir tek eksiği hafıza kartı olmaması.Ve bu arada uygulama konusu çok iyi ücretsiz uygulamalar var.Pil konusuda çok iyi 820 kullanıyorum 14 saat yetiyor bana yani 1gun için yeterli 925 pili dahada iyi ben oyun,şarkı,konuşma konusunda hiç sıkıntıda çekmedim sonradan dahada iyi oldu birkaç ayarla bu arada guncelleme konusunda sabırsız olabilirsin adamlar birkaç aya herşeyi sürüme alacak eksikler bitecek

erdgnblt

erdgnblt

Üye
iPhone'den, WP'ye geçmek istiyorum ancak aklımda bazı büyük sorular var. Bunlara makul bir yanıt bulursam alacağım bir tane..

1)Şu anda 920 ve 925 modelleri için yeterli param var. Ama birkaç ay ara ile yeni cihazlar tanıtılıyor bu da gerçekten 36 ay güncelleme alabilecek miyiz sorusunu çıkarıyor.

2)Şu anda 920 veya 925 alsam en azından 2 yıl değiştiremem o sürede benim isteklerimi karşılar mı? Fazla oyun oynamam, vakit geçirten oyunlar olsun telefonda uzun yolculuklarda film izleyebileyim yeter. Bunları yapabilir mi?

3)Markette ki uygulama sayısının gün geçtikçe arttığı bir gerçek ama çoğu ücretli AppStore gibi paralı uygulamaların ücretsiz olduğu promosyon günleri oluyor mu?

5)En önemli arıza sorunu, arkadaşımda ki 920 tam 4 kez servise gitti ve 30 günde ancak geldi. Bende de aynı sorun olur mu kesin bilinmez ama bu arızalar ilk parti üretiminde mi oldu? Hala aynı sorunlar devam ediyor mu?

920 çıkalı 1 yıla yaklaşıyor. En azından 8 ayını tamamladı. Ona garanti verilmez ancak 925 36 ay güncelleme alır. En azından Microsofttan alır.

Oyun açısından bile 36 ay ihtiyacını karşılar. Diğer şeyler zaten sisteme etki bile etmiyor. Müzik video web mail mesaj facebook twitter vs. vs.

Promosyonları microsoft değil yapımcı yaparsa yapar ancak şuan bile real fotball 2013 ücretsiz. Ancak diğer oyunlarda ücretler bayağı artabiliyor. N.O.V.A 3 - Modern Combat 4 gibi oyunlar 15 TL (genelde). Fruit ninja angry birds asphalt serisi 2 TL gibi...

Ben uyurken oda uyuyor ve enerji topluyor(şarz), ben aktifken oda aktif ve günü kurtarıyor. Gün içinde mail ve web kullanımı otobüs metrobüs gibi alanlarda oyun oynamama rağmen.

Bundan önce kırmızı 920 vardı 6 ay kullandım arkadaşıma aldığım fiyattan yüksek fiyata verdiğim için sattım. 7 Ayda tek bir sorun olmadı (ki soft reset bile atma ihtiyacı duymadım. Soft reset bilgisayardaki resetle aynı işlem gibi. Birtek geçen gün ihtiyaç duydum.) Şuanki 920 'mi 1 aydır kullanıyorum hala bir sorun yaşamadım.

iPhone 5 şirket hattı olduğundan kullanıyorum. Zorunlu olmasa Lumia 920 oldukça kullanacağım bir telefon değil. Yazılımcı olmama ve teknolojiyi takip etmeme rağmen... (Telefonu alıp boş boş kullananlardan değilim.)

Kredi kartın varsa sorun yok :) (Mağaza açısından)

Birde sana tavsiyem iPhone 'un varken 1 ay daha idare et acele etme 925 al, kesinlikle...

blackcemre

Üye
eğer paran yetiyorsa 925 al yoksa sıfır değil ikinci el lumia 920 al.

SonyXperia

SonyXperia

Üye

Öncelikle Windows Phone kullanmak zevkli olmasıyla beraber büyük sabır gerektirir sözcüklerime başlamadan önce bunu belirtmeliyim.

1-Güncelleme konusunda Microsoft şu an mevcut bulunan tüm telefonlarına 2 seneden fazla olmak kaydıyla destek verecek. Ayrıca iki sene oldukça yeterli bir süre, muhtemelen iki senenin sonunda telefonunuzu değiştireceksiniz zaten.

2-Oyunları benim gibi büyük oynuyorsanız büyük bir üzüntü yaşarsınız bu bir gerçek ama çerez ve eğlenceli oyunlarda yok değil zevkle oynayacağınız pek çok oyun mevcut ama ios mağazasının + larından sonra bir sure şok yaşamanız garanti.

3-Ben Windows Phone kullanalı bir buçuk ay oldu daha karşılaşmış değilim. Ama mağazanın tek sorunu popüler uygulamaların (geliştiriciler sebebiyle) daha yerini alamaması ve pek çok platformda mevcut olan ücretsiz uygulamanın bizim Windows Phone mağazasında ücretli oluşu. Umarım yakın zamanda bu sıkıntıyı hallederler.

4- Ben bir günü geçirdiğimi hatırlıyorum.

5-Benim telefonum şükürler olsun daha servisle tanışmadı bu biraz şans meselesi bütün şirketlerin telefonunda böyle aksilikler yaşanmadı olası

tgoksen1

Üye
Iphone kal kardes ciddiyim yani.​KAL KAL KAL.

musti15fb

Üye
    Konu Sahibi
925 32 GB ancak 3 ay sonra diğer pazarlarda olacağı için beni 920'ye itiyor.

Benim para verip aldığım telefon destek almalı, bu yüzden 920' çıkalı bir yıl oldu bu yüzden ancak 2 yıl destek alabilir benim için 2 yılda yeterli, çünkü muhtemelen o zaman telefonumu değiştireceğim. Özellikle Google'ın WP'nin gelişmesini istememesi gözle görülür birşey. Önceden Google Docs kullanıyordum ama Office 2013'e geçtim bu yüzden pek bir sorunum olmayacak.

Neden almamalı bizi ve arkadaşı aydınlatırsanız çok mutlu oluruz ve gerekçenizi öğrenmiş oluruz açıklayıcı değil :)

Neden almamalıyım bende merak ettim. Profilinizde de Lumia 720 sahibi olduğunuz yazıyor.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben bayramda L920 aldım,iyikide almışım,hiçbir sorun yaşamadım ve alışmamda öyle zor falanda olmadı,kalite arayüz ve stabilite harika.hele hele insanların görüpte şaşkın şaşkın bakması başka bir güzel oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt