LUMİA bataryayı %40 artırmak. (kesin çözüm)

Sponsorlu Bağlantılar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
LUMİA bataryayı %40 artırmak. (kesin çözüm)
Merhaba, bu yazdıklarımı aslında sizlerde biliyorsunuz. Ama gerçekten batarya performansını %40 a kadar artırılabilecek bir ayrıntıdır. Peki ne bu, telefonun ısısı ve ekran parlaklığı. Öncelikle kendimden bir örnek vericem.

benim telefonum lumia 920, ekran parlaklığı otomatikle. Ben evde telefonum ile uğraştığım zamanlar hep arada bir kontrol ederim pataryayı yüzde kaç kalmış diye, kapalı bir alanda olduğum için ve ışığın seviyesi düşük olduğu için emin olun batarya %100 ken 2 saat boyunca halen 100 de olduğuna şahit oldum. (tabi telefonun ısısıda düşük bir derecede iken) ama diğer kotu ayrıntı, telefonunuzu bir güneş ışığına çıkarın, ekrana bakın inanılmaz parlaklaşıcaktır. Hatta telefonunuzun siyah ekranından bir bölümünün bile beyaza kadar aydınlık olduğuna şahit olmuşumdur. İşte böyle ortamlarda batarya kendi kendine bile azalabiliyor. Hatta 2. Batarya durumunu Açışınızda birinciye göre %5 daha az bile olabiliyor ve bu duruma çok şaşırıyoruz.

diğer ayrıntı ise telefonumuzun ısısı. Isısıda bu noktada çok önemlidir. Yine kendimden örnek vereceğim.
kışın telefonum azıcık bile ısınmasın diye (sırf denemek için)buz dolabına koyduğum bile oldu ve hep pencerenin o soğuk mermerin üzerine koyarak oynuyordum ve bu durumda da 2 saat boyunca telefonun bataryasında hiç,bir değişiklik olmadığını fark ettim.

Öncelikle buraya kadar teşhisi koyduk ama nemi yapacağız? Isınma konusunda tek diyeceğim telefonu güneşe maruz bırakmamak ve az oyun oynamak. Bu bize bağlı ama ekran parlaklığı bize bağlı değil.çünkü ışık otomatik olarak değişiyor. Bunun için yapmak gereken çözümlerden biri, telefonu evde kullandığımızda gece filan parlaklığı otomatiğe alacağız, ama eğer dışarı çıktığımızda telefonun ışığı otomatikte olduğu için çıldırmışçasına ekran parlaklığı artmasın diye parlaklığı otomatik değil orta yada duşuğe alacağız. Emin olun bu 2 çozumude hallettiklten sonra inanılmaz bir artış yaşanacaktır. Ben soğukta ve az ışıkla telefonu 2 gün kullandığım oldu. Ama şuan yazdayız ve ışıktayız, 1 günü zor götürüyorum. Bu çözümleri ben denedim ve işe yaradı.

bu yazdıklarım tamamen benim anlatımımdır onun için sizde çözümlerinizi yazabilirsiniz ve bu konuda birbirimizi bilgilendirmiş oluruz. :)

Bu Konu Mobil Sürümden Açıldı

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Deneyimlerini bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Deneyimlerini bizler ile paylaştığın için teşekkürler.

işe yarasın ne mutlu bana :) işe yarayacağı kesin ams bu şartlar altında bunları uygulamak biraz zor :hmmm

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

serinaga

serinaga

Üye
Evet ekran parlaklığı sürekli kullanımda olağanüstü şarj bitiriyor. Isınma olayı da sürekli kullanıma bağlı olarak oluşan bir durum. Çok sık kullanılmayan durumlarda çokta sorun olmuyor. Ancak aşağıdaki konuyu bir incelersen, hiç kullanılmadığı halde yada az kullanımda çok çabuk şarj gidiyorsa başka şeyler de devrede demektir, paylaşım için teşekkürler ...

Güncellemeler Sonrası ŞARJ Çabuk Bitmeye Başladıysa, İçeri ...

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Çok az insan bu kadar ayrıntıyla uğraşır . Çok uğraştırıcı . Telefonu gece yatmadan 1 2 saat önce bi takıyorum şarja sabah uyanmamdan günü bitirene kadar gidiyo her türlü . Geneldede çoğu kullanıcı böyle yapar . O yüzden pek uygulanmaz bu söylediklerin . Sadece bi tespit yapmış oldun .

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Söylenecek en güzel şeyi Gökçen söylemiş zaten.
Gözlemlerin, emeğin ve paylaşımın için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Deneyimleriniz için teşekkurler ama her gece şarja takıyorum şahsen eğer takamayacak olursam arkadaşların dediklerini uygulamaya koyarım

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Tabi,bende her gece şarza takıyorum ama bir günü götürmüyor. Götürse zaten sıkıntı olmaz. Bu kadar ayrıntıya girmem. :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ben her akşam şarja takar yatmadan önce şarjdan çıkarırdım. Yogun internet kullandigim icin saat 14-15 gibi şarja takmak zorunda kalırdım. At&t icin gectigimiz hafta yayinlanan lumia900 wp7.8 guncellemesinden sonra artik şarjim akşam 19-20'ye kadar bitmiyor. Hem de ayni kullanim şartlarim gecerliyken. Demek ki guncellemeyle şarj performansi %30-40 arttirilabiliyormuş.

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
Pil tepkimeleri ekzotermik tepkimeler olduğundan pili soğuk ortamda bulundurmanız halinde aslında pilin gerilimi artar sadece tükenme süresi de aksine azalır. Telefonu uzun süre kullanım sonrası telefonun içerisindeki dirençlerde meydana gelen ısı artışı bence asıl pili çabuk tüketen...

Benim pil performansını sizlere artırmak için en önemli önerim telefonunuzu pili dolduğunda şarjdan çıkararak kullanmaya özen gösterin ve aynı zamanda da telefon şarjdayken telefonu kullanmaya devam etmeniz pil ömrünü telefonu şarjdan aldıktan sonra kısaltan bir durumdur.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Pil tepkimeleri ekzotermik tepkimeler olduğundan pili soğuk ortamda bulundurmanız halinde aslında pilin gerilimi artar sadece tükenme süresi de aksine azalır. Telefonu uzun süre kullanım sonrası telefonun içerisindeki dirençlerde meydana gelen ısı artışı bence asıl pili çabuk tüketen...

Benim pil performansını sizlere artırmak için en önemli önerim telefonunuzu pili dolduğunda şarjdan çıkararak kullanmaya özen gösterin ve aynı zamanda da telefon şarjdayken telefonu kullanmaya devam etmeniz pil ömrünü telefonu şarjdan aldıktan sonra kısaltan bir durumdur.

pil ömrü azalmasa zaten sabah akşam,şarzda kullanırdım :)

serinaga

serinaga

Üye

Ömür dediğin nedir ki ? Yaklaşık 2000 defa şarj, buda günde 1 kere şarj ettiğimizi düşünürsek 2000/365 = 5,4 Yıl demektir ...
ACABA diyorum akıllı bir telefonu kaç yıl kullanırız ? :bilmm

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi

Ömür dediğin nedir ki ? Yaklaşık 2000 defa şarj, buda günde 1 kere şarj ettiğimizi düşünürsek 2000/365 = 5,4 Yıl demektir ...
ACABA diyorum akıllı bir telefonu kaç yıl kullanırız ? :bilmm

o.O aslında doğru söylüyorsun, ama içim hiç rahat etmez. Ama yine de kullanırım :D

ÖEY

ÖEY

Üye

Bir şey soracağım sana, konu hakkında bilgili birine benziyorsunda :D Nette çok çeşitli ifadeler var bu konuda, ben mesela akşam yatarken şarja koyarım sabah kalktığımda çekerim şarjdan telefonu ama benim bildiğim yeni nesil cihazların hepsinde pil dolduktan sonra cihaza akım gelmesi kesiliyor yani öylecene boş boş duruyor telefon. Bu durum nasıl oluyorda cihazın pil ömrünü kısaltan bir durum oluyor?

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi

Bir şey soracağım sana, konu hakkında bilgili birine benziyorsunda :D Nette çok çeşitli ifadeler var bu konuda, ben mesela akşam yatarken şarja koyarım sabah kalktığımda çekerim şarjdan telefonu ama benim bildiğim yeni nesil cihazların hepsinde pil dolduktan sonra cihaza akım gelmesi kesiliyor yani öylecene boş boş duruyor telefon. Bu durum nasıl oluyorda cihazın pil ömrünü kısaltan bir durum oluyor?

onu bende hep merak etmişimdir. Ama bence zararlı. Akımı kesiyor ama telefonu ilk aldığımız sırada neden 8 saat boyunca şarz ediyoruz ki? Tamam bu önemli bir sebep olmasa bile sonuçta şarzdayken telefonla uğraşılmaz ya, sen şarza takıyorsun o telefonda sonuçta açık olduğu için azar azar olsa bile gidiyor şarzı sonra tekrar şarz olup tekrar bağlantıyı kesiyor. Bunu tüm gece yaptığını duşun :D tabi bu benim teorim aslını o arkadaşa sormak lazım bende merak etmişimdir :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ben size basit bir test soyluyeyim arkadaşlar. Telefonunuza şarja takin ve 30 dakika sonra şarj cihazini kontrol edin. Bariz bir şekilde hissedilecek kadar ısınır. Bi de şarj dolduktan sonra cikartmayin ve 1 saat bekleyin o zaman da kontrol edin şarj cihazi buz gibi olmuş olur. Yani batarya dolduktan sonra cihaziniz şarj aletinden sadece telefonun acikken kullanacagi akimi ceker.

• Beğen
Tepkiler: Web Designer
avrupaaslani

avrupaaslani

Üye

Akım kesilmesi gibi bişey yok bunu aklından çıkar bi kere üstad :) cihaz sürekli şarj edebilir kendini aslında enerji yani kendini dışarı atacak biyer bulsa şarj olmaya devam edebilir. Lityum pillerde de aynı şey söz konusu yani benden sana tavsiye cihazın şarjı dolduğunda elektrikten sökmeye bak :)

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
ben size basit bir test soyluyeyim arkadaşlar. Telefonunuza şarja takin ve 30 dakika sonra şarj cihazini kontrol edin. Bariz bir şekilde hissedilecek kadar ısınır. Bi de şarj dolduktan sonra cikartmayin ve 1 saat bekleyin o zaman da kontrol edin şarj cihazi buz gibi olmuş olur. Yani batarya dolduktan sonra cihaziniz şarj aletinden sadece telefonun acikken kullanacagi akimi ceker.
Hocam sizin dediğiniz anlık olarak devre üzerinden geçen akımın ısıya dönüşme miktarıyla ilgili. Çünkü telefon pili boşken bu işlem sürekli olarak devam ettiği için dirençlerden ortaya çıkan ısı tabi ki de şarj aletimize yansıyor. Ben sürekli telefonu şarjda tutmayın derim :) şarj dolduktan sonra almak en iyisi. Çoğumuz bu hatayı yapıyoruz dışarı çıkarken şarjımız full olarak diye çıkalım diye. Ama bu bataryanın kullanım süresini azaltan bir uygulama. Tabi sonuçları kısa vadede ortaya çıkmaz orası ayrı :) 

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi

bu ısı değişimini bende fark etmiştim. Ama yine tam sonucu göstermeyebilir :) ben hep alarm kuruyorum gece bir veya iki ye tahmin ediyorum telefon o saatlerde kesin dolmuştur diye, alıyorum. Sonuçta sabah şarz yine %100 oluyor, diğer türlüde %100 oluyor.

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
Bir de telefonun şarjının tam olarak bitirilip tekrar şarj olmasının oldukça yararı var...

Üst Alt