Lumia 920'nin Kamerasında Sorun mu Var?

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar kafanizdaki soru işaretlerini gidermeden cihazlari almayin derim ben. Yoksa aldiginiz telefondan zevk alamazsiniz. Dun gece yaşadigim bir olayi anlatayim. Haziran ayinda amerikadan getirttigim lumia900'lerden bir tanesini dun bana geri getirdiler. Sorunlari simkilidi acilmasina ragmen sim karti tanimamiş cihaz. Megerse adam o gunden beri hic kullanmamiş pasaport kaydini yapip sim kilit kodunu girmişler ama acilmamiş cihaz. Getir bana bir bakayim dedim. Neyse sim kart işini cozdum cihaz acildi. Ne goreyim telefonun ekrani sanki başka bir telefon. Renkler soluk telefon yavaş. Arkadaş benim cihazi aldi eline senin ki niye farkli dedi resmen. Halbuki ayni cihazlar. Sonradan aklima benim jeton da duştu guncelleme yapilmamiş cihaza. Guncelledik ve telefon kendine geldi. Lumia800'lerde de inanilmaz bir şarj problemi vardi. Nokia bu konuyu araştirdi ve bir guncelleme yayinladi. Şarj neredeyse iki kati iyileşmişti. Şimdi lumia920'de kamera problemi var gozukuyor. Bu tamamen yazilim sorunu yakinda bir guncelleme yayinlanir ve bu sorun da cozulur. Donanim sorunu olsaydi her şartta ayni hatayi yapardi cihaz. Ama her zaman yapmiyorsa ve belli şartlar oluşunca hata yapiyorsa sensor ayarlari ile işik dengesinden kaynakli bir sorun var demektir. Bu da yazilimin donanimi iyi yonetemedigi anlamina gelir. Bu da bir guncelleme gerektirir. Isınma sorununa gelirsek eger bu isinma hangi şartlarda oluşuyor once onu ogrenmemiz gerekiyor. Zira lte baglantisiyla lumia900'un iki sat internette şarjinin bittigini duymuştum. Ve boyle bir batarya iki saatte biterse dogal olarak isinir ayni şekilde şarjda kulanimda da isinmasi dogaldir. O yuzden isinma sorunundan bahsedenler cihazin neresinin isindigini soyledilerse bu konuya daha rahat yorum yapariz. Batarya mi isiniyor,işlemci mi yoksa ekran mi ki bu ekranlar acayip isiniyor.
 
Tepkiler: gdervisoglu
Nokia forumunda yazdığın konuya cevap gelmiş abi, beyaz dengesini otomatikten çıkarınca yardımı oldu diye. Bir bak istersen. Acaba tamamen mi düzeldi yoksa kısmenmi onu anlamadım cevaptan.

Evet "Beyaz Dengesi ayarını otomatik'ten kaldırınca düzeldi" diyor.
Tamamen düzelmiştir heralde. Kısmen olsaydı yazardı.
Demek ki manuel yapmak gerekiyor ayarı (Açık/aydınlık havada)
Yine de otomatikte böyle sıkıntılı olması iyi bir şey değil.
Nokia bu sorunu çözerse iyi olur.
 

acuxx

Üye
bence sıkıntı yapmaya gerek yok. En geç 1 aya sorun çözülür
 


Siyah Lumia 920 ile ilgili WPCentral'de bir anket açılmış.
Aşırı ısınma ve batarya sorununun kesinlikle bu renkte mevcut olup olmadığına dair.

Seçenekler;

*Evet her iki sorun da var.
*Sadece ısınıyor.
*Sadece batarya ömrü sorunlu.
*Elimde siyah olmayan bir Lumia 920 var, sorunu yok.
*Benim siyah Lumia 920'mde bir sorun yok.

Şu anki oylama durumu yukarıdaki şekilde.
 

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
olan sayısıda olmayan sayısıda eşit hemen hemen
 

papakudioflu

Emekli Yönetici
keşke birileri de yazilimin os ve fw surum kodlarini sorsa. Hatayi alanlarla almayanlar arasinda fark olabilir.
 
    Konu Sahibi

Siyah rengini ortaya attım dün gece, neler olmuş
Renkle alakası yok sanırım. Bu arada telefonun arka üst kısımı ısınıyormuş.
 
keşke birileri de yazilimin os ve fw surum kodlarini sorsa. Hatayi alanlarla almayanlar arasinda fark olabilir.

Mantıklı. Belki fw sürümleriyle alakalı birşey de olabilir.
Ama daha yeni alındığı için farklılık olma ihtimali var mı ki?

Yine de siyahtan tırstım ben yaa.
Adaylar ikiye düştü
Sarı mı beyaz mı?
 

papakudioflu

Emekli Yönetici
Siyah rengini ortaya attım dün gece, neler olmuş
Renkle alakası yok sanırım. Bu arada telefonun arka üst kısımı ısınıyormuş.

arka ust kisimda lte chipi ve antenler var. Batarya sol alt tarafta. İşlemci ve ram sag orta ve altta.



Belki de ilk parti cihazlarda sorunu farkedip ikinci partiye duzeltilmiş rom flashlamiş olabilirler.
 

papakudioflu

Emekli Yönetici
beyaz herturlu favorimdir. Zaten lumia900'den icimde uhde kaldi beyaz alamadigim icin ama bu sefer gozunun yaşina bakmam.
 


plastik kasa olsaydi dedigin dogru olabilirdi ama polikarbonat kasalarda cizilme olmuyor olsa bile alttan farkli bir renk cikmadigi icin belli olmuyor.

Bu haftaiçi bir yerlere teşhir cihazı gelse de gidip incelesem
Ayın 14-19'u arası Antalya'da olacağım.

Sanırım Lumia 920'ye sarılma anı Antalya'ya kısmet olacak
 

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
beyaz herturlu favorimdir. Zaten lumia900'den icimde uhde kaldi beyaz alamadigim icin ama bu sefer gozunun yaşina bakmam.

yappıştır


- - - Eklendi - - -



Bu haftaiçi bir yerlere teşhir cihazı gelse de gidip incelesem
Ayın 14-19'u arası Antalya'ya olacağım.

Sanırım Lumia 920'ye sarılma anı Antalya'da kısmet olacak

Nasip kısmet abi bu arada Antalya nın ekleri ters olmuş Ya olan yer de "da" Da olan yerde "ya"" olacak
 

papakudioflu

Emekli Yönetici
hahahahaaaa wp8'i wp7 cihazlara portlama işlemini başlatmişlar