bulutsuzgece
Üye
-
Konu Sahibi
-
Multitasking'de uygulamaları kapatma işi biraz zahmetli gibi geldi bana
Niye illa ki uygulamayı açıp, ondan sonra sürekli geri tuşuna basarak kapatmak zorundayız anlamıyorum.
Niye doğrudan çoklugörev ekranında yanyana diziliyken istediğimizi yada tümünü birden köşesinden kapatamıyoruz?
haklısın abi büyük bir eksiklik bu. eminim tlfonu alanlar windows ve nokia'ya geribildirim yapıp sitem edeceklerdir bu konularla ilgili. kamera gündüz çekiminin bozukluğu, multutaskingteki zahmetli kapatma olayı, androiddeki gibi bir bildirimler bölümünün olmaması gerçekten büyük eksiklik.
Haziran ayında ilk olarak karşimiza cikan windowsphone8'deki eksikliklerden birisi de daha önce belirttigim gibi bildirim merkezi veya android ve ios'daki adiyla bildirim tepsisiydi. Bu eksikligin daha onceki yazilarimda diger sistemlerdekinin aksine yukaridan aşagiya dogru inen perde şeklinde degil,arayüzde şu anda boş olan saga dogru kaydirma ekraninda giderilebilecegini de sizlere aktarmiştim.
Microsoft'un geliştirici konferansı BUİLD2012'de bugun gercekleşen bir oturumda konuşan Thomas Fennel sistemdeki bildirim merkezi eksikliginin farkinda olduklarini kabul etti ve bunu hazirlamak icin yeterli zamanlarinin kalmadigini belirtti. Kendisi icin de bildirim merkezinin cok önemli oldugunu belirten Fennel geliştiricilerden de bu konuda oldukca fazla derecede istek geldigini belirtti. Ozellikle geliştiriciler tarafindan aktifleştirilmeyen live tile'larda bunun eksikliginin hissedildigini belirtti. Önceliklerini live tile'a verdiklerini kabul eden Fennel bu konuda yakinda bir calişma icine girebileceklerini ve bu eksikligi giderebileceklerini de ima etti.
Evet o açıklamaya istinaden beklemedeyiz zaten.
Bazı işlemlerin kolay ve daha hızlı yapılmasını sağlayacak güncellemeler önümüzdeki günlerde gelecektir.
Bizler geribildirimlerimizi yaparak görevimizi yerine getirelim. Ne kadar çok geribildirim olursa, olayın aciliyetinin o kadar farkına varılır diye düşünüyorum.
ozgur istersen bir tane şablon metin oluşturalim ve isteklerimizi nokia ve microsofta mail olarak yagdiralim. Mutlaka etkili olacaktir.
nerden geribildirim yaptın link verebilir misin
ozgur istersen bir tane şablon metin oluşturalim ve isteklerimizi nokia ve microsofta mail olarak yagdiralim. Mutlaka etkili olacaktir.
ekranin o andaki goruntusunun resmini cekiyor. Kamera ve home tuşuna bastiginda resmi cekiyor. Mesela bir oyun sahnesi veya video oynatirken istedigin bir sahneyi,internette gezerken istedigin bir ssyfayi resimlendirip paylaşmaya yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?