Lumia 920 Hands-On

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Cep telefonu karsilastirmasinda oyle bir kriter vardir ki o kriter devreye girdimi akan sular durur. Tabii ki fiyat. Bir lumia900 kullanicisi olarak cihazimi satip bu telefonu alir miyim. Tabii ki alirim ama bu herkes icin gecerli durum olmayabilir. Bu konuda yorum yapabilmek icin oncelikle fiyati konusunda bilgimiz olmasi gerekiyor ki lumia920nin fiyati konusundaki tek bilgi aksam saatlerinde nokiadan geldi. Ulkeden ulkeye fiyat degisikligi olacak. Simdi bu cihaz Turkiye'de 1200-1400 tl fiyattan satilsa kimsenin bu telefona herhangi bir bahane bulabilecegini zannetmiyorum.cunku ayni fiyat araliginda satilan diger marka ve modellerin hepsiyle yarisabilecek duzeyde bir cihaz.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Bak işte bu dediğine katılırım papakudioflu . Keşke sen gibi güzel konuşarak anlatarak herkes yorum yapsada bizde düzeyli bi ortamda tartışsak herşeyi . Senden ricam bi konuda mesajlaşmaları oku . Bi eleştiri yapayım dedim adamların bi küfretmediği kaldı . Yazık yani ya forumdan soğutur adamı bunlar

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Sağolasın.:oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bak işte bu dediğine katılırım papakudioflu . Keşke sen gibi güzel konuşarak anlatarak herkes yorum yapsada bizde düzeyli bi ortamda tartışsak herşeyi . Senden ricam bi konuda mesajlaşmaları oku . Bi eleştiri yapayım dedim adamların bi küfretmediği kaldı . Yazık yani ya forumdan soğutur adamı bunlar
Madem ayni ortami paylasiyoruz bir kardesimiz bir yanlis yaparsa tatli bir dille uyarabilirsiniz. Bu uyarilari ille de yoneticiler yapmak zorunda degil. Ben burada saygi ve forum kurallarini asmamak sartiyla mumkun oldugunca ozgur bir ortam yaratmak icin cok fazla mudahele etmek istemiyorum. Ortam icinde birbirimizin bir hatasi olursa tatli dille birbirimize yardimci olup yanlislari duzeltebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
SheFy

SheFy

Üye

yazdiklarin hepsi tepki aliyor. burdaki herkesten once.kendine sonra karsidakilerine bakarsin. konusma tarzini benim hic hosuma gitmedi. kullanmadan yorum yapmak cok dogru degil. ama lumia tasarimi cogu kisinin hosuna gittigi icin yeni wp8 telefondafa kullanilmasini isteyen cok insan var. ama donanim bana gore iyi olmus hizli bir cihaz olacagini dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve Türe

cinaski12

Üye
Arkadaşlar herkes özgürce düşüncesini ifade etmeli bunu en azından bu forumlarda yapmalıyız ve yaparken de herkesin düşüncesine saygı duymalıyız tabiki bir başkasının görüşüne katılırız katılmayız ama birbirimizi kırmadan eleştirilermizi yapmalıyız diye düşünüyorum...Saygılar

• Beğen
Tepkiler: musicianfaruk
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Öncelikle video için teşekkürler :good:

Cep telefonu karsilastirmasinda oyle bir kriter vardir ki o kriter devreye girdimi akan sular durur. Tabii ki fiyat. Bir lumia900 kullanicisi olarak cihazimi satip bu telefonu alir miyim. Tabii ki alirim ama bu herkes icin gecerli durum olmayabilir. Bu konuda yorum yapabilmek icin oncelikle fiyati konusunda bilgimiz olmasi gerekiyor ki lumia920nin fiyati konusundaki tek bilgi aksam saatlerinde nokiadan geldi. Ulkeden ulkeye fiyat degisikligi olacak. Simdi bu cihaz Turkiye'de 1200-1400 tl fiyattan satilsa kimsenin bu telefona herhangi bir bahane bulabilecegini zannetmiyorum.cunku ayni fiyat araliginda satilan diger marka ve modellerin hepsiyle yarisabilecek duzeyde bir cihaz.

Hocam dediğiniz gibi 1400 TL gibi bir fiyattan satılırsa eğer bırakın rakipleriyle yarışmayı kendisinden fazla fiyatlı telefonlarla bile güle oynaya yarışır.Android kullanan bir çift çekirdekli telefonun performansı ile bununki bir olabilir mi...Tabi Nokia piyasada iyi bir yer edinmek ve eski günlerine geri dönmek için ilk adımı atmak istiyorsa çok geçmeden 4 çekirdekli bir model tanıtmalı ki bu modelide 2013 ilk çeyrekte göreceğiz gibi :tebessüm:

Türe

Türe

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle video için teşekkürler :good:

Hocam dediğiniz gibi 1400 TL gibi bir fiyattan satılırsa eğer bırakın rakipleriyle yarışmayı kendisinden fazla fiyatlı telefonlarla bile güle oynaya yarışır.Android kullanan bir çift çekirdekli telefonun performansı ile bununki bir olabilir mi...Tabi Nokia piyasada iyi bir yer edinmek ve eski günlerine geri dönmek için ilk adımı atmak istiyorsa çok geçmeden 4 çekirdekli bir model tanıtmalı ki bu modelide 2013 ilk çeyrekte göreceğiz gibi :tebessüm:

valla 1500 olsun bu cihaz kaçırmam

• Beğen
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Hala kullanmadan yorum yapma diyen var (: Arkadaş lumia 800 kullandım 900 kullandım . Ama ne alaka kullanmakla ben onu anlamadım . Kim sisteme laf etti ? Hayır etsem nolur oda başka bişey ama bahsettiğim şey nokianın politikası . Ben tam düşüncelerimi sıraliyim katılan olur katılmayan olur son kez ama unutmayın dostlar ve ÇOCUKLAR . bunlar bi eleştiri .

Telefonun görüntüsü çok hoş . ama neden daha iyi değil ? çünkü lumia 900 e benziyo . daha konsept bi model olabilirdi . beklerdim .

Neden 8 mp kamera ? purewiev anlıyorum ama en azından 12 mp olsa daha iyi olmazmıydı .

Kısaca bahsettiğim şey wp 8 falan değil . Başka hangi dilde söylemem lazım . Im not talkng about wp 8 (:

Bahsettiğim şey nokianın cimri politikası . Çünkü bi kaç konsept vardı nette dolaşan çok hoşuma gitmişti . Hani gerçekten iyi bi model olsaydı yeniden nokiaya dönüş yapıcaktım daha elimdeki telefon yeniyken . Şimdi derdimi anlatabildimmi ?

Şaşırıyorum ben size ya . cidden şaşırıyorum . eleştiriye bu kadarmı kapalısınız (: Bu kadarmı saldırmaya , hakarete , galyana gelmeye meraklısınız . Hepiniz için konuşmuyorum tabiki ama resmen şunları çiş yarıştırma zannedenler var . Laf koymaya çalışanlar var . Yada dediklerimi tam okuyup anlamayanlar var . Dediklerim biraz batıncada tabi ben stand up çıda olurum , konuştukça batanda ben olurum . Teşekkürler maxicep in Nokia Spor holiganları

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

valla 1500 olsun bu cihaz kaçırmam

Dimi hele 820 ne kadar satılacak acaba.Eğer bir 1000-1200 gibi bir etiketi olursa kim baş edebilir tahmin etmek zor.One X mi Artix mi mücalede edicek :kop2:

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Ben size nokia nın iğrenç politikasından bahsediyorum . minimal özellikler ve görünüş koyarak çıkardığı telefon resmen insanları kandırmaktır . Lumia 900 kullanan insana haksızlıktır . Çünkü telefon yükselticek olan lumia 800 ve 900 kullanıcısı belki daha iyi özelliklerde bi telefon alıcak ama görünüş ? Görünüş aynı be aynı aynı . Benim kızdığım nokia yani . ki özellik olarakta kusura bakma ama istediğini söyle ne Sony xperia s in ne galaxy s 3 ün yanına yaklaşabilir . ki yakında ıphone 5 in de çıkcağını göze alırsak nokia nın durumunu bir daha gözden geçir derim . Ha ben illa stabilmiş bilmem neymiş diye windows phone kullanıcam dersen o zaman git HTC yada samsungun wp telefonlarına bak derim . farkettiyseniz eleştirim asla sisteme değil . tamamen nokia firmasına . neyse bu sefer anlaşılır olmuşumdur heralde

Evet o minimal donanım işi symbian ile kapanıyor :) Lumia 800 ve 900'ün işletim sistemi WP7.x dir ve bu şletim sistemi çok çekirdekli işlemcileri desteklemez. Bir telefon model ailesinin(serisinin) aynı veya çok benzer olmasında hiçbir problem yok.(Bkz. iPhone 3g-3gs, 4-4s,one x ve one s benzerliği). S2 ve S3 kore versiyonuda aynı eğer böyle bir kıyas yapıyorsak.

Herneyse konu sadece bu değil. Devam edelim. "nokia yani . ki özellik olarakta kusura bakma ama istediğini söyle" Bu cümleyi öfkenden dolayı yazdığını zannediyorum. Her cihazın eksiği var yazıp sonra bu cümleyi yazman Nokia'ya karşı önyargılı olduğunun kanıtıdır. Onun için seni Nokia'nın yaptığı bu cihazın potansiyeline inandırmak çok güç.

Önyargılarını bir kenara bıraktığın zaman gel seninle tartışalım :)

SheFy

SheFy

Üye
Hala kullanmadan yorum yapma diyen var (: Arkadaş lumia 800 kullandım 900 kullandım . Ama ne alaka kullanmakla ben onu anlamadım . Kim sisteme laf etti ? Hayır etsem nolur oda başka bişey ama bahsettiğim şey nokianın politikası . Ben tam düşüncelerimi sıraliyim katılan olur katılmayan olur son kez ama unutmayın dostlar ve ÇOCUKLAR . bunlar bi eleştiri .

Telefonun görüntüsü çok hoş . ama neden daha iyi değil ? çünkü lumia 900 e benziyo . daha konsept bi model olabilirdi . beklerdim .

Neden 8 mp kamera ? purewiev anlıyorum ama en azından 12 mp olsa daha iyi olmazmıydı .

Kısaca bahsettiğim şey wp 8 falan değil . Başka hangi dilde söylemem lazım . Im not talkng about wp 8 (:

Bahsettiğim şey nokianın cimri politikası . Çünkü bi kaç konsept vardı nette dolaşan çok hoşuma gitmişti . Hani gerçekten iyi bi model olsaydı yeniden nokiaya dönüş yapıcaktım daha elimdeki telefon yeniyken . Şimdi derdimi anlatabildimmi ?

Şaşırıyorum ben size ya . cidden şaşırıyorum . eleştiriye bu kadarmı kapalısınız (: Bu kadarmı saldırmaya , hakarete , galyana gelmeye meraklısınız . Hepiniz için konuşmuyorum tabiki ama resmen şunları çiş yarıştırma zannedenler var . Laf koymaya çalışanlar var . Yada dediklerimi tam okuyup anlamayanlar var . Dediklerim biraz batıncada tabi ben stand up çıda olurum , konuştukça batanda ben olurum . Teşekkürler maxicep in Nokia Spor holiganları

sen nokianin politikasindan cok insanlarin yasini elestiriyorsun. biraz konusmalarina dikkat et lutfen. ortami germeye gerek yok. sana zaten sistemi niye elestiriyorsun diyen olmadi degil mi. 920 piyasaya surulmeden kullanicilar tarafindan test edilmeden elestirmek cok dogru degil. cok onyargili yaklasiyorsun. her neyse yasim 17 yasimi elestirmeye baslayabilirsin

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
öncelikle tasarım form olarak lumia900 altyapısına kurulu olsa da elinize aldıgın ızda görebileceginiz bariz farklar var.ve nokia sadece basit geliştirmeler yapmamış bu cihazda.kamera konusunda 12mp olabilirmiydi evet olabilirdi ama 8.7mp pureview ve bahsedilen yeni görüntüleme teknolojileri 41mp 808 pureviewdan sonra en iddialı kameranın lumia920de oldugunu gösteriyor.
nette dolaşan ve bizim de burada paylaştıgımız konseptler adından da belli konsepttir ve yapılabilirligi tartışılır.ayrıca bu kadar tutan bir tasarım elinizde varken yeni bir sistemle bir de tasarım riskine girmek bir firma için mantıksız hamle olur.yani kısacası mevcut durumda nokia lumia920 ile donanım ve tasarım olarak mevcut şartlarda yapılabileceklerin en iyisini yapmıştır.dediginiz gibi htc wp8 cihazları ve apple iphone5 tanıtımından sonra asıl amiral gemisini cıkartarak son noktayı koyan olmak istemesi de bence cok akıllıca.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
öncelikle tasarım form olarak lumia900 altyapısına kurulu olsa da elinize aldıgın ızda görebileceginiz bariz farklar var.ve nokia sadece basit geliştirmeler yapmamış bu cihazda.kamera konusunda 12mp olabilirmiydi evet olabilirdi ama 8.7mp pureview ve bahsedilen yeni görüntüleme teknolojileri 41mp 808 pureviewdan sonra en iddialı kameranın lumia920de oldugunu gösteriyor.
nette dolaşan ve bizim de burada paylaştıgımız konseptler adından da belli konsepttir ve yapılabilirligi tartışılır.ayrıca bu kadar tutan bir tasarım elinizde varken yeni bir sistemle bir de tasarım riskine girmek bir firma için mantıksız hamle olur.yani kısacası mevcut durumda nokia lumia920 ile donanım ve tasarım olarak mevcut şartlarda yapılabileceklerin en iyisini yapmıştır.dediginiz gibi htc wp8 cihazları ve apple iphone5 tanıtımından sonra asıl amiral gemisini cıkartarak son noktayı koyan olmak istemesi de bence cok akıllıca.

Haklısın Ali abi ama son noktayı koyacağım diye bir çok müşterisini Apple ve Samsung'a kaptırmaya değer mi sizce ?

Türe

Türe

Üye
    Konu Sahibi

Dimi hele 820 ne kadar satılacak acaba.Eğer bir 1000-1200 gibi bir etiketi olursa kim baş edebilir tahmin etmek zor.One X mi Artix mi mücalede edicek :kop2:

valla sırf bunlar için android ve ios dan vazgeçebilirim fiyat yüzünden :D

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

valla sırf bunlar için android ve ios dan vazgeçebilirim fiyat yüzünden :D

Dimi :D Valla ben oyun falan fazla oynamam uygulama ve internet lazım bana.Wp'deki oyunlar falan yeter yani.Tarayıcı konusunda en başarılısı ve bana göre arayüz olarak en güzel Wp olduğundan bekliyorum yoksa işim olmaz :ehe Uygulama açısından bakıncada W8 uygulamalarının gelme ihtimali çok dikkatimi çekiyor.Zaten bende 1-2 ufak uygulama yazmayı düşünüyorum çalışmaya başladım şimdiden bir arkadaşım öğretiyor :tebessüm:

ferdimy

ferdimy

Üye
aca bişeyler daha yazsam gene tahrik edermiyim

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
EKLEME

"Neden 8 mp kamera ? purewiev anlıyorum ama en azından 12 mp olsa daha iyi olmazmıydı . "

Bu konuyu biraz araştır. İyi kaliteli fotoğraf demek 10 Megapixel, 20 Megapixel demek değildir. Örneği Profesyonel DSLR Makina yapan üreticilerden vereceğim.

Nikon D800 36.3 MP Fullframe bir Sensöre sahip. Bu demek değil ki Canon EOS 5D Mark III'ün 22.6 MegaPixel'lik Fullframe sensöründen 1.5 veya 2 kat daha iyi. Cihaz olarak birbirlerine üstün oldukları alanlar var. Fotoğraf kalitesi olarak birbirlerine çok yakınlar. Sadece koşullara göre az farkla liderliği ele alırlar ve bu fotoğraf makineleri günümüzün en iyilerinden.(Sony ve diğer üreticiler ne durumda pek bilmiyorum.)

Bu cihazlardaki sensör ne kadar büyük olursa o kadar iyi. Fullframe demek sensör boyutunu ifade etmekten farklı bir şey değil. Sensör ne kadar büyürse fotoğrafta alan derinliği ve yetersiz ışık altındaki performansı artar.(Gürültü oranı azalır)

Mesela Nokia'nın bu kamerada kullandığı özel bir teknoloji var. Optic Image Stabilizer ve birçok SLR makineden iyi performans verdiğini iddia ediyor.

[VIDEO]http://www.youtube.com/watch?v=cimDfEIEiu0[VIDEO]

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Türe

Türe

Üye
    Konu Sahibi

Dimi :D Valla ben oyun falan fazla oynamam uygulama ve internet lazım bana.Wp'deki oyunlar falan yeter yani.Tarayıcı konusunda en başarılısı ve bana göre arayüz olarak en güzel Wp olduğundan bekliyorum yoksa işim olmaz :ehe Uygulama açısından bakıncada W8 uygulamalarının gelme ihtimali çok dikkatimi çekiyor.Zaten bende 1-2 ufak uygulama yazmayı düşünüyorum çalışmaya başladım şimdiden bir arkadaşım öğretiyor :tebessüm:

aynen bana da sosyallik lazım :ehe

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt