Lumia 920 Gündüz Çekimleri (1232.5951.1249.1001 Sürümü İle)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Gündüz Çekimleri (1232.5951.1249.1001 Sürümü İle)
Bu sürüm PR 1.1 mi oluyor emin değilim, kamerada iyileştirme yapıldı mı onu da bilmiyorum ama size bazı resimlerle karşılaştırma yapıcam... Gündüz, bol ışık alan, kapalı bir ortamda her şey otamatik, flash açık sadece beyaz dengeleri farklı aynı resimler... (Odak Yardım Işığı Açık)

İlk Resim Beyaz Dengesi Otomatik (Bana biraz boz ve renfkler fazla cansız geldi)

[/URL][/IMG]

İkinci Resimde İse Beyaz Dengesi "Bulutlu" olarak ayarlı (Çok sarı ve fazla canlı)

[/URL][/IMG]

Üçüncü Resim İse Beyaz Dengesi "Gün Işığı" Bu benim sık kullandığım Canlı, Parlak ve Gerçekçi Çekiyor Birçok Ortamda Ben de bu ayarlı Sevdiğim Seçenek (Üstelik Symbiandaki gibi değil kamera ayarlarından bunu seçince bi daha bozulmuyor yani her seferinde otomatiğe almıyor :D )

[/URL][/IMG]
Dördüncü İse Fena Değil "Floresan" (Ama gündüz çekimlerinde Güneşli yerlerde pek uygun değil)[/URL][/IMG]

Beşinci İse En Kötüsü "Akkor" (Çok Mavi)

[/URL][/IMG]

Burada kapalı ortamda bol ışıklı güneşli havada en iyi resimi sizlerle paylaştım. Daha doğrusu bana en iyi gelen... Profesyoneller daha ayrıntılı ayarlar yaparak daha iyi fotoğraflar çekecektir ama ben en çok fotoğraf çektiğimiz durum olan Güneşli ve Işıklı Kapalı Ortamda en iyi beyaz dengesini "Gün Işığı" olarak seçtim. Diğer durumlar için yeni fotoğraflar ekliycem..Benim kamera ayarım bu şekilde gerektiğinde değiştiriyorum ama kamera tuşuna basıp anında fotoğraf çekmek istediğinizde en iyisi bu (Güneşli ve Bol Işıklı Kapalı Ortamlarda) "Birazdan Güneşli Ve AÇık havadda neler yapabiliriz paylaşacağım İnşallah..."

Güncelleme 1

Bu resimler cam kenarı bulutsuz ve güneşli havada her şey otomatik beyaz dengesi "Gün Işığı" olarak ISO ayarları değiştirilerek çekilmiştir.. Sırayla (Otomatik / 100 /200/ 400 / 800)

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

• Beğen
Tepkiler: m542tf

pirenuri

pirenuri

Üye
İyi de bu beyaz dengesini sen hangi ortamda çekiyorsan ona göre yapmalısın. Yani floresan altında gün ışığı açarsan floresan açmaya göre daha kötü sonuçlar alırsın veya güneş ışığı altında floresan veya başka bir mod açarsan gün ışığı moduna göre daha kötü sonuç alırsın

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
İyi de bu beyaz dengesini sen hangi ortamda çekiyorsan ona göre yapmalısın. Yani floresan altında gün ışığı açarsan floresan açmaya göre daha kötü sonuçlar alırsın veya güneş ışığı altında floresan veya başka bir mod açarsan gün ışığı moduna göre daha kötü sonuç alırsın

İyi de zaten ben belirttim güneşli ve kapalı bir ortamda diye.Birazdan dışarıda deniycem.Bulutlanınvca hava onu dadeniycem bu en çok fotoğraf çektiğimiz zaman diye bunu önce koydum

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
abi koltuk ne renk şimdi ben onu anlamadım :D:D :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ortamdaki işik yogunluguna gore iso ayarini degiştirerek cekim yapmayi dene gercek renkleri o şekilde bulabilirsin.

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Gün ışığı ayarında çekilmiş gibi

- - - Eklendi - - -

ortamdaki işik yogunluguna gore iso ayarini degiştirerek cekim yapmayi dene gercek renkleri o şekilde bulabilirsin.

onu sanatsal fotoğraf çekmek istediğimde yapıyorum.Bu hızlıca çekim için genel ayar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
1001'de PR1.1 güncellemesi yok sanırım.
Bu fotoğraflar güncellemesiz haline ait. :hmmm

• Beğen
Tepkiler: IVI-Elia

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Konu Güncellendi ve Düzenlendi

- - - Eklendi - - -

1001'de PR1.1 güncellemesi yok sanırım.
Bu fotoğraflar güncellemesiz haline ait. :hmmm

Nası yani sonu 1002 mi olması lazım iyi de onda Turkcell yazıyodu ben de onu yapmadım

:hmmm

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Nası yani sonu 1002 mi olması lazım iyi de onda Turkcell yazıyodu ben de onu yapmadım

:hmmm

Emin değilim :hmmm

Belki senin yüklediğin de doğrudur.
Ekran ve dokunma ayarlarına girip "Güneş altında görünebilirlik" v.b ayar var mı bir bakar mısın?

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi

Emin değilim :hmmm

Belki senin yüklediğin de doğrudur.
Ekran ve dokunma ayarlarına girip "Güneş altında görünebilirlik" v.b ayar var mı bir bakar mısın?

evet var... Ben navifirm de ikisine baktım birinte tr diğerinde trturkcell yazıyordu ben de normali indirdim ayrıca kamerada snki iyileştirme olmuş gibi ayrıca atmam motorları arsında Google da var

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
evet var... Ben navifirm de ikisine baktım birinte tr diğerinde trturkcell yazıyordu ben de normali indirdim ayrıca kamerada snki iyileştirme olmuş gibi ayrıca atmam motorları arsında Google da var

Tamam o zaman 1001 ve 1002 aynı demek ki. 1002 olan Turkcell varyantı, 1001 olan genel varyant.:oke:

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Bilgilendirelim ayrıca navifirm de birinde tr diğerinde trturkcell yazıyordu üstelik Nokia çare suite in bir uygulamasında yazılımı otomatik bul diyince 1001 sürümünü buldu zaten bendeki ilk sürümde de sonu 1001 zaten

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
1001 Normal 1002 Turkcell se acaba Turkcell devreden çıktığı zaman 1003 te herkez eşitlenirmi

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
1001 Normal 1002 Turkcell se acaba Turkcell devreden çıktığı zaman 1003 te herkez eşitlenirmi

bilmem ama ben Nokia shoptan aldım sonu 1001 ile bitiyordu Nokia care Suite teni yazılımı sonu yine 1001 ile biteni buldu ben de 1001 yukledim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt