Lumia 920 Can sıkıcı dokunmatik donma sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

BLACKLINE

BLACKLINE

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Can sıkıcı dokunmatik donma sorunu
Bu sorunu bu ve ya başka telefonlarda yaşayan var mı? Sizce neden oluyor ve nasıl çözülür?

[video=youtube;x0KtZ7VCcTE]http://www.youtube.com/watch?v=x0KtZ7VCcTE[/video]

Aynı sorunu Iphone5'de de yaşayanlar varmış ama adam çözüyordu
:

Bu sorun yüzünden telefonu kullanmaya korkar oldum kilitlenecek diye.

komando04

komando04

Üye
kardeşim bendede öyle oluyordu ama kendiliğinden düzeldi,hemde sık sık oluyordu şimdi Allaha şükür sorun yok

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Özellikle yabancı ülkelerde bazı kullanıcılar donma sorunu olduğundan bahsetmişlerdi.
Ancak tüm Lumialarda öyle bir sorun yok. Bazı cihazlarda rastlanıyor.
Bu tip donma sorunları Portico güncellemesiyle çözüldü.
Ancak söz konusu güncelleme henüz tüm dünyaya verilmedi.
Birkaç gün önce bölge bölge verilmeye başlandı.
Mart ayı ortalarına kadar sürecek bu dağıtım işi.
Bize de muhtemelen Şubat ortalarında gelecek.
O yüzden birkaç hafta idare et, güncellemeyi yaptığında öyle bir sorun kalmayacak :oke:

thereaper89

Üye
Bu sorunu bu ve ya başka telefonlarda yaşayan var mı? Sizce neden oluyor ve nasıl çözülür?

Aynı sorunu Iphone5'de de yaşayanlar varmış ama adam çözüyordu

Bu sorun yüzünden telefonu kullanmaya korkar oldum kilitlenecek diye.

Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum. Telefon rastgele donup kalıyor ve çözüm yok ancak çok az kişi bu sorunu yaşıyor. Telefonu salı günü servise verdim çarşamba günü yazılımı baştan yükleyip geri verdiler ben daha sim kartımı telefona takmadan telefon tekrar donmaya başladı ertesi gün tekrar servise götürdüm ve değişim talep ettiğimi belirttim. servistekiler bu sorunun yazılımsal olduğunu konusunda ısrarlılar fakat benim madem bütün telefonların donanımı, işletim sistemi sürümü, firmware sürümü aynı neden sadece çok az sayıdaki kullanıcının başına geliyor sorumu yanıtsız bıraktılar. değişim talebimi nokia ya iletmemi istediler.

Bende 444 lü nokia hattını aradım oradaki yetkilide sorunun yazılımsal olduğu konusunda %100 emin fakat servise sorduğum soru karşısında o da ne diyeceğini bilemedi. ben sorunun yazılımsal olduğunu artık düşünmüyorum. bazı telefonların donanımsal bir problemi olduğunu büyük ihtimallede ramlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Ben nokia hattıyla konuşmamı bitirdikten sonra avukatım nokia hattını aradı ve 30 günlük süreç içerisinde olduğumuz için para iadesi ve değişim talebi hakkımızı kendilerine hatırlattı. telefondaki yetkilide 2. kez serviste olan telefonun bu sefer daha iyi inceleneceğini söyleyip eğer sorunlar devam ederse talebimizi tekrar iletmemizi istedi.

İlk defa bir telefonda böyle bir problem yaşıyorum ve 10-15 günlük sürecin değişim veya para iadesi yoluyla çözülmesini bekliyorum. Umarım sizde sorununuza çözüm bulabilirsiniz kolay gelsin..

BLACKLINE

BLACKLINE

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu çok pahalıya aldık hiç kullanamıyorum. Ama hala pişman olsammı olmasammı karar veremedim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefonu çok pahalıya aldık hiç kullanamıyorum. Ama hala pişman olsammı olmasammı karar veremedim.

Biraz sabır...
Telefona ve sisteme biraz zaman tanı.
Eksikleri var ancak güncelleme ile giderilecek.

Eğer beklemek istemiyorsanız ve güncel yazılım yüklemek istiyorsanız.
Şu konudaki yönergeleri takip ederek yazılımınızı güncelleyebilirsiniz.

http://www.maxicep.com/windows-phone-yazilim-destek/lumia-flas-atma-yapamayanlar-icin-742319.html

BLACKLINE

BLACKLINE

Üye
    Konu Sahibi

Biraz sabır...
Telefona ve sisteme biraz zaman tanı.
Eksikleri var ancak güncelleme ile giderilecek.

Eğer beklemek istemiyorsanız ve güncel yazılım yüklemek istiyorsanız.
Şu konudaki yönergeleri takip ederek yazılımınızı güncelleyebilirsiniz.

http://www.maxicep.com/windows-phone-yazilim-destek/lumia-flas-atma-yapamayanlar-icin-742319.html

Benim mesela telefonumun anasayfasini google olarak ayarlanilabiliyor. Guncelleme yapilmismidir.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Benim mesela telefonumun anasayfasini google olarak ayarlanilabiliyor. Guncelleme yapilmismidir.

Eğer internet explorer'dan "ayarlar>ileri düzey" kısmına girdiğinde "varsayılan arama sağlayıcısı" seçenekleri arasında "Google" görünüyorsa güncelleme yapmışsın demektir.

BLACKLINE

BLACKLINE

Üye
    Konu Sahibi
kkk

BLACKLINE

BLACKLINE

Üye
    Konu Sahibi
bu sorunu çözmemiz şart. başka yaşayan var mı?

komando04

komando04

Üye
vardı azaldı

- - - Eklendi - - -

vardı azaldı

thereaper89

Üye
Arkadaşlar bu sorunun tek çözümü tamir veya değişim başka bir çözümü yok.. yazılımla düzelicek diyenlere aldırış etmeyin.

2. kez servise verdiğim telefonun bu sefer anakartını değiştirdiler şuan da telefonun elime geçmesini bekliyorum. avukatım nokia ile görüştüğünde tamir görmüş telefonu teslim almayacağımızı belirtti fakat nokia çalışanı anakart değişimiyle birlikte telefonun yeni bir imei numarasına kavuşacağını bunun sıfır bir telefondan farkı olmadığını söylemiş.. fakat sorunlar devam ederse bu sefer direk değişim yapılacağını bununda nokia nın aldığı bir karar olduğunu belirtmiş.

Eğer sizde bu problemden şikayetçiyseniz telefonunuzu servise verin, ısrarcı olun ve haklarınızı bildiğinizi nokia türkiyeye hissettirin.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Türkcell bayisinden çıktım demin yaşadığım olayı anlatmak istiyorum konu da tam yeri. Micro sim için gittim sıra beklerken iki karı koca geldi lumiayı sordu yetkili Nokia wpye geçti fakat halen daha onermiyoruz cihazların %80 ni geri geldi dokunmatiği yapamıyor dedi dayanamadım atladım şuan da dünyanın en iyi dokunmatiği bu cihazdadır dedim adam neden herkes takılma sorunuyla geliyor Bi tomar kvk kağıdı var çıkarttırma bana dedi got gibi kaldım. .d

bu cihazın tanıtımında ekranıyla ovuldu sorunlu çıktı kamerayla ovunuldu daha yazılımı yapamamışlar daha çıkıp neden kandırdılar bizleri tek albenisi tasarımı her yerde yazmalıyız almasınlar diye soğudum resmen on kamerama toz kaçıyor onunda çözümü yok. Bir yetkili de görmez mi bunları lanet olsun ya.

- - - Eklendi - - -

Su telefonla üstteki yorumu yazdım yazana kadar öldüm imleç alta gidiyor yazdığımı göremiyorum çok saçma bir durum. Bende önce yorum yapan arkadaşa da cevap vermek istiyorum aynı sorundan 4 kez servise gitmesi gerekiyo yanı dört kez daha aynı sorunu yasayıp servise vermeniz gerekiyo yaşadım biliyorum 3 ay uğraşmıştım.
ayrıca şu forumda benim arkamda dursunlar insan haklarına kadar gptururum bu olayları forumda derken sizin gibi arkadaşlardan bahsediyorum

braayn

braayn

Üye
arkadaşlar Wp8 ve nokia lumia serilerininillaki sorunları olucaktır .Çok basit xp işletim sistemi ilk çıktığında vasat bir sisemdi en son sp3 ile birlikte doruklara çıktı bende 820 kullanıyorum ve sorunlarım olmuyor değil ekran çözünürlüğü sapıtı,aramada karşı taraf meşkulse kullağımdan çektiğimde hoparlore alıyor sesi hemen bazı sitelerde yorum yazmak istediğinde yazı imleci ve ekranı sanal klavyenin altında kalıyor kamera dediğiniz gibi çok iyi dediler ama yazılım şuanda sorunları nedeniyle çok net çekmiyor AMA BEN BU TARZ SORUNLARIN OLACAĞINI ZATEN BİLEREK BU TELEFONU ALDIM.Ama önemli olan bu cihazın yazılımsal olarak arkasında duran iki dev firma NOKİA & MİCROSOFT yani güncellemelerle ve geri bildirimlerle daha sabil bir sistem olacaktır benden size tavsiye aldınız cihazıdişinizi sıkın ve 1-2 yıl içerisinde bu cihazın ve bu sistemin yapabileceklerine şaşıracaksınız...

Belki Roket atmayacak ama doğru dürüst resim çekip stabil sistemi sorunsuz kullanacaksınız.

Arz ederim.

BLACKLINE

BLACKLINE

Üye
    Konu Sahibi
[video=youtube_share;dy8vRIjiikY]http://youtu.be/dy8vRIjiikY[/video]

Türe

Türe

Üye
Bence at&t de problem var :ehe o değil de mümkün yani bunlar bence reboot etmek ya da usb bağlantısı kurmakla sorun çözülür gibime ggeliyor

braayn

braayn

Üye
makina resetlesin die elinden geleni yaptın :):)

NUD

NUD

Üye
Portico bu gün itibari ile geldi sanırım az önce ben yükledim

paganini58

paganini58

Üye
Herkese hayırlı olsun cihazlarınızı güle güle kullanın sorunsuz kullanın. Ama arkadaşlar gerçekci yaşayın herhangi bir güncelleme en kralıda gelse donanımsal hatayı düzeltmez ve Nokia çok fazla tepki almakta. İadelerin sonu gelecek gibi durmuyor. 7 yıl önceki firma değil Nokia diğer kollarında gelişme olmamış olsun çoktan batmıştı. n8 le başlayan fiyaskolar n9 la devam etti. Kalktı bir de " GOOGLE PARA KAZANSIN İSTEMİYORUZ BU YÜZDEN MİCROSOFT İLE ANLIŞTIK " dedi. Şimdi milyar dolar verse google patentini Nokia yaya vermeyecektir. Donanımsal olarak yeterli cihazlar güzel kalite sahibi olsada yazılımlar berbat wm8 asla bir İOS ya da ADNROİD olmayacak. Sizler şikayetci oldukca üzülüyorum sizler adına umarım problemleriniz çözülür sen götür bir memur maaşını bir cihaza bağla sonra türlü türlü arıza yazık... Zararın neresinden dönerseniz kardır diyerekten üzülerek o cihazları elinizden çıkarmanızı tavsiye ediyorum ...Saygılar...

YkPkY

YkPkY

Üye
oyun oynarken artık fazlasıyla ısınıp ekran dokunmatiği kilitleniyor.havalar ısındı ısınalı bu böyle.soğumadan ekran normale dönmüyor.isyanlardayım.

Üst Alt