Arkadaşlar farkındayım biraz uzun oldu ama Lumia alma nedenimi ve yaşadığım heyecanımı tüm ayrıntılarıyla yazmak istedim. Sonuna kadar okuyup duygularıma ortak olursanız sevinirim. Okumadan yorum yazarsanız ya yargısız infazda bulunmuş olursunuz veya bir şeyi körü körüne savunduğumu düşünebilirsiniz.
Aldığım her yeni telefonda bir öncekine göre yeni, farklı özellikler olmasa da var olan aynı özelliklerin büyük oranda üstün olmasına dikkat ederim. Zaten kim aynı özelliklerdeki farklı bir cihaza değişiklik olsun diye para vermek ister ki? Bir de cihazdaki işe yarar uygulamaların cihaz üreticisi tarafından sağlanmasına dikkat ederim.
Bir önceki telefonum olan 701i ondan da önceki 5800a göre yukarıdaki kriterlerim dahilinde karar verip almıştım. 5800 hantallığı beni ondan soğutmaya yetmişti ve nerdeyse 4 kat daha hızlı işlemcisi, 4 kat daha büyük rami ve 8 mp (5800 3,2 mp) kamerası [her ne kadar AF olmasa da] 701i benim için 5800 a tercih edilebilir yapmıştı. Ayrıca navigasyona olan merakımdan dolayı dijital manyetometresi de beni cezbeden başka bir özelliğiydi...
Ama ne yazık ki bu cihazın da performansı umduğum kadar iyi değildi. Ayrıca kamerada af a ne kadar ihtiyacım olduğunu da bu cihazda anladım.
Tüm bunlar yaşanırken nokiadan ve symbiandan iyiden iyiye soğumaya başladım. Fakat bir yandan da nokiayı bırakmak istemiyordum.
Bir samsung cihazı ya da Googledan dolayı herhangi bir androidli cihazı aklımdan dahi geçirmiyordum. Onlar olamazdı. Bu durumda benim için tek alternatif o donemin popülaritesi yüksek diğer cihazları iPhone 4S ve 808 PureView idi. PureViewi öğrendiğimde gerçekten bende hayranlık uyandırmıştı ve 41 mp ise gerçekten "vay canına..!" dedirtiyordu. Fakat symbiandan o kadar bıkmıştım ki bunlar artık benim için anlamını ifade etmiyordu ve 4S e karar kılmam hiç de zor olmadı. Ama o da ne? iPhone 5 çıkacak dediler. Bekleyelim görelim dedim. Çıktı ve beraberinde de cihazdaki hatalarla ilgili bir çok haber de çıktı. Hem de benim için olmazsa olmaz özelliklerden biri olan navigasyonla ilgili ve çevrimdışı kullanılabiliyor olmaması anında üçüncü kez 4Se dönmemi sağladı. Bunda da çevrimdışı kullanılabilen haritalar yoktu ve sevmediğim Google tarafından sağlanıyordu. Ancak symbianın hantallığından o kadar bıkmıştım ki bu konuda taviz verebilirdim. Ama almak için hiç acele etmiyordum.
Uzun suren beklentilerim sonucunda nokianın wp li yeni bir cihaz çıkaracağını ve bu cihazın Türkiye de resmi olarak satışa çıkacağını duydum. Nokia Lumia 920...
Wpli bir cihaz istiyordum ama Türkiye'ye gelmediği için alternatif olmaktan çıkmıştı. 920nin ise daha geniş ve hassas ekranı, pureview kamerası, işlemcisiydi, ramiydi derken... Heyecanlanmıştım. Aşık mı oluyorum ne

. Günden güne okuduğum haberler 920ye daha da bağlanmamı sağladı. Artık kararımı vermiştim ne olursa olsun o benim olmalıydı. Turkiyeye gelmesi için birçok hayranı gibi ben de günleri sayıyordum. Beklenen an geldi ve çattı...
Fakat fiyat konusunda endişelenmiştim, acaba o paraya değecek miydi? Yeni bir sistemdi bazı özelliklerinin eksik olması ve bazı hatalarının olması kabul edilebilirdi. Zira cihaz seçimindeki ana kriterlerinin tümüne sahipti.
Birkaç günlük bekleyişimin ardından ilk yorumların olumlu olması neticesinde, (özellikle de performans açısından) kesin kararımı vermiştim. 920yi ya alacaktım ya da alacaktım...
ve tarihler 26 kasım 2012 yi gösterdiğinde kendimi bir Nokia shoptan elimde 920 ile çıkarken buldum. Görsellik, sadelik ve hızzz...
İşte Bu! dedim. Pişman olmayacağımı daha ilk dakikalarda anlamıştım. Ona dokunduğum zaman hala bile ilk günkü heyecanı ve mutluluğu yaşadığımı belirtmek isterim. Symbiandan sonra gerçekten ilaç gibi gelmişti...
THE END
Cast
Author: Lumiance