Lumia 920 Alma Hikayeniz/Nedeniniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Alma Hikayeniz/Nedeniniz
arkadaşlar l920 alanlar buraya alma nedenlerinizi veya hikayenizi yazınız.

Almak isteyen arkadaşlar yararlansın...

Şimdiden sağolun...

komando04

komando04

Üye
özellikle Nokia oluşu,sağlam oluşu stabil hızlı ve yeni nesil oluşu,farklı bir menüye ve nokianın geliştirdiği uygulamalara patentlere sahip oluşudur lumia alma sebebim teşekkürler

uMTOku

Üye
Nokianın reklamı yeter müzikleri eğlenceli insanlara yaklaşımı pazarlamadan ziyade kullanılabilirlik yaratması güvenilir sağlam marka ve sadece telefon üretmesi bu işin yeteneklisi
Sent from my Lumia 920 using Board Express

serinaga

serinaga

Üye
Ben de bir Lumia 820 kullanıcısı olarak anlatmak istiyorum. Uzun bir süre önce Windows mobile deneyimim oldu, sırf şarj sorunu nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Şimdi ise wp8'i zaten çok yakından izliyordum. Hele arkasında Nokia gibi bir dev var ise laf olsun diye bir şey çıkmaz düşüncesiyle Lumia almaya karar verdim. İlk Lumia 920 geldiğinde inceledim, maddi sıkıntı nedeniyle erteliyordum, taaa ki Lumia 820'nin ilk satışa sunulup, bir kampanya ile kablosuz şarj aletini hediye vereceğini duyuncaya kadar. Daldım bir Avea bayiine, 3-5 kişi eline almış inceliyordu, adamların elinden nasıl kaptım, nasıl aldığımı bende hatırlamıyorum :aha:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
şimdi anlatsam olmaz anlatmasam olmaz. Neyse ilerde belki anlatırım:D

PureFood

PureFood

Üye
Telefonu 2 haftadır araştırıyordum niyetim vardı. Sonra 26 kasım günü sevgilimle yolları ayırdık, 27 kasımda hiç düşünmeden 920'yi aldım. Tek sebebim biraz kafam dağılır da unuturum avunurum telefonla diye. O gün bu gündür iyi ki almışım diyorum.

Ek: 5800 kullanıcısıydım zaten Nokia sempatizanlığı var içimde hep, bekledim bekledim istediğim telefon gelince de fırsatı kaçırmadım.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
6 senedir maxicep üyesiyim yeni cihazları sürekli burdan takip ederim ve yıllarca da nokıa kullandım bi önceki cihazım n8 defalarca kendi kendime artık yeter bu simbianı terketmenin zamanı geldi s3 alayım derken lumia 920 yi beklemeye karar verdim karşılaştırmalardaki Nokia üstünlüğü beni bir kez daha koparmadı nokıa sevdasından tıpkı takım tutmak gibi iyiki varsın nokıa, iyiki varsın maxicep ve saygı değer üyeleri. ama şuda bi gerçekki n8 benim için çok farklıydı çok beğendiğim bi cihazdı şimdi özlüyorum onu umarım gelecek olan güncellemelerle 920 den umduğum beklentilerim boşa çıkmaz

ikbal24

Üye
Babama bir ilaç firması telefon hediye edecekti bende dedimki babama ver baba bana yaşın kaç başın kaç oda OK dedi ben ıphone bekliyodum bi geldi nokia lumia 920 elime bir aldım koca telefon dedim baba o biçim telefonmuş alıyorum dedim ama açılmadı garntiye gönderdik hala bekliyoz:( !!!!!!!!!!!!!!!

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Nokia olması ama en büyük beni bağlayan haritalar özelliği ben N8 de devamlı kullanıyordum bunda da öyle olacak ama synbiana göre eksikleri var bence
örn . Yürüme deki aksaklıklar ve synbianda katagoriler adında okul,hastane,karakol,camii,otel,vs birçok şey vardı ama şimdi bilen gözle bakıyorum synbianda bildiklerini bilen göz malesef bilmiyor

ama kullanınca Wp8 harika olduğunu gördüm android kullanmadım ama tamin ediyorum iyidir ama şunu söylim Eğer L920 çımasa ekranı küçük bir synbian çıksaydı Note2 alacaktım

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
diğer telefonları elime alınca oyuncak hissi vermesi ve NOKİA yı kullanınca "heh bak bu olmuş işte,bu bir telefon,bu bir medya oynatıcı,hız canavarı,4 8 çekirdeğe ihtiyaç duymayan sistemi,stabilitesi,tasarımı kamerası haritası vs vs" NOKİA olması yetti :oke:
(her ne kadar hediye gelmiş olsada,benimde tercihim lumia800 den sonra illaki 920 olurdu)

Lumiance

Lumiance

Üye
Arkadaşlar farkındayım biraz uzun oldu ama Lumia alma nedenimi ve yaşadığım heyecanımı tüm ayrıntılarıyla yazmak istedim. Sonuna kadar okuyup duygularıma ortak olursanız sevinirim. Okumadan yorum yazarsanız ya yargısız infazda bulunmuş olursunuz veya bir şeyi körü körüne savunduğumu düşünebilirsiniz.

Aldığım her yeni telefonda bir öncekine göre yeni, farklı özellikler olmasa da var olan aynı özelliklerin büyük oranda üstün olmasına dikkat ederim. Zaten kim aynı özelliklerdeki farklı bir cihaza değişiklik olsun diye para vermek ister ki? Bir de cihazdaki işe yarar uygulamaların cihaz üreticisi tarafından sağlanmasına dikkat ederim.

Bir önceki telefonum olan 701i ondan da önceki 5800a göre yukarıdaki kriterlerim dahilinde karar verip almıştım. 5800 hantallığı beni ondan soğutmaya yetmişti ve nerdeyse 4 kat daha hızlı işlemcisi, 4 kat daha büyük rami ve 8 mp (5800 3,2 mp) kamerası [her ne kadar AF olmasa da] 701i benim için 5800 a tercih edilebilir yapmıştı. Ayrıca navigasyona olan merakımdan dolayı dijital manyetometresi de beni cezbeden başka bir özelliğiydi...

Ama ne yazık ki bu cihazın da performansı umduğum kadar iyi değildi. Ayrıca kamerada af a ne kadar ihtiyacım olduğunu da bu cihazda anladım.

Tüm bunlar yaşanırken nokiadan ve symbiandan iyiden iyiye soğumaya başladım. Fakat bir yandan da nokiayı bırakmak istemiyordum.

Bir samsung cihazı ya da Googledan dolayı herhangi bir androidli cihazı aklımdan dahi geçirmiyordum. Onlar olamazdı. Bu durumda benim için tek alternatif o donemin popülaritesi yüksek diğer cihazları iPhone 4S ve 808 PureView idi. PureViewi öğrendiğimde gerçekten bende hayranlık uyandırmıştı ve 41 mp ise gerçekten "vay canına..!" dedirtiyordu. Fakat symbiandan o kadar bıkmıştım ki bunlar artık benim için anlamını ifade etmiyordu ve 4S e karar kılmam hiç de zor olmadı. Ama o da ne? iPhone 5 çıkacak dediler. Bekleyelim görelim dedim. Çıktı ve beraberinde de cihazdaki hatalarla ilgili bir çok haber de çıktı. Hem de benim için olmazsa olmaz özelliklerden biri olan navigasyonla ilgili ve çevrimdışı kullanılabiliyor olmaması anında üçüncü kez 4Se dönmemi sağladı. Bunda da çevrimdışı kullanılabilen haritalar yoktu ve sevmediğim Google tarafından sağlanıyordu. Ancak symbianın hantallığından o kadar bıkmıştım ki bu konuda taviz verebilirdim. Ama almak için hiç acele etmiyordum.

Uzun suren beklentilerim sonucunda nokianın wp li yeni bir cihaz çıkaracağını ve bu cihazın Türkiye de resmi olarak satışa çıkacağını duydum. Nokia Lumia 920...

Wpli bir cihaz istiyordum ama Türkiye'ye gelmediği için alternatif olmaktan çıkmıştı. 920nin ise daha geniş ve hassas ekranı, pureview kamerası, işlemcisiydi, ramiydi derken... Heyecanlanmıştım. Aşık mı oluyorum ne :). Günden güne okuduğum haberler 920ye daha da bağlanmamı sağladı. Artık kararımı vermiştim ne olursa olsun o benim olmalıydı. Turkiyeye gelmesi için birçok hayranı gibi ben de günleri sayıyordum. Beklenen an geldi ve çattı...

Fakat fiyat konusunda endişelenmiştim, acaba o paraya değecek miydi? Yeni bir sistemdi bazı özelliklerinin eksik olması ve bazı hatalarının olması kabul edilebilirdi. Zira cihaz seçimindeki ana kriterlerinin tümüne sahipti.

Birkaç günlük bekleyişimin ardından ilk yorumların olumlu olması neticesinde, (özellikle de performans açısından) kesin kararımı vermiştim. 920yi ya alacaktım ya da alacaktım...

ve tarihler 26 kasım 2012 yi gösterdiğinde kendimi bir Nokia shoptan elimde 920 ile çıkarken buldum. Görsellik, sadelik ve hızzz...

İşte Bu! dedim. Pişman olmayacağımı daha ilk dakikalarda anlamıştım. Ona dokunduğum zaman hala bile ilk günkü heyecanı ve mutluluğu yaşadığımı belirtmek isterim. Symbiandan sonra gerçekten ilaç gibi gelmişti...

THE END

Cast

Author: Lumiance :D

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur

kraliletisim

Üye
bende alsammı yoksa biraz beklesemmi? 920 nin fiyatı ne kadar acaba. Müzik sesi yüksek çıkıyormu ? Birde nette görüntülü görüşeceğimiz bir uygulama mavcutmu ?

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Hani derler ya nokıa fanı nokıa delisi filan işte tam bende öyleyim.iphon mus samsung mus hediye etseler satar nokıa alırım.X6 vardı bende herkez nokıa bitti diyorlardı ama aksine hep ben nokıa isterdim.Para biriktirdim aylarca amacım n9 almaktı onu alamadım malesef daha cok biriktirdim.Lumia 800 gördüm dedim bunu alıcağım.Onuda alamadım alamadıkça üzülüyordum fazlasıyla en sonunda lumia 920yi gördüm araştırdım 2 ay daha bekledim ve aldım en sonunda şuan herhalde dünyanın en mutlu insanı benim diye düşünüyorum :biggrin:

Allah nokıa'yı bizden ayırmasın :oke:

• Beğen
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Amin hocam dediğiniz olay bende de var ben de Siyah Lumia'ma yada yeni gelecek olan Lumia'ma bir kavuşsam çok mutlu olacağım ama :)

dj.on9

dj.on9

Üye
ilk basta n9 daha sonra da yaza doğru valla s3 alacaktım nasıp olmadı. 2-3 ay sonra eylul gibi reklamlarda görünce ben bunu alırım dedım geçmişte nokia dısındda bir telefon kullanmamış biri olarak son derece memnunum. alacak arkadaslara tavsıye ederim.... nokia olsun gerisi yalannn

Symbianize

Symbianize

Üye
Bana niye hediye gelmiyoki :( oysaki çok istiyordum

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Evde bir kişi hariç, bu güne kadar nokia cep telefonları kullandık! Nokia hem sağlamlığı ile hemde kullanım kolaylığı ile insanlara büyük zevkler yaşatmış dev bir cep telefonu firmasıdır. Gelelim Lumia 920'e yaklaşık 3 haftadır bu cihazı kullanıyorum. Keşfedemediğim bir sürü fonksiyonları mevzut, halâ araştırıp kurcalıyorum.. Neyse sadede gelelim :) Neden Nokia Lumia 920 dediğimiz zaman ..

Nokia'dan şaşmam!
Microsoft'u severim.))
Windows 8 çok yakışmış..
Ve çok stabil.
Nokia gibi, Microsoft gibi dev güvenilir firmalar bir araya gelmiş! Daha da mı nokia almayalım :)

• Beğen

IVI-Elia

Üye
Size maceramı anlatıyım.Sonuna kadar okursanız sevinirim.... Zamanında küçüktük.Çevremdeki insanlar yeni telefonlar alıyordu.Ben de o zama normal olarak pek anlamazdım .Bir arkadışmda görüp N73 almıştım.İlk defa onunla aynı anda birçok uyg. açılabildiğini görmüştüm.Daa birçok yenilik vs. vs. vs.Bu en uzun kullandığım telefon oldu tam 4 sene.Belki de daha fazla. Sonra kuzenim 5800 almıştım ilk çıktığında. Ben de dokunmatik özentisi filan derken onu çok istiyordum ama babam almadı. Bir süre bekledikten sonra C6-01 i gördüm.Artık teknolojiden biraz anlıyordum.C6-01'in beni cezbeden yanı o zamana göre ekran hassalığı ve AMOLED ekranıydı.Ekranı o kadar canlıydıki çok hoşuma gidiyordu.N73'e göre çok hızlıydı. HD oyunlar çok hoşuma gidiyordu.Fakat iyice teknolojiye merak saldım .Yazın 3 ay boyunca bilgi haznemi genişltettim.ARtık C6-01 bana yetersiz geliyordu.Ben de o zamanlar iPhone a merak salmıştım. Şuan birçok bilgisiz insanın ( sadece fiyatından dolayı alanlardan bahsediyorum.Oysa Apple'ın Türkiye'de merkezi olmadığından aşırı pahalı o ayrı neyse girmeyelim) olduğu gibi ben de ondan istiyordum.Daha sonra Glaxy S2 beni benden aldı.Ama onu kuzenim aldı.İnceledim Zaman zaman kasmalar olduğnun sezdim.Bu olaydan sonra yonglar, işlemciler ve birçok şey hakkında araştırma yaptım. Tabi stabilite filan da.Sonra iphone 4s, one x, one s, galaxy s3 filamn çıktı.Ama ben çoktan.WP'a aşık olmuştum. Arayüzü beni benden almıştı.Fakat daha önceleri bu hiç böyle değildi....Ve Lumia 920'yü gördüm.Ekranı, kamerası tasarımı beni benden aldı ve ben de onu aldım :D

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
Telefonu 2 haftadır araştırıyordum niyetim vardı. Sonra 26 kasım günü sevgilimle yolları ayırdık, 27 kasımda hiç düşünmeden 920'yi aldım. Tek sebebim biraz kafam dağılır da unuturum avunurum telefonla diye. O gün bu gündür iyi ki almışım diyorum.

Ek: 5800 kullanıcısıydım zaten Nokia sempatizanlığı var içimde hep, bekledim bekledim istediğim telefon gelince de fırsatı kaçırmadım.
lumiayı almak dısında yazdıklarının hepsi tutyor bende :) sanırım bende bunu yapmalıyım

narnia16

narnia16

Üye
Arkadaşlar farkındayım biraz uzun oldu ama Lumia alma nedenimi ve yaşadığım heyecanımı tüm ayrıntılarıyla yazmak istedim. Sonuna kadar okuyup duygularıma ortak olursanız sevinirim. Okumadan yorum yazarsanız ya yargısız infazda bulunmuş olursunuz veya bir şeyi körü körüne savunduğumu düşünebilirsiniz.

Aldığım her yeni telefonda bir öncekine göre yeni, farklı özellikler olmasa da var olan aynı özelliklerin büyük oranda üstün olmasına dikkat ederim. Zaten kim aynı özelliklerdeki farklı bir cihaza değişiklik olsun diye para vermek ister ki? Bir de cihazdaki işe yarar uygulamaların cihaz üreticisi tarafından sağlanmasına dikkat ederim.

Bir önceki telefonum olan 701i ondan da önceki 5800a göre yukarıdaki kriterlerim dahilinde karar verip almıştım. 5800 hantallığı beni ondan soğutmaya yetmişti ve nerdeyse 4 kat daha hızlı işlemcisi, 4 kat daha büyük rami ve 8 mp (5800 3,2 mp) kamerası [her ne kadar AF olmasa da] 701i benim için 5800 a tercih edilebilir yapmıştı. Ayrıca navigasyona olan merakımdan dolayı dijital manyetometresi de beni cezbeden başka bir özelliğiydi...

Ama ne yazık ki bu cihazın da performansı umduğum kadar iyi değildi. Ayrıca kamerada af a ne kadar ihtiyacım olduğunu da bu cihazda anladım.

Tüm bunlar yaşanırken nokiadan ve symbiandan iyiden iyiye soğumaya başladım. Fakat bir yandan da nokiayı bırakmak istemiyordum.

Bir samsung cihazı ya da Googledan dolayı herhangi bir androidli cihazı aklımdan dahi geçirmiyordum. Onlar olamazdı. Bu durumda benim için tek alternatif o donemin popülaritesi yüksek diğer cihazları iPhone 4S ve 808 PureView idi. PureViewi öğrendiğimde gerçekten bende hayranlık uyandırmıştı ve 41 mp ise gerçekten "vay canına..!" dedirtiyordu. Fakat symbiandan o kadar bıkmıştım ki bunlar artık benim için anlamını ifade etmiyordu ve 4S e karar kılmam hiç de zor olmadı. Ama o da ne? iPhone 5 çıkacak dediler. Bekleyelim görelim dedim. Çıktı ve beraberinde de cihazdaki hatalarla ilgili bir çok haber de çıktı. Hem de benim için olmazsa olmaz özelliklerden biri olan navigasyonla ilgili ve çevrimdışı kullanılabiliyor olmaması anında üçüncü kez 4Se dönmemi sağladı. Bunda da çevrimdışı kullanılabilen haritalar yoktu ve sevmediğim Google tarafından sağlanıyordu. Ancak symbianın hantallığından o kadar bıkmıştım ki bu konuda taviz verebilirdim. Ama almak için hiç acele etmiyordum.

Uzun suren beklentilerim sonucunda nokianın wp li yeni bir cihaz çıkaracağını ve bu cihazın Türkiye de resmi olarak satışa çıkacağını duydum. Nokia Lumia 920...

Wpli bir cihaz istiyordum ama Türkiye'ye gelmediği için alternatif olmaktan çıkmıştı. 920nin ise daha geniş ve hassas ekranı, pureview kamerası, işlemcisiydi, ramiydi derken... Heyecanlanmıştım. Aşık mı oluyorum ne :). Günden güne okuduğum haberler 920ye daha da bağlanmamı sağladı. Artık kararımı vermiştim ne olursa olsun o benim olmalıydı. Turkiyeye gelmesi için birçok hayranı gibi ben de günleri sayıyordum. Beklenen an geldi ve çattı...

Fakat fiyat konusunda endişelenmiştim, acaba o paraya değecek miydi? Yeni bir sistemdi bazı özelliklerinin eksik olması ve bazı hatalarının olması kabul edilebilirdi. Zira cihaz seçimindeki ana kriterlerinin tümüne sahipti.

Birkaç günlük bekleyişimin ardından ilk yorumların olumlu olması neticesinde, (özellikle de performans açısından) kesin kararımı vermiştim. 920yi ya alacaktım ya da alacaktım...

ve tarihler 26 kasım 2012 yi gösterdiğinde kendimi bir Nokia shoptan elimde 920 ile çıkarken buldum. Görsellik, sadelik ve hızzz...

İşte Bu! dedim. Pişman olmayacağımı daha ilk dakikalarda anlamıştım. Ona dokunduğum zaman hala bile ilk günkü heyecanı ve mutluluğu yaşadığımı belirtmek isterim. Symbiandan sonra gerçekten ilaç gibi gelmişti...

THE END

Cast

Author: Lumiance :D

var ya duygularıma tercüman olmuşun.kullandığımız telefonlar bile aynı.tabi bi fark var ben 701 de kaldım hala alamadım lumia yı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt