Lumia 820 kamera sorunu yardım lütfen :|

Sponsorlu Bağlantılar

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 820 kamera sorunu yardım lütfen :|
Öncelikle herkese merhabalar..
Benim sorunum video çekimi ile alakalı.Fotoğraf çekimlerinde hiç bi sorun yapmayan gayet güzel fotoğraflar çeken telefonum hem 1080p hem de 720p çektiği videoları oynatırken donmalar oluyor.Sanki yarım yamalak çekiyor gibi torrentten bi filmi yarım indirip te oynatırsın ya aynen öyle oluyor bazı saniyeleri atlıyor seste hiç bi takılma yok sesler normal ama görüntü donuyor ve bazı kısımları eksik çekiyor.acaba sorun telefonun video oynatıcısında olabilir mi diye düşünerek telefona 1080p hd video attım sorunsuz çalışıyor.telefonun kamerasından çektiğim videoları bilgisayara attım bilgisayarda da aynı şekilde donuyor takılıyor bazı kısımlar eksik lütfen yardımcı olun deli olacağım :|
forum sitelerine baktığımda aynı sorunla karşılaşan lumia 820 kullanıcısna da rastlamadım yazılımdan kaynaklı ise bi ümit yeni güncellemeyle düzelir diye ümit ediyorum.
yardımcı olursanız çok makbule geçer :)

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Aynısı banada olmuştu . Bu durum kamera ayarlarındaki konumu kaydet seçeneğinden oluyo . Çünkü telefon henüz bunu kaldıramıyo . Bazen telefon çekmiyo bazen gps o yüzden görüntüler bozuk oluyo . Ayarlardan o seçeneği kapat

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım o özellik bende kapalı zaten konumu da kapalı tutuyorum pil tasarrufu için.
ayarlar>uygulamalar>fotoğraflar+kamera ya geldiğimde orda çektiğim resimlere konum bilgisi ekle seçeneği var o bende seçili değil sanırım bahsettiğiniz şey bu fakat hala kamera donma yapıyor fotoğrafta problem yok video çekimi sorunlu.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
medya depolama alanı olarak telefon hafızasını secip deneyin. Lumia cihazlar aşiri derecede hafiza karti seciyor.

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
Bunu da düşünerek daha önce denemiştim olmamıştı fakat şu an farkettim ki depolama ayarlarında müzik ve video için ayrı fotoğraf için ayrı depolama seçeneği var ya onlardan ikisini de telefon hafızası yapmazsam kamera donuyor ben muhtemelen daha önce denediğimde sadece müzik video seçeneğini telefon hafızasına ayarlarmışım ve bu sebepten düzelmemiş her iki seçeneği de telefon hafızasına ayarlayınca düzeldi.
cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum tekrar aynı sorunu yaparsa yazacağım

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Hallolduğuna sevindim . Aslında böyle şeyleri yapmaması lazım ama işte naparsın..

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
içindeki hafıza kartı eski telefonumun zaten 2 yıl önce almıştım nokia 5800 onun içinde gelen kart okuma yazma hızı düşüktür kartın onu anlarım da ayarlardan videoyu telefon hafızasına fotoğrafı karta yapıyorum olmuyor hepsini telefon hafızası yapmam gerekiyor o çok saçma geldi bana.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
içindeki hafıza kartı eski telefonumun zaten 2 yıl önce almıştım nokia 5800 onun içinde gelen kart okuma yazma hızı düşüktür kartın onu anlarım da ayarlardan videoyu telefon hafızasına fotoğrafı karta yapıyorum olmuyor hepsini telefon hafızası yapmam gerekiyor o çok saçma geldi bana.

cunku cihaz o karti okumaya calişiyor. Hizi yavaş olunca da tum gucunu ona harciyor.

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
Bi sorum daha olacak,hafıza kartı almayı düşünüyorum acaba daha yüksek kalitede bi hafıza kartı alırsam bu sorunu yine yapar mı bi fikri olan var mı?
bi de tavsiye edeceğiniz marka var mı hafıza kartı için ?

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşım hiç fark etmiyor, bende 32 Gbyte Sandisk Class 10 var, ama maalesef çok dikkat çekici olmasa da küçük takılmalar birkaç defa oldu. Şimdilik sadece gözlemliyorum ...

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Her zaman derim asla hafıza kartlı telefon almayacaksın . Düşününki Androidin amiral gemisi Sony Xperia Z bile gözümde sıfıra indi . 16 Gb hafıza nedir ya . ona gidip hafıza kartı alıcan . Bu sefer yok onu oraya taşı yok bunu kopyala . telefonu yavaşlatması ve takılmalarıda cabası .

Lumia 920 almamın başındaki nedenlerinden biride salt kendi hafızasının 32 GB olmasıydı . mis gibi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Her zaman derim asla hafıza kartlı telefon almayacaksın . Düşününki Androidin amiral gemisi Sony Xperia Z bile gözümde sıfıra indi . 16 Gb hafıza nedir ya . ona gidip hafıza kartı alıcan . Bu sefer yok onu oraya taşı yok bunu kopyala . telefonu yavaşlatması ve takılmalarıda cabası .

Lumia 920 almamın başındaki nedenlerinden biride salt kendi hafızasının 32 GB olmasıydı . mis gibi

mesela sgs4'te 16gb hafiza var kullanilabilir hafiza 8.5gb. Ayrica uygulamalar rootlamadan sd karta kurulamiyor.

tapatalk

tapatalk

Üye
sende ihtiaçlarına göre 64 gb al ozaman çoğu kişi 2gb ı geçmiyo hd oyunlar çok yüksek boyutlu olduğu için indirmeye uğraşmıyolar bile

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Bence hafıza kartını kaliteli ve telefonunun desteklediği bir marka ile değiştir. Rahat edersin. Tel. Hafızası zaten az video ve fotoğrafları karta kaydetmen daha iyi olur

Üst Alt