ardacumhur
Üye
eskiside yeniside yalan ama bu denediğim güncellemeden sonra şarjım 9 saatte bitti.no oyun.topu topu otobüslerde otururken 1 saat internet takılmışımdır o kadar.
yalan seni sevmediğim yalan
Microsoftun izni olmaksızın Nokia kendi cihazları için bazı özellikleri entegre edebiliyor ve bu özellikleri güncelleme ile cihazlara sunuyor. Yani geçen günlerde yapılan bizim bildiğimiz gdr2 güncellemesi aslında Nokia tarafından sunulan bir güncellemeydi.Arkadaşlar, GDR2 yi tmm anladım da bide PR2.0 var. Şimdi Windows un güncellemeleri var iken birde Nokia kendisi ayrıyeten güncelleme yapabiliyor. GDRxx nedir, PRxx nedir, minör, majör vs. bunlar nedir, hangi numara neyi ifade ediyor bi açıklama yapabilir misiniz.
Arkadaşlar, GDR2 yi tmm anladım da bide PR2.0 var. Şimdi Windows un güncellemeleri var iken birde Nokia kendisi ayrıyeten güncelleme yapabiliyor. GDRxx nedir, PRxx nedir, minör, majör vs. bunlar nedir, hangi numara neyi ifade ediyor bi açıklama yapabilir misiniz.
evet minör güncellemeler de küçük kapsamlı ek özellik değilde hata çözümünde verilen güncellemeler oluyor
majör kapsamlı ve geniş demek bildiğim kadarıyla. minörü de çok duydum ama anlamını araştırmadım hiç. tam tersi olabiliryani ufak tefek tarzda güncellemeler.
Microsoftun izni olmaksızın Nokia kendi cihazları için bazı özellikleri entegre edebiliyor ve bu özellikleri güncelleme ile cihazlara sunuyor. Yani geçen günlerde yapılan bizim bildiğimiz gdr2 güncellemesi aslında Nokia tarafından sunulan bir güncellemeydi.
Nokia yine bir kaç değişiklik yapıp pr2 güncellemesi ile bu değişiklikleri/özellikleri bizlere sunacak. Pr2 güncellemesi ile çift tıkla ekran açma ve standby ekran saati özelliklerine kavuşuyoruz.
Bütün cihazları kapsayan asıl güncellleme Mayıs ayı içerisinde microsoft tarafından sunulacak. (inşallah)
Microsoft tarafından sunulacak olan, hepimizin bildiği ve son çeyrekte gelmesini beklediğimiz wpblue güncellemesi, köklü değişiklik getirecek olan majör güncellemedir. Bu güncellemeye kadar sunulan hata giderme ve iyileştirme güncellemelerinin tamamına minör güncelleme diyoruz.
Arkadaşlar cevaplar ve açıklamalar için teşekkür ederim. Majör ve Minör olayını sayenizde anladım. Ancak asıl kafa karışıklığım şu yüzden başlamıştı ve sormak istediğim diğer şey olan rakamların ve numaraların bir anlamı varmıydı? Yani GDR2 nedir, PR2 nedir? Microsofttan GDR2 güncellemesi beklerken onu öyle biliyorken Nokianın güncellemesine GDR2 dedik. Sonra forumda bazı noktalarda Microsoft un da bir GDR2 si geliyor denildi, daha sonra da forumda yeni açılan konuda PR2 yi görünce ve bunu Nokianın yapacağı yazılınca kafam karışıverdi.dedim acaba GDR kodları Microftun da PR kodları Nokianın mı? vs. vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?