Murat Alper
Üye
-
Konu Sahibi
-
Eger alacak kısı fotografcıysa bu sıralamaya bakmalı yoksa 925 degl 820 bıle yeterLumia 1020 > İphone 5S > Lumia 925
AynennEger alacak kısı fotografcıysa bu sıralamaya bakmalı yoksa 925 degl 820 bıle yeter
aynen katılıyorum normalde L920 yi buraya atsanızda süper bir kıyaslama yapmak için iyi değil orjinal hallerini rar layıp hepsini link halinde atılması kıyaslama açısından en güzel yöntem hele birde bu telefon L1020 oldumu çok daha fark yaratır zaten amaç L1020 yaklaştırınca bozulmadığını göstermek ancak resim siteleri hepsi bozuyor yakınlıklarını bozuyorSizlere farklı bir bakış açısı ile birde şöyle yorum yapayım
Atıyorum bu telefonlarla bir arkadaşınızın resmini çektiniz diyelim. Fotoğrafı pc ye aktardınız ve bakıyorsunuz. Resimleri karşılaştıracaksınız. Birden farkettiniz ki resmini çektiğiniz arkadaşınızın gözünde bir yansıma var. Hemen pc de resmi büyütüp yakından baktınız, oda ne? 5s ve 925 te göz bebeği pikselleşti ve bulandı. Gözdeki yansımanın ne olduğu belli olmuyor. Amaaa 1020 de göz bebeğinin içindeki kılcal damarları bile görecek kadar yanaştınız ama bozulma 5s yada 925 kadar olmadı. Dediniz ki vaaayyy bu kadar iyi çekiyormuş. Peşinden bi parça fotoğraftan geri uzaklaşıp yansıyan şekle baktınız. O da ne? Resmi çeken kişinin ta kendisi :P Özetle tekrar edeyim, forum sitesinde aynı boyutlarda paylaştığınız resimler kayıt esnasında izin verilen ölçülere boyutlara dönüşüyor. Dolayısı ile renk ve ışık dışında karşılaştırma yapamıyoruz. Fotoğrafların ancak orjinallerini yan yana koyduğunuz zaman ne kadar net ve gerçekçi olduklarının farklarını görebilirsiniz.
Sizlere farklı bir bakış açısı ile birde şöyle yorum yapayım
Atıyorum bu telefonlarla bir arkadaşınızın resmini çektiniz diyelim. Fotoğrafı pc ye aktardınız ve bakıyorsunuz. Resimleri karşılaştıracaksınız. Birden farkettiniz ki resmini çektiğiniz arkadaşınızın gözünde bir yansıma var. Hemen pc de resmi büyütüp yakından baktınız, oda ne? 5s ve 925 te göz bebeği pikselleşti ve bulandı. Gözdeki yansımanın ne olduğu belli olmuyor. Amaaa 1020 de göz bebeğinin içindeki kılcal damarları bile görecek kadar yanaştınız ama bozulma 5s yada 925 kadar olmadı. Dediniz ki vaaayyy bu kadar iyi çekiyormuş. Peşinden bi parça fotoğraftan geri uzaklaşıp yansıyan şekle baktınız. O da ne? Resmi çeken kişinin ta kendisi :P Özetle tekrar edeyim, forum sitesinde aynı boyutlarda paylaştığınız resimler kayıt esnasında izin verilen ölçülere boyutlara dönüşüyor. Dolayısı ile renk ve ışık dışında karşılaştırma yapamıyoruz. Fotoğrafların ancak orjinallerini yan yana koyduğunuz zaman ne kadar net ve gerçekçi olduklarının farklarını görebilirsiniz.
Hocam 50 x 70 cm boyutlarda afiş basabileceğin kadar yeterli olacaktır emin ol.Bende katılıyorum sana ama benim merakım 925 değil 1520 ile 1020 arasında 41 ile 20 arasındaki rekabet nasıl olur acaba dediğin gibi yakınlaştırma yaptığımızda 20Mp kamera tatmin edici olurmu yoksa 41 Mp olsaydı dermiyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?