Liseli Türk Gencin Bulduğu Buluş Almanları Şok Etti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Liseli Türk Gencin Bulduğu Buluş Almanları Şok Etti
Bir lise öğrencisinin pilsiz ve şarjsız yanmasını sağladığı el feneri, bir sallamayla 10 saat çalışıyor.Türkiye'de ve dünyada ilk defa seri üretime geçen pilsiz ve şarjsız el fenerinin bir öğrencinin projesi olduğunu vurgulayan satış sorumlusu Metin Yıldız, "Teknik lisede okuyan bir öğrenci, bobin arasından geçen bir mıknatıs sistemiyle elektrik üretmeyi başararak el fenerinde uyguladı. Daha sonra bu projeyi İstanbul Elektrik Firması'na gönderdi. Burada arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar sonucu da olumlu çıktı. Pil ve şarj cihazı kullanmağa gerek kalmadan hazırlanan sistemde, sadece bir kez sallamak yeterli oluyor. Bir kez salladığınız el fenerinin elektrik enerjisi yaklaşık 10 saat gidiyor" dedi.

Almanya'da katıldıkları bir fuarda bu ürünü gösterdiklerini belirten Yıldız, "Almanlar hayretler içinde kaldı ve bizden talepleri oldu. Bunu yapan bir lise öğrencisi, yani bir Türk'ün başarısıdır. Şimdi İstanbul Elektrik Firması tarafından seri üretime geçen bu el feneri ileriki dönemlerde maden ocaklarında kullanılan kasklara da monte edilecek. Bu sistem sayesinde pillerden oluşan çevre kirliliği ortadan kalkıyor. En iyisi ise aldığınız el fenerini ömürlük kullanabiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

• Beğen
Tepkiler: Da®kness, ELECTRONİC ve chakır66

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Teşekkürler..Bu haber harika bişiy,harika olan aslında buluştan çok buluşu yapanın bir öğrenci vede TÜRK olmasıydı.çok sevindim.

Da®kness

Da®kness

Üye
Güzelmiş. Önemli olan yaygınlaşması. çoğu buluş gibi yok olup giderse üzülürüm...

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
aferin bizim TÜRK 'e

darkman81

darkman81

Üye
Helal Olsun İnş. Bizde böyle Başarılara İmza Atarız..

catalfleg

catalfleg

Üye
pillerdn oluşan cevre kırlılıgıne son dıor =) cok qzl bısey hem ınsanlık hemde doga ıcn

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
süpermiş

Bora

Bora

Üye
Ya bana ne diyeceksiniz bilmiyorum ama.Bu sözü geçen fenerlerin aynıları 3-4 TL gibi bir fiyata satılıyor.Hatta ben İstanbul/fatihte seyyar satıcıdan 2 tanesini 5 TL ya aldım ve gayet güzel kullanıyorum.Pil değiştirme hiçbirşey yok.Çok güzel bir cihaz.1 tanesinin içindeki led yandı.Bozuldu biraz fazla sallamışım galiba:D Diğeri hala çalışıyor 2-3 ay oldu ben alalı.Kullanıyorum alt tarafında Made in PRC yazıyor yani çin malı.

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Bu haberin zamanı bilinmiyor.1 Yıl önceki bir olay belki ama çocuğumuz bilmiyodu.
Çinlilermi bulmuşki acaba yoksa üretimmi onlara ait?

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
Ama çalışma şekli değişik olmasın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...