------- Linux Live Usb Creator Kullanımı -------

Sponsorlu Bağlantılar

ilcarnefice

Üye
:tşk:

• Beğen
Tepkiler: Nextman

ahelboy

Üye
arkadaşlar ben bu proğramı indirdim ama elimde indirilmiş linux işletim sistemi bulunmamaktadır iso ve Cd olmadığına göre indir bölümün den inderecem heralde daha önce hiç kullanmadım linux, linux işletim sistemlerinden hangisi daha kullanışlı yan indir kısmında hangisini, indirmem gerek usb bellege kurmam için açaba.

bir sorumdaha var usb bellege kurdum diyelim daha sonra linux kurulumda olmayan proğramlarını ekleye biliyormuyum.
birde bunu usb bellege kurduktan sonra linux işletimsistemine geçe bilmek için usb bellegin içinden linux işletim sistemine geç diye biliyormuyum. işletim sistemi tercihim türkçeden yanadır.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar ben bu proğramı indirdim ama elimde indirilmiş linux işletim sistemi bulunmamaktadır iso ve Cd olmadığına göre indir bölümün den inderecem heralde daha önce hiç kullanmadım linux, linux işletim sistemlerinden hangisi daha kullanışlı yan indir kısmında hangisini, indirmem gerek usb bellege kurmam için açaba.

bir sorumdaha var usb bellege kurdum diyelim daha sonra linux kurulumda olmayan proğramlarını ekleye biliyormuyum.
birde bunu usb bellege kurduktan sonra linux işletimsistemine geçe bilmek için usb bellegin içinden linux işletim sistemine geç diye biliyormuyum. işletim sistemi tercihim türkçeden yanadır.

Öncelikle üst konuda ve yüklemeden önce bilmeniz gerekenler konusu var orayı okuyunuz.Gelelim usb belleğe en az 8gb bir bellek seçinki işlemleriniz rahat ve yer sıkıntısı olmasın mint dağıtımını yada ubuntu sürümlerinden birini indirebilirsiniz genelde aralarında çok büyük farklar yok.Kullanacağınız yada kuracağınız pcde usb'den başlatmanız yeterli hangi pc olursa olsun usb içine kurulum yaparsanız ve boot menu ile açıp usbyi seçerseniz sistem ordan açılacak ve kayıtlı herşeyiniz nasıl bıraktıysanız öyle olacaktır.

ahelboy

Üye

Öncelikle üst konuda ve yüklemeden önce bilmeniz gerekenler konusu var orayı okuyunuz.Gelelim usb belleğe en az 8gb bir bellek seçinki işlemleriniz rahat ve yer sıkıntısı olmasın mint dağıtımını yada ubuntu sürümlerinden birini indirebilirsiniz genelde aralarında çok büyük farklar yok.Kullanacağınız yada kuracağınız pcde usb'den başlatmanız yeterli hangi pc olursa olsun usb içine kurulum yaparsanız ve boot menu ile açıp usbyi seçerseniz sistem ordan açılacak ve kayıtlı herşeyiniz nasıl bıraktıysanız öyle olacaktır.

Pardus gnome yi debu yöntemle yükleye bilirmiyim.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

ahelboy

Üye
kardeş son bi soru mint yada ubuntu türkcemi.

birde Grup ayarları dediğimiz başlatıcı ayarlarında sorunlar çıkabiliyor dedidiğiniz sorun usbye kuruluncamı oluyor.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kardeş son bi soru mint yada ubuntu türkcemi.

birde Grup ayarları dediğimiz başlatıcı ayarlarında sorunlar çıkabiliyor dedidiğiniz sorun usbye kuruluncamı oluyor.

Butun dagitimlar turkceyi destekler.bence siz once linux hakkinda konulari okuyunuz grub sistemin onyukleme ayarlarinin oldugu yerdir.windowsta guvenli baslatma modu gibi :oke:

ahelboy

Üye
Linux Live Usb Creator ile usb'ye Linux mint kurdum bios tan hiç bir ayar yapmadan ( bios ayarlarını anlamadığım için ) usb'nin içinden virtualbox ile çalıştıryorum ama gel gör ki çok kasıyor ve çok ağır çalışıyor bazende takılıyor. acaba bu şekilde çalıştırmak mümkün değil mi yani pc başlarken usb'den mi başlaması lazım illaki manuel olarak USB'den açmanın başka bir yöntemi varmıdır seri olarak kullanımı birde çalıştı diyelim hiç bir şekilde proğram yükletmiyor.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Usbden boot etmelisin pcyi acilista usb ile ac osekilde calistirman yanlis.Daha sonra istedigin uygulamayi yukleyebilirsin.

ahelboy

Üye
Usbden boot etmelisin pcyi acilista usb ile ac osekilde calistirman yanlis.Daha sonra istedigin uygulamayi yukleyebilirsin.
işte onu biostan yapıyorsun galiba ama ben bu zamana kadar hiç bios ellemedim bilgimde yok bios ta bi zarar açmak ta istemiyorum usbden kullanmanın baş bir yolu varmı yada live cd oluştursam gene biostan bi ayar yapmam gerekiyormu açaba.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Her hangi bir zarar vermezsin merak.etme sadece başlatmasını seçiyorsun

ahelboy

Üye
live cd yapsam onla ilgili bi biostan bi ayar yapmam gerekirmi ve live cd kullanırken cdye herhangi proğram yüklene bilmektemi yoksa ilk yapıldığı gibimi kullanılıyor.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
live cd yapsam onla ilgili bi biostan bi ayar yapmam gerekirmi ve live cd kullanırken cdye herhangi proğram yüklene bilmektemi yoksa ilk yapıldığı gibimi kullanılıyor.

Şimdi bak live cd adı üstünde canlı cd demek herhangi bir işlem olmaz sadece sistemi local inceleyebilirsin.Ayrıca bios anakartına göre giriş kombinasyonları değişir google'da bakabilirsin sadece hdd yerine sistemini ordan başlatıcaksın okadar genel başlatıcı pc siyah ekran geldiğinde esc tusu F12 tuşu ve bazılarında F8 ile çok eski kartlarda F2 bunu tespit edip ordan başlatmalısın yoksa bu kurulumun amacı dışına çıkar ama indirdiğin isoyu cdye yazıp onunla açabiliyorsan usb seçeneğinide orda görebilirsin :oke:

ozakin70

ozakin70

Üye
Live iso bulamadim özelden link atabilecek olan var mı ubuntu veya mint

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Rica ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Takipçi Satın Al

Üst Alt