Rica Ederim
arkadaşlar ben bu proğramı indirdim ama elimde indirilmiş linux işletim sistemi bulunmamaktadır iso ve Cd olmadığına göre indir bölümün den inderecem heralde daha önce hiç kullanmadım linux, linux işletim sistemlerinden hangisi daha kullanışlı yan indir kısmında hangisini, indirmem gerek usb bellege kurmam için açaba.
bir sorumdaha var usb bellege kurdum diyelim daha sonra linux kurulumda olmayan proğramlarını ekleye biliyormuyum.
birde bunu usb bellege kurduktan sonra linux işletimsistemine geçe bilmek için usb bellegin içinden linux işletim sistemine geç diye biliyormuyum. işletim sistemi tercihim türkçeden yanadır.
Öncelikle üst konuda ve yüklemeden önce bilmeniz gerekenler konusu var orayı okuyunuz.Gelelim usb belleğe en az 8gb bir bellek seçinki işlemleriniz rahat ve yer sıkıntısı olmasın mint dağıtımını yada ubuntu sürümlerinden birini indirebilirsiniz genelde aralarında çok büyük farklar yok.Kullanacağınız yada kuracağınız pcde usb'den başlatmanız yeterli hangi pc olursa olsun usb içine kurulum yaparsanız ve boot menu ile açıp usbyi seçerseniz sistem ordan açılacak ve kayıtlı herşeyiniz nasıl bıraktıysanız öyle olacaktır.
Pardus gnome yi debu yöntemle yükleye bilirmiyim.

kardeş son bi soru mint yada ubuntu türkcemi.
birde Grup ayarları dediğimiz başlatıcı ayarlarında sorunlar çıkabiliyor dedidiğiniz sorun usbye kuruluncamı oluyor.

işte onu biostan yapıyorsun galiba ama ben bu zamana kadar hiç bios ellemedim bilgimde yok bios ta bi zarar açmak ta istemiyorum usbden kullanmanın baş bir yolu varmı yada live cd oluştursam gene biostan bi ayar yapmam gerekiyormu açaba.Usbden boot etmelisin pcyi acilista usb ile ac osekilde calistirman yanlis.Daha sonra istedigin uygulamayi yukleyebilirsin.
live cd yapsam onla ilgili bi biostan bi ayar yapmam gerekirmi ve live cd kullanırken cdye herhangi proğram yüklene bilmektemi yoksa ilk yapıldığı gibimi kullanılıyor.

Live iso bulamadim özelden link atabilecek olan var mı ubuntu veya mint
Ubuntu kurulumu konumda link var
