Linux Kullanıcıları Klübü / Kurulum & Yardım & Destek

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
solydx ve macbuntu denemi tavsiye ederim :oke:

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Ben bu konuyu daha yeni gördüm hayret :)
Bende Ubuntu 13.04 kullanıyorum eklermisiniz, sorunlarımı Sait abiyle paylaşıyordum artık buradan yazarım.

MaxiHan

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
16 gb'lik usb'me multiboot programlarının bir tanesiyle kurayım hepsini. İçerde emektar bir bilgisayar var. Resminide atayım birazdan :D

- - - Eklendi - - -

Ben bu konuyu daha yeni gördüm hayret :)
Bende Ubuntu 13.04 kullanıyorum eklermisiniz, sorunlarımı Sait abiyle paylaşıyordum artık buradan yazarım.

Hemen ekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Mobilator ve Nextman
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Sait abi sana demiştim ya harddisk ses yapıyor diye, artık gitti tam.

Windows varken kapris yapıyordu sanırım bilgisayar, şimdi kendini buldu. Sen demiştin ya dikkat et riskli diye, harddiske iyice yükleniyorum ama banamısın demiyor :)

Umarım böyle devam eder.

• Beğen
Tepkiler: MaxiHan
MaxiHan

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Benim emektar pc :D hemen solydx, slax vb diğer linux sürümlerini deneyip performansı sizlere bildireceğim

• Beğen
Tepkiler: Nextman
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Benim emektar pc :D hemen solydx, slax vb diğer linux sürümlerini deneyip performansı sizlere bildireceğim

bilgisayarın atası :D senin bu bilgisayara yaklaşırken destur çekip kusura bakma abi bugünde seni rahatsız edicem diyip açman lazım

• Beğen
Tepkiler: Dede ve MaxiHan
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Sait abi sana demiştim ya harddisk ses yapıyor diye, artık gitti tam.

Windows varken kapris yapıyordu sanırım bilgisayar, şimdi kendini buldu. Sen demiştin ya dikkat et riskli diye, harddiske iyice yükleniyorum ama banamısın demiyor :)

Umarım böyle devam eder.

Ext4 ve türevlerinin Ntfs göre çalışma ve dizinleme mantığı farklı kardeşim ses yani kafa okuma sorunu bu yüzden azalabilir bilgine yinede fazla güvenme :) umarım bozulmaz bozulursa söyle gelirken sana disk getiririm :D

MaxiHan

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarın atası :D senin bu bilgisayara yaklaşırken destur çekip kusura bakma abi bugünde seni rahatsız edicem diyip açman lazım
Aynen öyle bilgisayar patlıyacak diye korkuyorum :D:D:D şakası bir yana gerçekten sağlam bilgisayarmış kaç senedir dayanıyor. Bakalım linux sürümleri ile eski günlerine geri dönebilecek mi :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
inşallah döner :)

• Beğen
Tepkiler: MaxiHan
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici

Ext4 ve türevlerinin Ntfs göre çalışma ve dizinleme mantığı farklı kardeşim ses yani kafa okuma sorunu bu yüzden azalabilir bilgine yinede fazla güvenme :) umarım bozulmaz bozulursa söyle gelirken sana disk getiririm :D
Sağol abi yedeğimi aldım zaten :)

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici

Aynen öyle bilgisayar patlıyacak diye korkuyorum :D:D:D şakası bir yana gerçekten sağlam bilgisayarmış kaç senedir dayanıyor. Bakalım linux sürümleri ile eski günlerine geri dönebilecek mi :)
Bu yaşlı delikanlı linux ile coşar abi :)

CABBAR

CABBAR

Üye
multiboot programı nedir ? Nasıl kullanılır ? Yardım edebilir misiniz

- - - Eklendi - - -

Multiboot sanırım bahsettiğiniz birden fazla linux'u tek flash bellekte çalıştırmak. Peki nasıl yaparız ?

- - - Eklendi - - -

Ayrıca Eğer mümkünse bu multiboot programını tam adını Ya da linkini verebilir misiniz

MaxiHan

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
multiboot programı nedir ? Nasıl kullanılır ? Yardım edebilir misiniz

- - - Eklendi - - -

Multiboot sanırım bahsettiğiniz birden fazla linux'u tek flash bellekte çalıştırmak. Peki nasıl yaparız ?

- - - Eklendi - - -

Ayrıca Eğer mümkünse bu multiboot programını tam adını Ya da linkini verebilir misiniz

Yakın zamanda videolu anlatım çekip koyacağım.

- - - Eklendi - - -

Bu yaşlı delikanlı linux ile coşar abi :)

Daha deneyemedim ama bu gün deneyemeceğim heralde bu hafta feci sınavım var :D

- - - Eklendi - - -

BU ARADA GÖSTERİM 2000 KİŞİ OLMUŞ KONUYLA İLGİLENEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
PriZm

PriZm

Üye
Bu hafta sonu harddisk'e kill disk çekmeyi düşünüyorum.Sizce Ubuntu kurarken hangi dosya sistemi daha iyi olur? NTFS mi yoksa EXT4 mü yoksa diğerlerimi?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bu hafta sonu harddisk'e kill disk çekmeyi düşünüyorum.Sizce Ubuntu kurarken hangi dosya sistemi daha iyi olur? NTFS mi yoksa EXT4 mü yoksa diğerlerimi?

Ntfs kullanamazsın diskin eski ise ki kill disk çekme sebebini bilmiyorum Ext3 seçmen daha yararlıdır :oke:

MaxiHan

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Bence ext4 ama Sait abi ne diyorsa onu dinle :D

PriZm

PriZm

Üye

Ntfs kullanamazsın diskin eski ise ki kill disk çekme sebebini bilmiyorum Ext3 seçmen daha yararlıdır :oke:

Disk eski değil.Ama kullana kullana eskittiğimi düşünüyorum.Hissettiriyor yani.
Modeli Samsung 7200 RPM 1 Tb

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye

Yakın zamanda videolu anlatım çekip koyacağım.

- - - Eklendi - - -

Daha deneyemedim ama bu gün deneyemeceğim heralde bu hafta feci sınavım var :D

- - - Eklendi - - -

BU ARADA GÖSTERİM 2000 KİŞİ OLMUŞ KONUYLA İLGİLENEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)
video kayma arkadaş benim gibi mobil internet kullananlarıda düşün biraz :)

MaxiHan

MaxiHan

Üye
    Konu Sahibi
Tamam ayrı konu olarak resimli anlatım yaparım :)

Üst Alt