Lg-P503 yavaş, donuyor, gereksiz programlar açıyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JohnLemmon

JohnLemmon

Üye
    Konu Sahibi
Lg-P503 yavaş, donuyor, gereksiz programlar açıyor...
Arkadaşlar kendim android kullanmıyorum sorun abimin telefonunda Lg-P503 kullanıyor telefon bazen gerçekten kafayı yiyiyor kitleniyor, donuyor pek fazla program da yok 10-12 tane program var android kendi kendine programlar açıyor sanırım ayarlardan, hepsini kapatıyor 10 dk sonra bi bakıyoruz bi sürü şey açmış netquin ram optimize programını kullanıyor ama yetersiz özellikle bi internete bağlandığında hotmail, facebook vs... bir sürü şey açıyor bu android için etkili bir program bir yöntem ne önerebilirsiniz? Mantıklı cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler...

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Hızlı bir rom yükleyebilir.

JohnLemmon

JohnLemmon

Üye
    Konu Sahibi
hızlı bir rom derken? program mıdır o yazılım gibi bir şey mi? sana zahmet olmazsa link verir misin?

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
İnternetten araştırırsanız bulucaksınız. Sorunun çözümünün 2 yolu var.

1.Yol (kısa yol)

Telefon rootluysa marketten Link2sd programını indiriyorsunuz ve açılmasını istemediğiniz uygulamaları Link2sd programından dondur seçeneği ile donduruyorsunuz.

2.Yol (uzun yol)

Telefonunuzu hızlandıracak rom yüklemek olacaktır.Custom ROM da yükleyebilirsiniz ancak bu telefonunuzu garanti dışı bırakacaktır. Cyanogenmon 7 çok hızlı ve iyi bir custom rom dur . Yok ben garantiden çıkartmayacağım diyorsanız telefonunuzla uyumlu olan üreticinin yayınladığı romları indirmek veyahutta telefonunuza root yetkileri vermektir.

JohnLemmon

JohnLemmon

Üye
    Konu Sahibi
1. yolu deneyeceğiz teşekkürler

----------Eklendi @ 17:57:03 ---------- Yazıldı @ 17:51:32 ----------

İnternetten araştırırsanız bulucaksınız. Sorunun çözümünün 2 yolu var.

1.Yol (kısa yol)

Telefon rootluysa marketten Link2sd programını indiriyorsunuz ve açılmasını istemediğiniz uygulamaları Link2sd programından dondur seçeneği ile donduruyorsunuz.

2.Yol (uzun yol)

Telefonunuzu hızlandıracak rom yüklemek olacaktır.Custom ROM da yükleyebilirsiniz ancak bu telefonunuzu garanti dışı bırakacaktır. Cyanogenmon 7 çok hızlı ve iyi bir custom rom dur . Yok ben garantiden çıkartmayacağım diyorsanız telefonunuzla uyumlu olan üreticinin yayınladığı romları indirmek veyahutta telefonunuza root yetkileri vermektir.
telefonun rootluysa demişsin ya o nasıl yapılıyor kusura bakmayın kendim symbian kullandığım için hiç bir bilgim yok zararlı mı telefona?

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
rom demek sizin cfw'niz demek. yani kendi sistemini kuruyorsun. cfw'de o sanırım. yani kullanıcıların yaptığı romu yüklersin yada kendin yaparsın. root'da sistem yetkisini ele almak demek. yani mesela bi program var, sistem dosyalarını kaldırmak için. bunu kullanmak için cihazın rootlu olması lazım. android açık yapılı ya, kullanıcılar cihazda yanlış bişi yapmasın diye rootsuz olur cihazlar.
şu an bunlara link veremiyeceğim. cihazı bilmiyorum zaten. ama inteernette araştırsan bulursun.
ama bunlar telefona zarar verebilir, vermesedegarantiden çıkarır. tabi rootu kaldırma ve orjinal romu geri yükleme gibi şansında var. araştır işte kardeşim anlatabileceğim bu kadar.

ama tavsiyem rom kalsın, cihazı rootlayıp system app remover programını yükle, gereksiz sistem programlarını kaldır. go launcher ex(arayüz programı, hızlı) yükle. orjinal launcherı kaldır. turkcell t10'umda bu bayağı işe yaramıştı.

JohnLemmon

JohnLemmon

Üye
    Konu Sahibi
rom demek sizin cfw'niz demek. yani kendi sistemini kuruyorsun. cfw'de o sanırım. yani kullanıcıların yaptığı romu yüklersin yada kendin yaparsın. root'da sistem yetkisini ele almak demek. yani mesela bi program var, sistem dosyalarını kaldırmak için. bunu kullanmak için cihazın rootlu olması lazım. android açık yapılı ya, kullanıcılar cihazda yanlış bişi yapmasın diye rootsuz olur cihazlar.
şu an bunlara link veremiyeceğim. cihazı bilmiyorum zaten. ama inteernette araştırsan bulursun.
ama bunlar telefona zarar verebilir, vermesedegarantiden çıkarır. tabi rootu kaldırma ve orjinal romu geri yükleme gibi şansında var. araştır işte kardeşim anlatabileceğim bu kadar.

ama tavsiyem rom kalsın, cihazı rootlayıp system app remover programını yükle, gereksiz sistem programlarını kaldır. go launcher ex(arayüz programı, hızlı) yükle. orjinal launcherı kaldır. turkcell t10'umda bu bayağı işe yaramıştı.
teşekkürler açıklayıcı oldu, fakat abim öyle şeyler kullanmaz şu root dediğiniz şey basit bi program gibi bir şey se o olabilir root u anlatır mısınız? bizim dilde sertifika oluyor :)

okeane3110c

okeane3110c

Üye
kardesim su root u banada anlatı verin bi zahmet yeni geçtim sybıandan androite çözemedim gitti yardım edin allah askına ya :D delircem internette araştrıorum yetersiz lütfen ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt