sesi nası kötüymüş ben anlayabilmiş değilim. bana göre karalama kampanyası bunlar. millet samsung, nokia vs. fanatiği olmuş. kendilerine rakkip olanı direk karalıyorlar. oysaki burasının forum olduğunu ve forumun amacının insanların birbirine yardımcı olması olduğunu sanırım unutuyorlar. he bir de şu var zevkler ve renkler tartışılmaz o ayrı bişey ama adamlar yapmışsa hakkını vermek lazım. ben şahsen gittim satürn'de test ettim optimus black'i. tasarımı çok şık, kullanılan malzeme kalitesi sağlam görünüyor. hızı gayet yeterli. hatta müzik dinlemeyi seven biri olduğum için ses olayına özellikle baktım ve gayet tatmin edici buldum. adamlar nova display ekran teknolojisi kullanmışlar. ortam aydınlığına göre parlaklığı otomatik olarak ayarlıyor bu sayede de şarj olayında tasarruf sağlıyormuş. şarj olayını kötüleyenlere sor bakalım kendi telefonlarının şarjı ne kadar gidiyormuş. rakiplerinden hiç bir eksiği yok üstüne birde fiyatı çok daha ucuz, bu özellikleri taşıyıp bu derece ucuz olan piyasadaki en iyi smartphone adayı. uzun lafın kısası madem istiyorsun ama kafanda soru işaretleri var gidip bi teknomarkette dene. kendin de bir gözlemle öyle karar ver.