Lg L9 Rom Yükleme Fastboot Driver Çözüm Denendi ....(ilk Önce Tamamını Oku Sonra Yap)

Sponsorlu Bağlantılar

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
Lg L9 Rom Yükleme Fastboot Driver Çözüm Denendi ....(ilk Önce Tamamını Oku Sonra Yap)
!!!!Dikkat kaynaklar başka yerlerden alıntıdır!!!!

Evet beyler son gelen haberlere göre "Karaca23" tarafında sadece Windows 7 üzerinde çalışmaktadır.Tekrar ediyorum sadece Windows 7 üzerinde çalışmaktadır bilginize ...

Arkadaşlar şimdi ilk önce telefonumuzun USB hata ayıklama modunu açıyoruz ardından pc'ye lg yazılımı modunda bağlıyoruz ardından bu linken dosyayı indirip C:/ sürücüsüne çıkarın(dikkat çıkardığınız dosya yolu C:/unlockl9 olucak C:/unlockl9/unlockl9 gibi şeyler olmamalı)

Link:

unlockl9 klasörünün içindeki Flash_Bootloader dosyasını açın telefon kapanıp şu yazılar çıkıcak
!!!Resim ve bu kısım "uruh" nickli kişinin konusundan alıntıdır!!!
...

Eğer bootloader kilidini açmak istiyorsanız ses açma tuşuna
Eğer bootloader kilidini açmak istemiyorsanız power tuşuna basın.

Eğer kilit açıldıysa aşağıdaki resimdeki gibi görünecektir ...
!!!Resim ve bu kısım "uruh" nickli kişinin konusundan alıntıdır!!!

Ardından görev yöneticisinde ünlemli bilmeyenler için tanınmayan aygıt bulunmaktadır eğer android 1.0 ise adı bunu sağ tıklayıp sürücü güncelle diyin ve bu sürücüyü yükleyin (nasıl yapılacağını anlatmaya gerek yoktur herhalde :) ) :

Velevki adı sadece Android o zaman windows updateyi açın ve sürücüyü windows update ile güncelleyin bazı kişilerde bu şekilde olmaktadır...

Bunuda hallettikten sonra Unlock9 klasöründe Flash_Recovery isimli dosyayı açın ve tamamlanmasını bekleyin...
Tamamlandıktan sonra rom yüklenmiş olur ve telefon garanti dışıdır ...Rom üzerinden root isteyenler cevap atsın Cyanogen mod üzerinden anlatırım gerek var ise ben şasen yaptım

Son düzenleme:

kartaca23

kartaca23

Üye
Olmuyor baska yol varmi

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
Olmuyor derken :/ sürücü ise bulunur :)

kartaca23

kartaca23

Üye
C/unlock9 olmuyor
Hep c\unlock 9\unlock 9 oluyor

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
winrarın içindeki dosyayı al ismi zaten unlock 9 onu winrarın içinden direk at olmaz ise 2. unlock 9 'u al masaüstüne bırak boş unlock 9 'u sil c'deki ardından 2. unlock 9 u masaüstündeki geri koy ...

yusufkrz

yusufkrz

Üye
çok basitmiş bi ara çok ugraşmıştım,umudu kesmiştim sayende olsu tşk

kartaca23

kartaca23

Üye
En sonunda basardim eline saglik ama windows 7 sadece calistigini soylesen daha iyi olurdu

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
Bende senden duyuyorum sadece win 7de çalıştığını ??? Editliyimde başkaları hataya düşmesin saol ilgin için ...

JamesGFB

Üye
Dediğini yapiyorum,telefon kapanip kendiliğinden aciliyor root yapamadim yardimci olurmusun

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
1-)En ilk girip bir tane rom indir .İndirdiğin romu sd karta ana dizine direk at kolay bulursun zaten romdan sonra sil gitsin no problem tabi istersen saklayabilirsin bu şekilde telefon çok dolunca direk romu yüklersin telefon sıfırlanır ilk günki gibi olur :)
Not: Stabil olanları yüklersen cihazı firmware konusunda tehlikeye atmazsın.
2-)Aynı şekilde yaptığında fastboot olur açılırken ardından telefonu kapatıp aç
.Açarken "açma düğmesi+sesi yükseltme+ekran altındaki anamenü" tuşuna bas ekran gelince açma kapama düğmesinden alini çek ardından şu ekrandakileri aynen yap (:(resimler tahmini 11.8.2014´te silinir)
sırayla bunları tıkla dokunmatik etkindir:
İnstall from zip sdcard

choose from zip external kart

burdan sd kartın ana dizinine attığın romu seç bende "cm-10.1.p790.zip"sende bu yüklediğin rom aynı ise aynı kalır değil ise farklıdır sen gene onu bul seç :D biraz karışık oldu ama umarım anlamışsındır.

ve tada rom olmuştur tebrikler

Bak burayı iyi oku
1-)Google play yok ve yükleme bende ısınma yaptı boşta bile sendede olmasını istemem yandex store kullan mağzasındakiler bile kaspersky tarafından taranmadan eklenmiyor.Yetmez ise marketide ekleyebilirsin ama mağzadakiler sağlam mı?Tam emin değilim.
2-)Kendi müzik tarayıcısını sevmedim sana tavsiyem TTPod kullan zaten apksını bulursun forumda türkçe onu indir ya da sitesine gir de yükle
3-)LG kendi sisteminde şarzı koruyan bir şeyler vardı (bende tam olarak bilmiyorum ama harbiden var)Bunu önemseme ama gene sık bitiyor dersen yandex.store´de var zaten tonla git kullan :D
4-)bir sorun olursa mesaj at yardım ederim elimden geldiğince...

JamesGFB

Üye
Recovery işlemini yapamadim dediklerini yaptim indirdik dosyalari attim dediğin gibi dosyayi aciyorum telefon kapanip aciliyor sadece

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi

Bu ikinci resimde olanları ekranda gördün mü ?
Gördükten sonra bunlarıda yapınca
Ardından görev yöneticisinde ünlemli bilmeyenler için tanınmayan aygıt bulunmaktadır eğer android 1.0 ise adı bunu sağ tıklayıp sürücü güncelle diyin ve bu sürücüyü yükleyin (nasıl yapılacağını anlatmaya gerek yoktur herhalde :) ) :

Velevki adı sadece Android o zaman windows updateyi açın ve sürücüyü windows update ile güncelleyin bazı kişilerde bu şekilde olmaktadır...

Bunuda hallettikten sonra Unlock9 klasöründe Flash_Recovery isimli dosyayı açın ve tamamlanmasını bekleyin...
Tamamlandıktan sonra rom yüklenmiş olur ve telefon garanti dışıdır ...
Bir önceki cevapta anlattıklarımıda yapınca tamamlanıcak üsttekiler LG L9 (diğerlerini bilmiyorum) ürününde rom kiliyli olduğu için rom yükledik sana bir önceki anlattığımda ROM ile ROOT yapmasını anlattım mümkün ise
.Açarken "açma düğmesi+sesi yükseltme+ekran altındaki anamenü" tuşuna bas ekran gelince açma kapama düğmesinden elini çek diğerlerine basılı tut ve ekranda çıkanın fotoğrafını çekip yolla olmadı hızlıresime upload et linkini ver bana bakıyım

xhoOp

Üye
Bu rom için root yapmam gereklimi ? ve bu romu yükledikten sonra bütün uygulamarı normal kullanabiliyorum dimi ?

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
Hayır bunu root yapmak için gerekli Rom olarak ister cyanogen mod istersen başka bir tane kullanabilirsin etev bütün uygulamaları kullanabilirsin.

edbar2274

Üye
bu dediklerini aynen yaptım fakat ekrandan mavi kafa ile cyanogenmod yazısı gitmedi.kapadım actım gene gıtmıyor hep boyle kalıyıor nedeni nedir.telefonumun modeli lg l9 p760peki bu yapılanları geri alma sansımız varmı

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
ROM kilidini tekrar kapatma var dı bir ara hiç gerek duymadığım için yapmadım cyanogen mod için ise sürümden kaynaklıdır bu linkten stable olan bir tane indir tavsiyem en günceli seç : Geri dönmek istersen bir arkadaş yapmış yamış çözümü istersen bir bak ben hiç dönmedim o yüzden incelemedim bu yazıyı ... Bu arada google play yüklemek istersen yorum at link veriyim yanlış yüklemek sorun açar ama zaten yüklemeni de lazım değil ise tavsiye etmem ... Açtığım başka konudaki kitkatı yarın akşam testide bitirir yazıyı da bitiririm ...

selami yayla

selami yayla

Üye
olmuyor arkadaşlar her şeyi anlatıldığı gibi yapıyorum ama telefonum tekrar normal olararak açılıyor.telefonum lg optimus l9 başka yolu yokmu acaba bu bootloader kilidi nasıl bir şeyki kırılamıyor.

vedatvedat

vedatvedat

Üye
olmuyor arkadaşlar her şeyi anlatıldığı gibi yapıyorum ama telefonum tekrar normal olararak açılıyor.telefonum lg optimus l9 başka yolu yokmu acaba bu bootloader kilidi nasıl bir şeyki kırılamıyor.
Evet arkadaş bende de olmuyor Flash_Bootloader sadece telefonu açıp kapatıyor bunun bir püf noktası var galiba kaç kez denedim olmadı boot kilidini kıramıyorum

mami944

mami944

Üye
    Konu Sahibi
Eğer 2. resim açılıyor ise tamamdır bootloder açık istediğin uygun romu at ... Yok eğer açılmıyorsa 2. resim o zaman yaparken yönetici izni ver ve engelleyebilicek yazılımları durdur/kapat ...

selami yayla

selami yayla

Üye
Eğer 2. resim açılıyor ise tamamdır bootloder açık istediğin uygun romu at ... Yok eğer açılmıyorsa 2. resim o zaman yaparken yönetici izni ver ve engelleyebilicek yazılımları durdur/kapat ...
dediklerinizin hepsini denedim hatta bilgisayardaki virüs ve trojan programlarını kaldırdım ki engellemesin diye.ama yinede aynı sorun flash botloader çalıştırınca telefon yeniden açılıp kapanıyor.botloader kilidini kıramayınca rom'u kabul etmiyor hata veriyor.yükseltme yapamadım varsa bu konuda başka yöntem yardımcı olurmusunuz.

Üst Alt