bluee18
Üye
-
Konu Sahibi
-
LG P760(kullandığım telefon) birazcıkta olsa sıkıntı çıkaran bir telefon her neyse telefonunun sinyal kısmında(kaç çektiğini gösteren yer) R harfi var mı ?
Anlaşılan şanslıymışım
Orjinal Roma Geri Dönme - MaxiCep
Buradaki konudan yardım alarak sıfırdan bir rom atın eğer sorun devam ederse sürüm düşürün telefonunuz bu yöntemle garanti kapsamına tekrar girer
Peki nasıl düşürcem veriyonu rom falan nerden bulabilirm ?Bence düşürün sistemi telefonda bir sıkıntı olduğunda tekrar yükseltme hatasını kurtarmayla garanti kapsamına girer ben hep öyle yapıyorum hatta bi ara telefonum rootluydu supersu'yu sildim anlamadılar
Eve geçince ilk isim indirmek olucak insallah olur ya cok tesekkur ederimLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu romu kdz ile telefona yükleyeceksin
bunu yaparsam garanti disina cikar miRica ederim
Bu geri donus islemini lg nin yukseltme hatalarini gider seyi ile yapsam garanti icine girer mi peki ? Her ne kadar garantide bisey yapmasalar da insanin icinde kaliyo ya bisey olursa diyePek bilmiyorum ancak, cihazlara root atmak - cihazlara başka rom yüklemek - sürümde yada sanırım os lerde değişikliklere gitmek garanti kapsamının kaybolmasına sebep oluyor. Arkadaşın yolladığı dosya cihaza yüklenirse evet garanti kapsamı dışında kalınır.
Ancak tüm işlemler geriye alınır orjinal sürüm yüklenir ise tekrar garanti kapsamına cihaz girer. Fakat tüm bunları cihazınızı yetkili bir servise götürmeden yapmanız açıkçası onların bir şekilde anlamaması gerekmekte.
Hiç başıma gelmedi ancak kulağa hoş geliyor ve mantıklıda duruyor. Tek bilmediğim bu işlemler yapıldığında yetkili servisler bunların yapılıp yapılmadığını anlayıp yada anlayamadıkları. Bence anlayamıyorlar sonuçta internette her forumda yada kaynakta işlemlerin geriye alınması durumunda tekrar garantinin başladığı veyahut devam ettiği yönünde.
Cihazın varsayılan uygulamaları kullanılarak yapılacak değişikliklerin sorun yaratacağını düşünmüyorum. Fakat sürümde değişiklik yapıldıktan sonra tekrar aynı arayüz kullanılırsa garanti kapsamının gene gideceğini düşünüyorum.
Elektrik - otomasyon işleri ile uğraşan biri olarak, telefonun donanımsal sorunları olduğunu düşünmekteyim. Yazılımsal değişikliklerin sizi bir yere kadar götüreceğini, götürse bile yaşadıklarınızın donanımsal olduğunun altını çizmek istiyorum. Oturmuş bir cihaz oturmuş bir os de ilginç hatalara sebebiyet veriyorsa yada tam tersi oluyorsa sorun cihazdadır... İşletim sisteminin zaten yetkili servisler tarafından onarıldığını varsayıyorum.
Biraderin asus tablet + cep telefonunda da buna benzer saçma sapan bir sorun yaşamıştık, ondada bir uygulamanın ara geçisinde komple sim kartı durduruyordu. Bunun için servise yollamıştık ancak bir çözüme ulaşıp ulaşılamadığını hatırlamıyorum. Zaten grand neo aldı asusdan ümidi kesince
Sadece watsapta ve veri de bunu yapıyorsa
1- başka sim kart takmayı denedinizmi
2- mobil wifi ara geçişlerinde aynısını yapıyormu
başka sim kartta yapmıyorsa ozaman operatöre çökmek lazım, yok yapmıyorsa watsapp güncellemesi düşünülmeli yada en başta olduğu gibi donanımsal fakat sadece watsapta yapıyorsa sorun sadece yazılımsal gibi durmakta. viber yada vb. sohbet yazılımlarında aynı sorunu yaşattığınıda sanmıyorum yazmamışşınız. Biraderi arayacağım onun sorununu öğreneceğim. alta yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?