Haber LG G5 resmi olarak duyuruldu: 5.3 inç ekran, Snapragon 820, 16MP kamera ve dahası

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ms fanatikleri suan kendini öyle avutuyor . bak bizim yillardir kullandigimiz gleance screen yenilik diye tanitiyorla. Biz ne kadar önde sistemiz ah bide su marketimiz gelişse iphone satisini ikiye katliyacaz. :D
Gleance screen hakkında merak ettiğin her şeyi sorabilirsin delikanlı!!! Malum bizler 4 senedir Nokia Lumialarla kullanıyoruz. Sizler şimdi S7 ve G5 de yabancılık çekebilirsiniz!
Ayrıca kendi kullandığımız cihazları ve işletim sistemini acımasızca eleştirebiliyoruz ve yeri geldiğinde de başkalarına da alma veya al diyebiliyoruz. Sizler ise benim cihazım ooooo süper harika muhteşem diye övgüler düzersiniz ve başkalarına da aklında yokken bile zorla aldırtırsınız..
Misal şimdi ortalama bi kullanıcının yapacağı şeyler belli. İnternet sosyal medya, film müzik ve arada bir oyun oynamak.Bu vatandaşa G5 al demek sence çok mantıklı değil mi?
Aman bana ne ya! Siz gidin 2000- 2500 lira ve üzeri paralar saçıp sizi uzaya çıkartıp hayatın anlamını öğretecek CEP TELEFON'larını almaya devam edin.

Ben de sürekli eleştirip dururum sizleri ;)

• Beğen
Tepkiler: ferit.61

bmw_m6

bmw_m6

Üye
Gleance screen hakkında merak ettiğin her şeyi sorabilirsin delikanlı!!! Malum bizler 4 senedir Nokia Lumialarla kullanıyoruz. Sizler şimdi S7 ve G5 de yabancılık çekebilirsiniz!
Ayrıca kendi kullandığımız cihazları ve işletim sistemini acımasızca eleştirebiliyoruz ve yeri geldiğinde de başkalarına da alma veya al diyebiliyoruz. Sizler ise benim cihazım ooooo süper harika muhteşem diye övgüler düzersiniz ve başkalarına da aklında yokken bile zorla aldırtırsınız..
Misal şimdi ortalama bi kullanıcının yapacağı şeyler belli. İnternet sosyal medya, film müzik ve arada bir oyun oynamak.Bu vatandaşa G5 al demek sence çok mantıklı değil mi?
Aman bana ne ya! Siz gidin 2000- 2500 lira ve üzeri paralar saçıp sizi uzaya çıkartıp hayatın anlamını öğretecek CEP TELEFON'larını almaya devam edin.

Merak eymeyin en ez sizin kadar bilgim var profilimde kullandigim cihazlara bakmanizi tafsiye ederim ;) sosyal medyada dolasanoyun oynayan birine demisiniz evet markatte oyun bulursam yukleyip oynaya bilirim sosyal ag desen ayni keza diyer plarformlarin seneler once kullandigi ozellikler microsoftun kendi uygulamalarinin baska platformlarda daha kaliteli olmasi cabasi cok stabil denilen sistem wp8 de kaldi her cikan surumde daha fazla sorun . Siz memnunsaniz sistemden gule gule kulanin.

Son düzenleme:
Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye

Sosyal medya kullanan zaten android alır.
İnstagramın hâlâ beta olduğunu, snapchat ve bir çok sosyal medya uygulamasının eksikliği küçümsenecek birşey değil kullanıcıları için.
Sosyal medya için: ios, android
Oyun için: ios, android
windows almak için sebep ne ki?
Sırf daha önce lumia da glance screen vardı diye daha iyi olmuyor. Öyle olsa eski symbianlar da daha da önceden vardı o özellik.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ben bu forum da ve çevremde şunu anladım.

KULLANMADıĞı TÜM GEREKSİZ DONANıM ve ÖZELLİK İÇİN PARA SAÇMAYA MERAKLı Bi KİTLE VAR.

Ooooo x çekirdek qsd 820, x çekirdek A9 işlemci harika!!!
4gb ram muhteşem!!
Adreno - Mali bilmem kaç gpu fantastik...
Android 5.x.x , İos 9.2.işletim sistemi ooooooo über ötesi .

Aferin böyle devam edin. Asgari ücretin 1300 tl olduğu bir yerde altı üstü adı CEP TELEFONU olan bir cihaza 2500-3000-3500 vermeye devam edin. Her yeni cihaz çıktıkça elinizde ki 6 aylık en fazla 1 senelik cihazları satın bende çevreme o cihazlardan aldırtmaya devam edeyim.
Gün içinde alıntılara da cevap vereceğim .
Merak eymeyin en ez sizin kadar bilgim var profilimde kullandigim cihazlara bakmanizi tafsiye ederim ;) sosyal medyada dolasanoyun oynayan birine demisiniz evet markatte oyun bulursam yukleyip oynaya bilirim sosyal ag desen ayni keza diyer plarformlarin seneler once kullandigi ozellikler microsoftun kendi uygulamalarinin baska platformlarda daha kaliteli olmasi cabasi cok stabil denilen sistem wp8 de kaldi her cikan surumde daha fazla sorun . Siz memnunsaniz sistemden gule gule kulanin.

Daha insider programının içeriğini bilmeyen adama ben ne anlatayım ki!!!!
Bir de resmi sürümmüş gibi yazmış teyyyy allammm.
Sana özet geçeyim istersen.
İnsider kurarken bir sözleşme metni gelir. Bu kararlı ve resmi sürüm değildir. Geliştirici değilseniz ve elinizde ikinci bir cihaz yoksa kurmayınız der.
Wp 10 beta ve ham haliyle kullanıp sonra bu sistem olmamış demekte ayrı bi komedi!!!

Wp 10 dan wp 8.1 denim sürümüne dönüş yapıp , gerekli sürüm ve gerekli firmware ve cihaz optimizasyonları gelince win 10 a geçersin kapiş...
Mağazada o kadar oyun varken oynayacak oyun bulamadım demek şaka gibisin ya.
Sosyal medya kullanan zaten android alır.
İnstagramın hâlâ beta olduğunu, snapchat ve bir çok sosyal medya uygulamasının eksikliği küçümsenecek birşey değil kullanıcıları için.
Sosyal medya için: ios, android
Oyun için: ios, android
windows almak için sebep ne ki?
Sırf daha önce lumia da glance screen vardı diye daha iyi olmuyor. Öyle olsa eski symbianlar da daha da önceden vardı o özellik.
Bir komedi de burada. Resmi geliştiriciler uygulamayı getirmiyor , getirtmiyorlar ve suçlu Microsoft oluyor.

Zamanında gelmiş geçmiş en muhteşem Youtube uygulamasını Microsoft kendi çıkardı google mağazadan kaldırttı.
Snapchat başka platformlarda 3.parti uygulamalara izin verirken bizde hemen mağazadan kaldırttırılıyor!!!
İnstagram yerine 6tag var. Ha pardon bizde her şeye beleş ve illegal yollarla ücretsiz kullanmaya alışmış bir millete emeğimin karşılığında ücret ver dersen küfür etmiş gibi olursun.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS ve Esendağlı
bmw_m6

bmw_m6

Üye
insider ne oldugunu bilmedigimi nerden cikartin . sen cok sey biliyorsun bizim gibi cahillerle ugrasma . sana yetiyorsa niye bu kadar atesleniyorsun . yuru sen 3 sene onceki sosyal uygulama 15 tane oyunla kendi kendini mutlu et . amacin ne bilmiyorum ama sana laf anlatmakyacam sen wp kullanicisi degil ilk mesajimda yazdigim wp fanatigisin . buda sana son msjimdir istedigin kadar yaz ciz .

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye
Ben bu forum da ve çevremde şunu anladım.

KULLANMADıĞı TÜM GEREKSİZ DONANıM ve ÖZELLİK İÇİN PARA SAÇMAYA MERAKLı Bi KİTLE VAR.

Ooooo x çekirdek qsd 820, x çekirdek A9 işlemci harika!!!
4gb ram muhteşem!!
Adreno - Mali bilmem kaç gpu fantastik...
Android 5.x.x , İos 9.2.işletim sistemi ooooooo über ötesi .

Aferin böyle devam edin. Asgari ücretin 1300 tl olduğu bir yerde altı üstü adı CEP TELEFONU olan bir cihaza 2500-3000-3500 vermeye devam edin. Her yeni cihaz çıktıkça elinizde ki 6 aylık en fazla 1 senelik cihazları satın bende çevreme o cihazlardan aldırtmaya devam edeyim.
Gün içinde alıntılara da cevap vereceğim .

Daha insider programının içeriğini bilmeyen adama ben ne anlatayım ki!!!!
Bir de resmi sürümmüş gibi yazmış teyyyy allammm.
Sana özet geçeyim istersen.
İnsider kurarken bir sözleşme metni gelir. Bu kararlı ve resmi sürüm değildir. Geliştirici değilseniz ve elinizde ikinci bir cihaz yoksa kurmayınız der.
Wp 10 beta ve ham haliyle kullanıp sonra bu sistem olmamış demekte ayrı bi komedi!!!

Wp 10 dan wp 8.1 denim sürümüne dönüş yapıp , gerekli sürüm ve gerekli firmware ve cihaz optimizasyonları gelince win 10 a geçersin kapiş...
Mağazada o kadar oyun varken oynayacak oyun bulamadım demek şaka gibisin ya.

Bir komedi de burada. Resmi geliştiriciler uygulamayı getirmiyor , getirtmiyorlar ve suçlu Microsoft oluyor.

Zamanında gelmiş geçmiş en muhteşem Youtube uygulamasını Microsoft kendi çıkardı google mağazadan kaldırttı.
Snapchat başka platformlarda 3.parti uygulamalara izin verirken bizde hemen mağazadan kaldırttırılıyor!!!
İnstagram yerine 6tag var. Ha pardon bizde her şeye beleş ve illegal yollarla ücretsiz kullanmaya alışmış bir millete emeğimin karşılığında ücret ver dersen küfür etmiş gibi olursun.
Beleşçi değilim, beğendiğim oyun uygulamayı satın alırım. Ayrıca geliştirici uygulamayı vermiyorsa wp ye ms suçludur. yılların yazılım firması ikna edebilir veya başkalarını platforma teşvik ederek 3. parti uygulama yaptırarak market dışı erişim sağlayabilir.
biz akıllı telefonları uygulama ve oyun için alıyoruz. Şuan x uygulamasını kullanmamam ileride de kullanmayacağım anlamına gelmez. Bu yüzden uygulama yönünden zengin olanı seçerim. Yıllardır herkesin kısıtlı dediği ios işletim sistemi bile wp den daha serbest. Uygulama ve güncelleme desteği de cabası.
Ucuza getireceğim diye 2 yılda bir telefon değiştirmek tutumlu olmak değildir. Alırsın iyisini 5-6 yıl kullanırsın.
iphone 4 ilk çıktığında almıştım bu ocak ayına kadar hiçbir sorun yaşamadan kullandım ve lumia aldım ondab sonra. 1 hafta zor tahammül ettim açıkcası. Hiçbir albenisi yok.
Açıkası sırf android/ios diye 2000 tl vermek 1000 liraya windows işletim sistemli dış görünüşü süslü hurdalara para vermekten mantıklıdır.

• Beğen
Tepkiler: bmw_m6
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Evet üslup farkı ne kadar belli oluyor değil mi?!!
Murdoc sana kısaca cevap vereceğim. Wp 10 ile mağaza dışı uygulama yükleme desteği olacak. Mağazaya gelen uygulamaları kaldırın diyen firmaları o zaman göreceğiz.
Ayrıca 200 - 300 liralık ikinci el orta segment cihaz ile Amiral cihazları kıyaslamak doğruysa sen çok doğrusun. Kısmetse bir gün buluşursak senin amiral cihazın ile benim 3 senelik 1520 yi karşılaştırırız. Karşılıklı sohbet ederiz.

Bmw nikli arkadaşım eğer wp fanatiği olsam çevreme ios android cihaz aldırtmam. Ve dediğim platformlara ait cihazları da kullanıyorum evde. İp 4S 16 gb , Gmd Discovery var ve gelecek ayda gmd one 4G alacağım.
Konuşurken ayrıca üslubuna dikkat et. Saygılı olursan saygı görürsün.
Hadi ikinize de keyifli forumlar...

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
SHS

SHS

Üye
Arkadaşlar sadece konuyla alakalı mesajlar yazalım, gerilmeye tartışmaya gerek yok :oke:

• Beğen
Tepkiler: hikmet366, Murdoc Massaka ve Aybin.Kilic
Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye
Evet üslup farkı ne kadar belli oluyor değil mi?!!
Murdoc sana kısaca cevap vereceğim. Wp 10 ile mağaza dışı uygulama yükleme desteği olacak. Mağazaya gelen uygulamaları kaldırın diyen firmaları o zaman göreceğiz.
Ayrıca 200 - 300 liralık ikinci el orta segment cihaz ile Amiral cihazları kıyaslamak doğruysa sen çok doğrusun. Kısmetse bir gün buluşursak senin amiral cihazın ile benim 3 senelik 1520 yi karşılaştırırız. Karşılıklı sohbet ederiz.

Bmw nikli arkadaşım eğer wp fanatiği olsam çevreme ios android cihaz aldırtmam. Ve dediğim platformlara ait cihazları da kullanıyorum evde. İp 4S 16 gb , Gmd Discovery var ve gelecek ayda gmd one 4G alacağım.
Konuşurken ayrıca üslubuna dikkat et. Saygılı olursan saygı görürsün.
Hadi ikinize de keyifli forumlar...
Hocam öncelikle size bir hatam olduysa özür dilerim. Olaya wp girince çıldırıyorum biraz. 1000 lira verip aldığım telefonda arkadaşlarımın oynadığı çoğu oyunu oynayamıyordum, onların 300 liralık cihazlarına kıyasla. Microsoft'a olan sinirimi biraz abartmış olabilirim. İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: boran9999
0MG90

0MG90

Üye
S7'de ne olmuş öyle? :hmmm

man20

man20

Üye
bence S7'de, geçmesi gereken çekim moduna geçmeden fotoyu çekmişler. Yoksa bu kadar kötü çekiceğini sanmam.

byAndroid

byAndroid

Üye
S6 yı koysan daha iyi çeker bit yeniği var bu işte :D

hikmet366

hikmet366

Üye
S7 acayip birşey olmuş efekt olabilir mi s7 yi kirletmek için?

4MaGuS

4MaGuS

Üye
S6 yı koysan daha iyi çeker bit yeniği var bu işte :D
S7 acayip birşey olmuş efekt olabilir mi s7 yi kirletmek için?
efek değilde bunu yapmak için farklı bir ışık alanını netlerseniz bu şekilde çeker mesela pencere dışındaki alanı tıklarsanız tüm fotoğraf makinelerinde dış ortam parlak olduğu için parlaklığı kısar bu nedenden dolayı içeresi biraz karanlık çıkar veya iç ortamı netlerseniz dış ortam çok aydınlık olduğu için bu şekilde patlamalar olabilir ama tabi bu fotoğrafı çektiğiniz konumla da alakalı işin garip tarafı g5 de iç ortamın o kadar aydınlık çıkması neyse fazla uzatmıyalımda böyle fotoğraflara inanmayın bence inceleme videosu varsa o farklı olur orada bile görseniz o anda ışık miktarı çektiğiniz konum birde her model aynı açı ve derinlikte olmadığı için değişir bir çok etmen var s7 nin böyle çekmesi doğal diğer cihazlarda böyle çekebilir önemli olan doğru açıdan doğru şekilde çekmek

• Beğen
Tepkiler: hikmet366 ve Aybin.Kilic
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Hesaplamalarım doğruysa;
LG G5 ile Samsung S7'nin batarya kullanım süresi arasında 1 saat oynayacak. (İnternet kullanımında)
G5: 2800mAh, S7: 3000mAh

Snapdragon 810 işlemcili, 2K ekran çözünürlüklü telefonlar 1 saatte yaklaşık 350mAh batarya harcıyor.
Söz konusu telefonlar arasındaki batarya farkının 200mAh olduğu düşünüldüğünde, eğer cihazlar 810 işlemcili olsaydı bu 200mAh'lik fark 45 dakikalık bir süre farkına tekabül edecekti. Ancak Snapdragon 820'nin bataryayı %30 daha verimli kullanacağı düşünüldüğünde, farkın 1 saat dolaylarında olacağını söyleyebiliriz.

Yani LG G5'te sürekli internette gezindiğinizde 10,5 saat kullanabiliyorsanız, S7'yi tahminen 11,5 saat kullanabileceksiniz.

Bataryaya takılıp tercih yapmakta zorlanan arkadaşlara faydası olur umarım.
Elbette tercihi belirleyecek bir diğer unsur da aralarındaki fiyat farkı olacak.
Samsung S7'nin suya dayanıklı oluşu, G5'in ise geniş açılı kamerası veya modüler yapıya sahip oluşu karşılıklı avantajlar gibi duruyor.

Öte yandan G5'te USB Type-C ve Qualcomm'un Quick Charge 3.0 (hızlı şarj) teknolojileri yer alırken, Samsung'un S7'de hala Micro-USB kullandığını (muhtemelen geriye dönük Gear VR uyumluluğu için) ve Qualcomm olmayan (yani kendi Exynos işlemcisini kullandığı) versiyonlarda büyük ihtimalle Quick Charge 3.0 teknolojisinin olmayabileceğini belirtelim. (Quick Charge 3.0 teknolojisi Qualcomm işlemcili yongalarda desteklendiği için)

@papakudioflu

Koradam

Üye
efek değilde bunu yapmak için farklı bir ışık alanını netlerseniz bu şekilde çeker mesela pencere dışındaki alanı tıklarsanız tüm fotoğraf makinelerinde dış ortam parlak olduğu için parlaklığı kısar bu nedenden dolayı içeresi biraz karanlık çıkar veya iç ortamı netlerseniz dış ortam çok aydınlık olduğu için bu şekilde patlamalar olabilir ama tabi bu fotoğrafı çektiğiniz konumla da alakalı işin garip tarafı g5 de iç ortamın o kadar aydınlık çıkması neyse fazla uzatmıyalımda böyle fotoğraflara inanmayın bence inceleme videosu varsa o farklı olur orada bile görseniz o anda ışık miktarı çektiğiniz konum birde her model aynı açı ve derinlikte olmadığı için değişir bir çok etmen var s7 nin böyle çekmesi doğal diğer cihazlarda böyle çekebilir önemli olan doğru açıdan doğru şekilde çekmek
Sorun odaktan çok pozlama noktası olmuş.G5 ve 6S de pozlamayı cama yapmış olabilirler ve böylece ışık patlaması giderilmiştir.S7yi lekelemek isteyenler ise pozlamayı en karanlık yere yapmıştır ve fotoğrafta göründüğü gibi patlama olmuştur. Burada olan şey doğru pozlama yapılmadığı sürece en baba DSLR makinede dahi olur.

osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
Tasarım olarak ön yüzey iyi ama arka maalesef olmamış daha iyi yapılabilirdi (turk telekomun bir telefonu vardı arka aynı ona benzemiş)
+Android avantaları en üst düzeyde (marsmallow)
+4 gb ram gayet iyi bir değer
+Lg kamera konusunda iyi
-Alt tarafın çıkarılabilir olması zaman içinde problem yapacaktır diye tahmin ediyorum daha farklı bir konsept yapılabilirmiş
-Batarya çok kötü olmasa bile daha fazla olabilirmiş(2800 Mah az)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
byAndroid

byAndroid

Üye
S7de de quick charge 3.0 var. Ve s6 da exynos 7420 olduğu halde en hızlı dolan telefon :)

• Beğen
Tepkiler: Koradam

Üst Alt