LG G3 ÇÖKTÜ

Sponsorlu Bağlantılar

fleur32

Üye
    Konu Sahibi
LG G3 ÇÖKTÜ
Merhaba,
D855 modeline rom yüklemek istedim. Flashify ile TWRP-D855-ModemSupport-skin1980 dosyasını yükledim ancak artık telefon açılmıyor yalnızca ses açma+güç açma (recovery mode) açılıyor. Ses kısma ve güç açma kombinasyonu ile çince bir bölüm açılıyordu TWRP değil sanırım ancak o da açılmıyor artık.
Rom yükleme sebebim telefonda virüs var ve IMEI numarası atılacak.
Öncesinde Flash tool ile rom yüklemeyi denedim ancak yükleme ekranına geldiğinde telefonun pc bağlantısı koptuğuna dair uyarı veriyordu. Aygıtları kontrol ettiğimde ise sürekli olarak telefon bağlanıp kesilmekte. Farklı kablolar, farklı romlar denedim ancak başarılı olamadım. TWRP kuramadağım/açamadığım için de Sd card üzerinden yüklemeyi başaramadım.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
ADIM ADIM LG G3 D855 UNBRİCK

1- Komut İstemcisi (cmd) yö ici olarak çalıştırıyoruz ve aşağıdaki komutları girip enter’e basıyoruz.Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz

bcdedit –set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit –set TESTSIGNING ON

2- LG Driverleri indirip kuruyoruz.

Bilgisayarımızdaki işletim sistemine göre 32bit 64 bit QDloader HS-USB Driver indirip yüklüyoruz.

3- Şimdi LG G3 i Modele Göre 16 GB ve 32 GB için TOT dosyası ve BOARDDİAG adlı programı indiriyoruz.İndirdiklerimizin tamamını bir yerde toplayacağız.İndirdiğiniz dosyaları indirdikten sonra rardan çıkararak test ederseniz sağlama alırsınız. Dosya bozuk vb. olabilir inme esnasında sıkıntı olabiliyor.

4- Şimdi un vidalarını açıp anakarta ulaşmalıyız. Oranın üzerinde metal bir kapak var onu açıyoruz.

Burada önemli olanı ve benim yaptığımı söyleyeyim. Bri tane toplu iğne alıyoruz. Toplu iğnenin ucuna 5 6 cm bir zil teli bağlıyoruz. Tel olan tarafı GND yazan yere sıkıştırıyoruz. Toplu iğnenin ucunu da Connect this point is GND yazan yere değdiriyoruz ve aynı anda usb yi bilgisayara takıyoruz. Telefon aygıt yöneticisinde Bağlantı Noktaları (COM ve LPT) bölümünde Qualcomm olarak görünüyorsa doğru yoldasınız...

Soldaki Qualcomm Doğru olandır.

5- İndirdiğimiz TOT dosyasını BOARDDİAG ile açmamız gerekiyor. BoardDiag da en allta BIN yazan yerden TOT Dosyasını iyoruz. DIR yazan yerede dosyayı açacağımız yeri seçiyoruz ve EXTRACT diyoruz. Bu işlem rardan çıkarma işlemi gibi birşey.Completed derse işlem tamamdır.Donmuş gibi olabilir ama donmaz sabırla bekleyin :)

6- BOARDDIAG ‘dan bu sefer TOT yükleme yapacağız. deki AP Check ve EMMC TEST'i işaretliyoruz. AP CHİPSET' e B2 (MSM8974AC) seçiyoruz. Aygıt yoneticisindeki COM portuna bakıp COM Port'dan onu seçiyoruz.Target DIR a TOT Dosyasını az önce çıkardığımız yeri seçiyoruz. START a basıyoruz.

7- . LGD855_20140526_LG v160.dll dosyasınu indiriyoruz.
LG FlashTools V1.8 dosyasını indiriyoruz.
Megalock DLL dosyasını indiriyoruz.

8- FlashTool Dosyasını C:\LGFlashtool dizinine atıyoruz. İndirdiğimiz MegaLock.dll dosyasını C:\LGFlashtool dizinindeki dosya ile değiştiriyoruz.

9- Aşama resimde gösterildiği gibi com41 seçeceğiz.

10- LG FlashTools V1.8 i yönetici olarak çalıştırıyoruz.
Select Manual Mode işaretliyoruz.
Dll kutusuna tıklayıp indirdiğimiz LGD855_20140526_LGFLASHv160.dll dosyasını seçiyoruz.
S/W kutusuna tıklayıp TOT dosyasını açılmamış halini seçiyoruz. OK Diyoruz.

11- OK dedikten sonra Ready yazısı sarı yanıyorsa START a basıyoruz. Bu işlem 4-8 dk arası sürebilir heyecan yapıp kabloyu çıkarmayın sabırla bekleyin.

12- 99% da 85 de hata verebilir bu önemli değil. %85 i geçerse işlem t mdır. Hayırlı olsun :)

13- e Lollipop v10 rom yüklendi isterseniz normal Flash Tool ile ANDROİD 6.0 (MARSHMALOW) veya başka bir sürüm yükleyebilirsiniz...

BASKANCIHAN adlı arkadaşımızın stock rom yükleme anlatımından faydalanabilirsiniz ... >>>>>>> <<<<<<<<< YiNE GÖRÜŞMEK ÜZERE

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>NOTT <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

maniFesto_ ya teşekkürler...

6. bölümde sorun yaşayan arkadaşlar. 6. işlemi yaptıktan sonra tekrar Boarddiag programı açıp AP CHİPSET'i ve RESTORE BOOT IMG i seçip tekrar START YAPIN. muhtemelen telefonunuz boot sistemi komple ği için devamını getiremiyorsunuzdur.

• Beğen
Tepkiler: Muhammed CR7, goldmobile, silivriserdar ve 1 kişi daha
gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
Hay maşallah ! Hiç üşenmeden bu kadar şeyi yazıp paylaştığın için teşekkürler. :cool

• Beğen
Tepkiler: Kadir Cem
kezban yenge

kezban yenge

Üye
TOT yöntemi kesin çözümdür bunu deneyin:

denizci35

denizci35

Üye
Flashify yerine twrp manager ile deneseydin keşke otomatik yapıyor

silivriserdar

silivriserdar

Üye
Bu işlemi diğer Qualcom işlemcili cihazlara yapsak olur mu? Mesela lg l70

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

denizci35

denizci35

Üye
Twrp manager listesinde bahsettigin cihaz varsa yapar yoksa yapmaz

silivriserdar

silivriserdar

Üye
Twrp manager listesinde bahsettigin cihaz varsa yapar yoksa yapmaz

Ne alaka twrp manager anlamadım. Öncelikle biz cihaza boot yüklememiz gerekmez mi? Yani aboot.bin dosyası benim cihaz tam brick değil. Dbı err fata pembe bir ekran geliyor. Ne fastboot moda ne download moda giriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
Arkadaşlar Askerim Boş zamanımın bir ürünüydü bu şu sıralar yoğunum foruma giremiyorum. tayin oldum bulunduğum yerden burda sql server sıkıntıları ile uğraşıyorum kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: silivriserdar
Takipçi Satın Al

Üst Alt