İpucu Lg G2 lerde %100 e varan ses yükseltme ve bas iyileştirmesi - ROOTSUZ

Sponsorlu Bağlantılar

kezban yenge

kezban yenge

Üye
    Konu Sahibi
Lg G2 lerde %100 e varan ses yükseltme ve bas iyileştirmesi - ROOTSUZ
Bir süredir G2'nin kulaklık ses çıkışını yükseltmeyi deniyordum. Ancak EQ'ların Pre Amp'ları yeterli ve kaliteli sonuç vermiyordu. O yüzden marketteki müzik çalarları bir süredir sıradan deniyordum ve sonucundan tatmin olduğum bir ikiliyi buldum.

Eskiden beri PC'lerde var olan iki çalardan birisi olan JetAudio'nun plus versiyonunu ilk önce satın almanız gerekiyor. Bu sanırım şu an 4 dolar. JetAudio'nun içerisinde üç başlık altında ayar var. Bunların birisi 20 band ekolayzır. İkincisi JetAudio Sound Effects ve üçüncüsü AM3D Audio Enhancer. Size tavsiyem iyi bir kulaklıkla kendinize (kualklığınıza) uygun EQ ayarlarını bas ve tizlerde çok yüksek tutmadan ayarlamanız (çünkü daha sonra üzerine başka efektler gelicek). Sonra JetAudio Sound Effects'lerin hepsini kapalı tutup (isteyen AGC'yi yani autometic gain control'ü aktif edebilir. Bu özellik farklı müzik dosyalarındaki farklı ses yüksekliklerini standarta yaklaştırmaya çalışıyor ki varsayılan 50'de geliyor. 0 daha düşük seviye sabitlemesi 100 daha yüksek...), AM3D Audio Enhancer'i uygulama içi satın alma ile almanız gerekiyor ki bu geliştirmede 3 dolar sanırım. AM3D'yi aktif edip Z-Bass'ı (tavsiye: 20-30), Z-Treble'yi (tavsiye: 10-40) ve en önemlisi Z-Boost'u aktif etmeniz gerekiyor. Diğer uygulamalardan farklı gördüğüm ve işte o ses yükseltmeyi bu ayar sağlıyor. Bu ayarlardan sonra ses yüksekliği ve ses kalitesi oldukça artacak. Ben bu kadar zamandır yazılım konusunda hele efekt konusunda işe yarar bu kadar kaliteli bir uygulama görmedim. Resmen iPhone'umla yarışır ses yüksekliğine ulaştı G2.

Bu kadar ücrete sahip olmak istemeyenler ise söylediklerimi ücretsiz JetAuido'yu indirerek ve AM3D Audio Enhancer özelliğini 10 saniye kullanarak deneyebilirler.

//Alıntıdır.//

- Kulaklık çıkışınıza ve kulaklığınıza zarar vermemek için sesi bozulmasını takip ederek sesi kademe kademe açınız. Direk son sesle denemelere başlamayanız.
- Kafa üstü kulaklıkları kurtaracak ses yükseliğine ulaşılması mümkün değildir. Kulak içi kulaklıklar için anlattım.

Denenmiş Kulaklıklar
- Iphone 5s earpods
- Xiaomi Piston 2.1
- LG Earpods
 
Son düzenleme:
kezban yenge

kezban yenge

Üye
    Konu Sahibi
Güncellendi.
 


Üst Alt