Lg G2 firmware hatası

Sponsorlu Bağlantılar

ŞenolTÜRK

ŞenolTÜRK

Üye
Sadece Kore cihazlarda var d802 icin yok diye biliyorum

ŞenolTÜRK

ŞenolTÜRK

Üye

naoto06

Üye
ben o işlemi lg p 920 kullanırken cok yapıyordum :D oradan tecrübeliyim geri döndürme işleminde :D 4.4 kdz var ama yükleyen yok şu anda :D

nato41

nato41

Üye
Almanya romlarinda deu germany v10e var bide 6de germany open v10e 16g var aradaki fark nedir

nato41

nato41

Üye
room atma işlemini getçekleştiremedik ki sorunu yanıtlaya bilelim :D
niyekine :) room atma işlemi basittir aslında zaten ben kurdum romu fakat dikkat etmemişim iki ayrı room olduğuna...

naoto06

Üye
niyekine :) room atma işlemi basittir aslında zaten ben kurdum romu fakat dikkat etmemişim iki ayrı room olduğuna...
şu anda hangi roomu kullanıyorsun ve hangi yöntemle room atmayı başardın bizlerle paylaşırsan hepimizi mutlu edersin :D

nato41

nato41

Üye
almanya romunu kullanıyorum güzelde sorun yok rom işlemine gelince gerekli programları indirdim ve kurdum gerçekten kolay aslında eniyisi önce bi kaç rom yükleme videosu seyretmek bu işe yarıyor hiç rom yüklememiş arkaşlar için

naoto06

Üye
Seni tebrik ediyorum rootlarla ve roomlarla ugrasmaktan gina geldi bana cunku. Tebrikler hayirli sabahlar

nato41

nato41

Üye
ilk ugrastğımda bbende ümitsizdim fakat sonra sorunsuz rootta attım romda :) teşekkürler hayırlı sabahlar

• Beğen
Tepkiler: ceyrekoto
Invoke

Invoke

Üye
ben bootloader kilidi var sanıyordum ilk başta. ama meğerse yokmuş. Bootloader kilidi ne işe yarıyor diyorsan; bootloader firmaların telefonları custom yazılımdan bi nevi korumak için koydukları kilittir bu kilidi açmadan htc ve sony telefonlar root edilemez ve custom rom yüklenemez, samsunglarda bootloader kilidi fabrika çıkışından itibaren açık olduğundan ek bir uğraş olmadan root işlemi kolayca yapılır ancak sony ve htc de kilidin açılması ardından root edilmesi gerekir. root işlemi garantiyi devre dışı bırakır ve root edilmiş bir cihaz resmi yazılımı ota veya pc suite üzerinden alamaz sadece custom versiyonlar yüklenir ve evet custom rom yüklendikçe root kalıcı olur.

Bootloaderı açmadan root yapılabilir.

naoto06

Üye
Merhaba arkadaşlar % 49 sorununu ben aştım artık her türlü roomu kolayca flash tool ile atabiliyorum artık :D 80210g yi önermiyorum :D

ROOT G2

Bir kaç önemli detaya dikkat ettikten sonra root işlemi gerçekten çok kolay bir işlemdir.
Önce bilgisayarın telefonu tanıması için driver ların yüklü olması gerekmekte. Driverların yüklenmesi için bu linkteki dosyayı inidirip kuralım
Şimdi telefonun geliştirici seçeneklerine erişmek gerekmekte bunun için
-Ayarlar
-Genel
-Telefon Hakkında
-Yazılım bilgileri
-Yapım Numarasına 6-7 defa basıp ekranda '' GELİŞTİRİCİ '' ibaresini görüyoruz.
-Geri tuşuna basıyoruz genel menüsü altında en altta Telefon Hakkında nın üzerinde '' Geliştirici Seçenekleri '' ni görüyoruz.
3. Şimdi aktif etmemiz ve tik koymamız gereken yerler var
-USB daha ayıklama √
-Sahte Konumlara izin verir √
4. Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarımıza
5. Dosya yı zipten çıkaralım ve telefonu bilgisayara bağlıyalım. Telefonumuzu bağlama seçeneklerinden '' Medya Eşitleme '' olarak seçelim.
Klasöre çıkardığımız dosyanın içerisinde bulunan '' root.bat '' adlı dosyaya tıklayalım ve açılacak siyah dos penceresini görelim. Sırası ile işlemlere başlıyalım.

1. Burası işlemlerin başladığı nokta. Telefonu bağlamış olmanız ve geliştirici seçeneklerinden yukarıda yazan yerleri aktif etmiş olmanız lazım. Enter a basıp devam ediyoruz.

2. Şimdi telefonda takılı olan kabloyu çıkarıp geliştirici seçeneklerine geri dönüp '' USB daha ayıklama '' nın yanına koyduğumuz tik i kaldırıp tekrar koyuyoruz. Yani kapa-aç yapıyoruz. Daha sonra kabloyu geri takıp Enter a basıp devam ediyoruz. Oklarda gösterilen yerde de bu yazmakta.

3. Bu sayfada artık herşeyin tamam olduğunu ve eğer Enter a basıp devam ettiğiniz takdirde ROOT olacağını söylüyor. Enter a basıp devam ediyoruz.

4. Eğer bu sayfayı gördü isek işlemler tamamlanmış demektir. Bunu anlamanın bir diğer yolu ise menüye girip SuperUser uygulamasına bakmaktır.Eğer görüyor isek işlemler tamamdır..

Aslında basit ama önemli 1-2 nokta bulunan bir işlem. Cihazınız artık rootlu. Flashtool ile yazılım yüklediğiniz zaman ve Recovery ile FULL Wipe yaptığınız zaman ROOT silinicektir ve bu işlemleri tekrar yapmak durumunda kalacaksınız. Ayrıca Custom ROM yüklediğiniz zaman tekrardan ROOT yapmanıza gerek yoktur zaten Custom ROM lar root lu halde yüklenecektir.

Kurulum Zorluk Seviyesi : ★★

Recovery Kurmak çok basit ilk önce telefonu root etmek gerekmekte.

Şimdi yapmanız gereken işlemleri sıralayacağım.

1. Telefonu ROOT luyoruz.
2. ROOT lanmış telefonun geliştirici seçeneklerine erişmek gerekmekte bunun için
-Ayarlar
-Genel
-Telefon Hakkında
-Yazılım bilgileri
-Yapım Numarasına 6-7 defa basıp ekranda '' GELİŞTİRİCİ '' ibaresini görüyoruz.
-Geri tuşuna basıyoruz genel menüsü altında en altta Telefon Hakkında nın üzerinde '' Geliştirici Seçenekleri '' ni görüyoruz.
3. Şimdi aktif etmemiz ve tik koymamız gereken yerler var
-USB daha ayıklama √
-Sahte Konumlara izin verir √
4. Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarımıza
5. Dosya yı zipten çıkaralım ve telefonu bilgisayara bağlıyalım. Telefonumuzu bağlama seçeneklerinden '' Medya Eşitleme '' olarak seçelim.
6. İndirdiğimiz dosya içerisinde bulunan recovery.bat uygulamasını çalıştıralım.
7. 1 ve 2 diye seçenek sunacaktır 2 diyelim ENTER ile geçelim ve sonraki kurulum için açılan bölüme de ENTER diyerek yüklemeye başlıyalım ve işlem sonun da Y/ der iseniz telefon reset atar ve Recovery MOD a ulaşırsınız - N/ der iseniz hiç bir işlem yapmaz.
8. Recovery yüklemiş bulunmatasınız. Ancak ben tuş kombinasyonu yapamıyorum diyenlere önerim var markette Rebooter uygulamasını indirin o uygulama başlangıç seçeneklerini size seçme şansı tanıyor. 1 tıklama ile recovery MOD a girebilirisiniz.

5.
RECOVERY MOD'A GİRİŞ

Recovery Mod a giriş kombinasyonu telefon kapalı iken POWER + SES KISMA tuşuna aynı anda basarak telefonun açılmasını bekleyin. Telefon açıldığı anda bırakın ve bastığınız tuşları hemen tekrar basın bekleyin. Beyaz bir ekran gelecek fabrika ayarlarına döndürme diye. O ekran eğer doğru bir yükleme yaptı iseniz Recovery Mod a giriş yerimiz. POWER tuşuna 4-5 defa basıp o ekranı geçiyoruz ve Recovery Mod açılıyor.

Öncelikle TWRP menüsünde WİPE bölümüne tıkladığımızda 2 tane kutucuk gelecek karşımıza.

1. Advenced WİPE | 2. Format Data.

Advenced WİPE a tıklayalım ve aşağıdaki resmi görelim

Şimdi burada işeretlememiz gereken yerler var. Burada işaretlenmiş yerleri seçelim '' Swipe to Wipe '' diyelim ve komple bir WİPE yapalım ki tertemiz olsun kurulum sorunsuz olsun. Daha sonra yükleyeceğiniz ROM un yükleme işlemine geçelim.

RAYGLOBE ROM
Kurulum Zorluk Seviyesi : ★★
Kısaca Teknik Özellikler :

Android Sürüm : 4.2.2
Rayglobe Sürüm : 3.2

En iyi çekilde işlemci ve ram ler optimize edilmiş.
Sony X-reality Özelliği
Yeni Tema lar.
Optimize edilmiş pil yönetimi
İnceltilmiş kapasitif tuşlar
Yeni işlemci kontrol mekanizması (KERNEL)

İçerisinde Gelen ROM programları :

Rayglobe Update
Hide Softkey
Fonts MOD
Xposed Modules*

Rom hakkında : Mevcut kullanmakta olduğum rom dur kendileri. Telefonun tamamındaki özelliklerin hepsini kullanmaktadır. Ayrıca tabiki üzerinde ekstralar bulunmaktadır. Rom u yüklerken size seçenekler sunmakta. Örneğin kullanmadığınız bir LG programını telefona kurulmasına veya kurulmamasına karar veriyorsunuz. Bu şekilde de kullanmadığınız programları telefona yüklemeyerek hafızadan yer kazanabilirsiniz. Temel olarak orjinal Android 4.3 kullandığından telefonu aldığınızdaki aynı rom hissiyatını vermekte ancak tabiki içerik olarak gayet başarılı.İçerisinde gelen rom u yazan kullanıcının temasını da kullanabilirsiniz ayrıca bir çok tema ve arayüz bulunmaktadır. İstediğiniz Launcher ı seçip kullanmaya başlıyabilirsiniz. Stok olarak içerisinde bulunan LG Launcher kullanmaktayım örneğin ben.Siz sadadece seçimlerinizi yapıyorsunuz tüm ayarları ve yüklemeleri rom kendi yapmakta gayet basit ve pratik.

İçerisinde gelen Xposed Modül yükleyici ilede çeşitli görsel düzenlemeler yaparak da kullanabilirsiniz. Artık o tercih sizin görsel zevkinize kalmış.

NOT : ROM LG G2 nin TÜM temel özelliklerini kullanabilir.

YÜKLEME

Öncelikle bilindiği üzere bu romları yüklemek için bir Recovery MOD lazım. TWRP veya CWM ikisinden 1 tanesini yüklemek zorundasınız. Bunlardan 1 tanesini yükledikten sonra Recovery MOD aracılığı ile ROM u yükleyebilirsiniz.
Yükleme Sırasından Bahsedicek olur isek.

1. Öncelikle aşağıdaki linkten verilen Rom dosyasını indrelim.
2. Rom dosyasını yüklenecek konuma atalım. Dahili Hafıza veya OTG USB.
3. Recovery Mod a giriş yapalım.
4. Full Wipe.
5. İnstall Rom.
6. Restart.

bu işlemleri yaptıktan sonra istediğiniz roomu indirip flashtool ile kurun takılmayacak bir daha asla :D
Not : Alıntıdır.

kaptanyerinde

Üye
Selam arkadaşlar;

Sorunumu madde madde ayrıntılı yazacağım.

* ilk önce " " rom indirdim.
* sonra dalgınlığıma geldi "Bootloader" kilidini açmadım
* daha sonra romu yükledim. telefon açılıp kapanıyor.
* daha sonra da "stock rom" yüklemeye çalıştım %47den sonra error veriyor, aşağıdaki görüntü deki hatayı verdi.
Kod:
19:22:24 : #################################################
19:22:24 : Indirect Internal / PC to Phone send end
19:22:44 : wParam : 13,    lParam = 46
19:23:04 19:23:45 : _IsConnectedPhone Call
: wParam : 13,    lParam = 47
19:23:26 : wParam : 100,    lParam = 3146241
19:23:26 : MODEL DLL Event : (100, 3146241)
19:23:26 : Step : TYPE_WPARAM_UPGRADE_ERROR
19:23:26 : CleanModelDll() :  Free Model.dll
19:23:26 : _DetachDLL Call
19:23:31 : _DetachDLL Call End
19:23:31 : Page_Error ºÎºĞÀÔ´Ï´Ù
19:23:31 : ¿©±â´Â Retry ºÎºĞÀÔ´Ï´Ù
19:23:41 : Call Retry Thread19:23:51 : _IsConnectedPhone(1)
19:23:51 : 0 - NotConnected.
19:23:51 : 1 - Normal connect success
19:23:51 : 2 - Emergency connect success
19:23:51 : Phone Mode(1)
19:23:51 : *****WorkModelDLL Start*****
19:23:52 : _DetachDLL Call
19:23:57 : _DetachDLL Call End
19:23:57 : strPhoneBinaryPath(C:\Users\w7\Desktop\Turkey D80210C_00.kdz)
19:23:57 : strModuleDir(C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\)
19:23:57 : strModelDLLPath(C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\LGUP_8974.dll)
19:23:57 : _DetachDLL Call
19:24:02 : _DetachDLL Call End
19:24:02 : Call fn_StartUpgrade
19:24:02 : ********* 2Chip Model.dll input Parameter*************
19:24:02 : MODEL_EVENT    : 32769
19:24:02 : PhoneBinaryPath : C:\Users\w7\Desktop\Turkey D80210C_00.kdz
19:24:02 : ModuleDir      : C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\
19:24:02 : BootWaitTime    : 7425019:24:22 : wParam : 100,    lParam = 72
19:24:22 : MODEL DLL Event : (100, 72)
19:24:22 : Step : TYPE_WPARAM_UPGRADE_ERROR
19:24:22 : CleanModelDll() :  Free Model.dll
19:24:22 : _DetachDLL Call
19:24:27 : _DetachDLL Call End
19:24:27 : Page_Error ºÎºĞÀÔ´Ï´Ù
19:24:27 : ¿©±â´Â Retry ºÎºĞÀÔ´Ï´Ù

19:24:02 : UsbHighSpeed      : FALSE
19:24:02 : PhoneMode      : 1
19:24:02 : NewPhoneBinVersion  : Turkey D80210C_00
19:24:02 : ClearSI      : FALSE
19:24:02 : AuthMark        : 0
19:24:02 : ********* 2Chip Model.dll input Parameter End*************

* ne yapmam gerek kaç haftadır telefonum tamir edilmedi.
hocam aynı problemi bende yaşıyorum çözümü nasıl yardımcı olursan çok sevinirim

FeLonieS

FeLonieS

Üye
Arkadaşlar bende rom yüklemeye çalıştım wipe yaparken herşeyi sildim hali ile rom dosyası da gitti ve şimdi flash tool ile orjinal roma dönerken hata alıyorum %49da kalıyor ne yapmam gerekli?

naoto06

Üye
Arkadaşlar bende rom yüklemeye çalıştım wipe yaparken herşeyi sildim hali ile rom dosyası da gitti ve şimdi flash tool ile orjinal roma dönerken hata alıyorum %49da kalıyor ne yapmam gerekli?

1 - LG PC Suite kur
2 - Gerekli Driver ve program yüklemelerini yap
3 - Telefondan LG yazılımı seç
4 - Bağlan
5 - Program üzerinden Telefon / Yükseltme Hatalarını Geri Yükle seçeneğini seç,
6 - Program sana yapman gerekenleri söyleyecek internet hızına göre işlemin bitmesi max 2 saat sürer kolay gelsin.
NOT : KİT KAT 4.4.2 20 C yüklenmiş olacak, yurt dışındaki oparatörler 4G kullanmaya başladığı için yurt dışı orjinal roomları kullanmanız 3G ve 2G kullanamayacağınız anlamına geliyor. Kısacası yurt dışı roomlarını artık kullanamıyoruz :(

FeLonieS

FeLonieS

Üye
1 - LG PC Suite kur
2 - Gerekli Driver ve program yüklemelerini yap
3 - Telefondan LG yazılımı seç
4 - Bağlan
5 - Program üzerinden Telefon / Yükseltme Hatalarını Geri Yükle seçeneğini seç,
6 - Program sana yapman gerekenleri söyleyecek internet hızına göre işlemin bitmesi max 2 saat sürer kolay gelsin.
NOT : KİT KAT 4.4.2 20 C yüklenmiş olacak, yurt dışındaki oparatörler 4G kullanmaya başladığı için yurt dışı orjinal roomları kullanmanız 3G ve 2G kullanamayacağınız anlamına geliyor. Kısacası yurt dışı roomlarını artık kullanamıyoruz :(
Senin dediğini yapabilmem için telefonun açılması gerekirdi. :)))

fatihgümüştekin

Üye
lg g2 yuzde 49 da kaldı napıcam telefon olece duruyor verdıgınız lınki kaldırmıslar yardım