Leptopum normal sistemde bile takılıyor. Yardım!!!

Evet, Bu diskler mekanik olmadığı icin, Normal HDD gibi ses duymazsınız.

Tepkiler: maydinmaydin

PALA.

Üye
HDD sıkıntılı disk zamanla geriye dönük hatalı sektörleri okumaya çabalıyor şeklinde tabir edebilirim.
Yeni bir diske terfi etmeniz yararınıza olacaktır. Hdd regenerator adlı bir yazılım var ama çözse bile zamanla tekrarlayabilir.

@maydinmaydin sizde ssd ye terfi edebilirsiniz o işlemcinin hakkını ssd verir samsung serilerini öneririm.

Tepkiler: maydinmaydin ve WARer.Ghost
Bildiğiniz HD zaten bu da, Normal diske kurduğunuz şekilde çalışmaktadır.

Yani şöyle ki bilgisayar hiçbir işlem yapmazken bile harddisk gürültülü çalışıyor. Ben bu önerdiğiniz SSD diski alıp takınca bilgisayardaki harddisk artık çalışmayacakmı?

Tepkiler: TheNightMare.
    Konu Sahibi
Hocam kesinlikle hdd kaynaklı diyebilir miyiz sorun?

PALA.

Üye
Hocam kesinlikle hdd kaynaklı diyebilir miyiz sorun?
Görüntü onu gösteriyor. Emanet bir hdd yada ssd bul yükle windowsu dene
Yani şöyle ki bilgisayar hiçbir işlem yapmazken bile harddisk gürültülü çalışıyor. Ben bu önerdiğiniz SSD diski alıp takınca bilgisayardaki harddisk artık çalışmayacakmı?
Hdd yerine samsung serisi bir ssd al. Çıkan hdd yi de kızak alıp dvd yerine takıyorsun. Windowsu ssd ye kur. Hdd yi depolama diski yap. Harici hdd gibi kullanmazsan uyku moduna geçer, sürekli çalışmaz.

Tepkiler: maydinmaydin ve WARer.Ghost

Peki bilgisayarın çalışmasında hissedilir bir yavaşlığa neden olur mu? Ayrıca bunları yapınca bilgisayar garanti dışı kalmayacak mı? Tüketici hakem heyetine gitsem iade ya da değişim olur mu? Çünkü ses çok sinir bozucu. Tam bişeye odaklanıyorum ses bi anda artıyor bi çatırtı oluyor yeminlen korkuyorum sinir oluyorum.

PALA.

Üye
SSD olayı çok farklı birşey çakıllı yoldan çıkıp otobana girmek gibi. Garanti olayını servis ile görüşün garanti gidebilir. Alacaksanızda üst seviye disk alın ama olmazsa olmaz değil hdd de iş görür kullanım alanına bağlıdır...

Tepkiler: maydinmaydin ve TheNightMare.
Zaten, Bunu HDD yerine (Sata) takiyorsunuz. Yani eski HDD yerine yeni nesil, kati hal surucu (SSD [Solid State Drive] ) kulanmis oluyorsunuz.

Garanti disi kalma olayina gelicek olursak, Bunu Üretici firmaya sorabilirsiniz. Örneğin, benim Asus Notebook'da Ram veya HDD değişiminde Garanti disi kalmiyor. Bunun nedeni ise, HDD ve Ram ayri bir alana takili olduğu icin olmus oluyor. Yani, Anakartin oldugu alan da degilde ayri bir alanda takiliyor.

Akliniza baska bir soru takikilirsa buradan sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Tepkiler: maydinmaydin ve PALA.
benim sana nacizane tavsdiyem SSD kulan (=