Lens Nasıl Takılır? | Lens Nasıl Çıkarılmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Lens Nasıl Takılır? | Lens Nasıl Çıkarılmalı?
lens takmak, lens çıkarmak, lens nasıl çıkarılır, lens nasıl takılmalı, lens takarken dikkat edilmesi gerekenler, lens nasıl kullanılır, lens kullanımı, kontakt lens kullanımı, kontakt lens nasıl takılır, kontakt lens nasıl çıkarılır, renkli lens nasıl takılır, renkli lens nasıl çıkarılır, numaralı lens kullanımı, numaralı lens nasıl takılır, numaralı lens nasıl çıkarılır

Görme kusurlarını düzeltmek veya fiziki görünümde farklılık yaratmak için lens kullanırken, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bunlardan en önemlileri, lensi doğru bir şekilde takmak ve gerektiğinde aynı özenle çıkartmaktır. Lens kullanımında önemli olan diğer bilgileri Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı konudan öğrenebilirsiniz.



Lens Nasıl Takılır?


Lens takma işlemine başlamadan önce ellerimizi mutlaka sabunlu su ile iyice yıkamamız gerekmektedir. Eller kurulanırken kağıt havlu kullanılmalı, normal havlu kullanımından kaçınılmalıdır. Aksi halde elimize ve oradan da lens üzerine çeşitli parçalar yapışma ihtimali yüksektir.

Bu işlemlerden sonra lens solüsyonu içerisinde bekleyen lens, işaret parmağı ucuyla alınır. Bu aşamada lensin dışbükey tarafı parmak ucunuzda olmalıdır.

Lens parmak ucunda iken göze yaklaştırıldığında diğer parmaklar ile göz kapakları iyice açılmalıdır. Daha sonra lens dikkatli bir şekilde göz içine yerleştirilir. Bu aşamada lensin korneanın tam üzerine oturması sağlanır.

Lens, göz korneası üzerine yerleştirildikten sonra bir iki saniye kadar beklenmeli ve ondan sonra göz kapakları kapatılmalıdır. Bu süre, lensin göze tam olarak yapışması için gerekli olan süredir.


Lens Nasıl Çıkarılmalı?


Lensi takarken olduğu gibi ellerimizi birkaç kez sabunlu su ile yıkayıp kağıt havlu ile kuruluyoruz. Bu hijyen yönünden çok önemli.

Daha sonra çıkartmak için kullanacağımız elimizle alt göz kapağını, diğeri ile üst göz kapağını kaldırıyoruz. Parmağımızın etli olan kısımlarıyla yani tırnaklar değil etli kısımla lensimizi işaret ve baş parmağımızı kullanarak çimdik atar gibi bir hareketle çekip alıyoruz. Başaramazsak tekrar deniyoruz.

Tırnağımızı değdirirsek lens çizilebilir yahut yırtılır bu nedenle çıkartırken tırnağımızı lense değdirmemeye çalışıyoruz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt