avcitalip
Üye
-
Konu Sahibi
-
gta 4 gibi bazı oyunlarda ufak tefek kasmalar yaşıyorum aslında sebep bubir yandan bilgisayarın 10 kat daha hızlandığı söyleniyor performansı arttırmak için sizce ssd alınmalı mı ?
eğer alırsam kendi 500GB HDD'sine USB 3.0 bir HDD kutusu alıp ssd'yi makinenin içinde kullanacağım 120 GB rahat yeter gibi düşünüyorum zaten kral ssd'ler 120 GB'tan başlıyor...
Üst seviye bir sisteminiz varsa hdd'ler gerçekten sırıtıyor,bunu win7 derecelendirmesinden de anlayabiliyorsunuz.
İşletim sisteminizi ve oyunlarınızı ssd'ye kurun aradaki ciddi farkı görebilirsiniz.
Nvidia GT635M GPU
6GB DDR3 1600MHZ RAM
3.Nesil Ivy Bridge i5 2.50(Turboyla 3.10GHZ) CPU
ve 500 GB 5400 RPM HDD varfark çok olur mu bu sistemde ?
bana fps arttıran birşeyler lazım yoksa daha hızlı açılıp kapanması pek önemli değil zaten şu anki hdd performansından memnun sayılırım
Ssd fps arttırmaz.
Sistem daha hızlı çalışır. Oyun yüklemeleri açılmaları hızlı olur o kadar.
FPS için kuzey köprüsü yükseltilmeli.
Ram-işlemci-ekran kartı yükseltilirse fps artar
ssd oyun performansını arttırmaz sadece pc hızlanır ve Güçlü programları kullanırken pcde büyük bir hız farkı görürsünüz ama oyunlarda fark etmez Muhtemelen senin kasmayı sıcaklıktan dolayı gpu yapıyordur. iyi soğutma ve genel bir sistem o/c (cpu , gpu yu aşırt ram e gerekmez hızlı zaten.) u ile oyun performansını arttırabilirsin.
Notebook'larda genellikle işlemci yada ekran kartı sonradan değiştirilemiyor.
Değiştirilebilenleri de vardır ancak bahsettiğimiz notebook için bu tür bir yükseltme sanırım söz konusu değil
Benim notebookun ekran kartı değişebiliyor ama lüzumsuz çünkü aynı boyutlarda içine sığacak uygun kart bulma ihtimali binde 1
Z580'e bi arkadaşım takmıştı ssd bilgisayar açılırken noktalar birleşmiyordu windows 7'de7-10 saniye arasında açılıyordu. Ayrıca bilen vardır matlab'ın nasıl büyük program olduğunu onu bile çok hızlı açıyordu. Sanki küçük bi program açar gibi açıyordu
aklımı çelme
120 GB HDD'ye 250-300 TL para vermek ne biliyim ters geliyor hemde fps falan atmayacaksa umrumda değil dediğim gibi şimdiki hdd performansımdan memnunum
aklımı çelme
120 GB HDD'ye 250-300 TL para vermek ne biliyim ters geliyor hemde fps falan atmayacaksa umrumda değil dediğim gibi şimdiki hdd performansımdan memnunum
sandisk extremee 120gb mesela 200 TL
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?