ömer talat katı
Deneme Mod.
Lehimlemeye Giriş 101
Bu yazımda lehimlemeye nasıl acısız ve zahmetsiz bir giriş yapabileceğinizi anlatacağım. İlk olarak SMD parça lehimlemeyecekseniz iyi bir lehim makinesi almanıza gerek yok. Ben kendim Technomax TM-9114 cihazı 18 liraya toptancıdan aldım. Siz isterseniz bu cihazı 25-40tl arasına bulabilirsiniz. Makine eğer düğmesine basmazsanız 20w, Eğer düğmeye basarsanız 80w kuvvetinde çalışacaktır. 20w ile SMD lehim de yapabilirsiniz. Bir nevi ısı ayarlı diyebiliriz. Ben kendim çok memnunum. Çok kaliteli olmasa da iş görür cinsten bir alet.
Sırada lehim pompası var. Bu alet sayesinde yaptığınız lehimleri sökebileceksiniz .Bu konuda çok para vermenize gerek yok. En ucuzunu alın.
Gelelim lehim pastasına. Pasta lehim yapacağımız alandaki korozyonu önlüyor. Bu sayede lehim yüzeye daha iyi tutunuyor. Ben kendim Felder Lötfett kullanıyorum. Size de bu markadan ve illa başka marka alacaksanız Amasan Lötfett'ten başka marka almamanızı öneririm.
Son olarak lehim teline geldik. Bu bölümde ucuz bir şey almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Ben kendim Kurtel 60/40 0.75mm kullanıyorum. Çok memnunum. Soldex ve Feray marka lehimler de iyidir. Ama en ucuzları Kurtel.
Lehim nasıl yapılır
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Satın almak için---->
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Sırada lehim pompası var. Bu alet sayesinde yaptığınız lehimleri sökebileceksiniz .Bu konuda çok para vermenize gerek yok. En ucuzunu alın.
Satın almak için---->
Gelelim lehim pastasına. Pasta lehim yapacağımız alandaki korozyonu önlüyor. Bu sayede lehim yüzeye daha iyi tutunuyor. Ben kendim Felder Lötfett kullanıyorum. Size de bu markadan ve illa başka marka alacaksanız Amasan Lötfett'ten başka marka almamanızı öneririm.
Satın almak için---->
Son olarak lehim teline geldik. Bu bölümde ucuz bir şey almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Ben kendim Kurtel 60/40 0.75mm kullanıyorum. Çok memnunum. Soldex ve Feray marka lehimler de iyidir. Ama en ucuzları Kurtel.
Satın almak için---->
Lehim nasıl yapılır
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli dosyalar
Eklentileri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: