Lefter son yolculuğuna uğurlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Lefter son yolculuğuna uğurlandı
Fenerbahçe ve Türk futbolunun önceki gün vefat eden “Ordinaryüs” lakaplı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, bugün toprağa verilecek. Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki akşam hayatını kaybeden 86 yaşındaki Lefter için Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tören düzenlendi. Efsane ismin cenazesi buradaki törenin ardından Büyükada’ya götürüldü.

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Lefter, Kadıköy’deki törenle, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın çimlerine son kez çıktı. Tribünlerde sadece Fenerbahçeliler değil, diğer takım taraftarları da yer aldı.
Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden 86 yaşındaki “Ordinaryüs” lakaplı efsane futbolcu için yapılan tören, sarı-lacivertli camianın yanı sıra diğer çok sayıda kulübün yöneticileri, temsilcileri ve eski sporcuları olmak üzere, futbol camiasını Kadıköy'de bir araya getirdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lefter Küçükandonyadis için düzenlenen törene katıldı. Başbakan Erdoğan ile birlikte Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da törende yer aldı.Başbakan Erdoğan, saygı duruşu sırasında saha içinde bulunurken daha sonra protokol tribününe çıkarak töreni buradan takip etti.

TÖRENDEN AYRINTILAR

- Küçükandonyadis'in naaşı, taraftarların alkışı ile futbolcuların omuzlarında statdan çıkarıldı. Naaşı, Büyükada'ya götürülmek üzere yola çıktı.
- Lefter Küçükandonyadis'in vefatından kısa bir süre Başkan Aziz Yıldırım'a yazdığı mektup taraftarların alkışları eşliğinde okundu. Sonrasında da Aziz Yıldırım'ın Lefter'e yazdığı mektubu Ali Yıldırım okudu..
- Fenerbahçe Futbol Takımı adına konuşma yapan Alex şunları söyledi: "Burada Türkiye içinde kendi adıma yaşadığım en gururlu ve en onurlu olduğum günlerden biriydi Lefter'i Ada'da ziyaret ettiğim gün.. Özellikle son zamanlarda kendisinin geçirdiği son günler ve en sonunda da vefat etmesi beni yabancı olsamda çok içten yaraladı. Fakat bu tip insanlar hiçbir zaman ölmezler. Fenerbahçe gibi kulüplerde böyle efsaneleri hiçbir zaman öldürmezler. Son yolculuğunda şunun sözünü vermeliyiz. Onun büyük gururla bıraktığı çubuklu formayı ben burada olduğum sürece en iyi şekilde gururla taşıyacağım, her şey için teşekkürler Lefter.."
- Torunu Lefter'in "Aziz Yıldırım'ı çıkarsınlar beni alsınlar" sözünü yeniden dile getirence tribünler ayağa kalkarak uzun süre ayakta alkışladı.
- Lefter'in torunu kürsüde konuşma yaparken gözyaşlarına hakim olamadı..
- Saygı duruşu sonrasında Lefter Küçükandonyadis'in hayat hikayesi okundu.
- Kadıköy'de Lefter Küçükandonyadis, Rauf Denktaş, Aslı Nemutlu ve hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
- Kadıköy'de binlerce kişi ayakta, Fenerbahçeli futbolcular Lefter Küçükandonyadis'in naaşını sahaya çıkardı..
- Ali Koç, taraftarlara yönelik olarak yaptığı açıklamada "Buraya acımızı paylaşmaya gelen herkese teşekkürler. Camiamıza yakışan bir şekilde Lefter'i uğurluyoruz. İyi ki varsınız" dedi.
- Törene katılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyülşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Milletvekili Hakan Şükür de Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.
- Galatasaray yöneticileri Ali Dürüst ve Refik Arkan ile Beşiktaş 2. Başkanı Metin Keçeli, Lefter'in cenaze töreni için Şükrü Saracoğlu'nda..
- Kadıköy'de tribünlerdeki kalabalık her geçen dakika artıyor.. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüm sporcuları tribündeki yerlerini alıyorlar..
- Lefter'in naaşını taşıyan cenaze arabası stadın protokol tribünü girişi önündeki yolda görününce stat önünde tören için bekleyen futbolseverler, Lefter'i alkışlarla karşıladı.
- Ordinaryüs'ün naaşı, 10:30 itibariyle Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi.
- Lefter Küçükandonyadis'in naaşı, saat 09:50 itibariyle Amerikan Hastanesi'nden alınarak Kadıköy Şükrü Saracoğlu'na doğru yola çıkarıldı. (Hürriyet)




Kaynak :
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Güle güle EFSANE ..!
Senin gibisi daha gelmez ..! Mekanın CENNET OLSUN ...
 
haltie

haltie

Üye
Kendisi gerçekten mükemmel bir insan ve futbolcuymuş.Bir efsaneydi ve her zaman hatırlanacak.


Bir not düşmek istiyorum.Güzel ve ona yakışır bir cenaze düzenledi oradakiler.Ama taraftarın OoOoOo Aziz yıldırım tezaruhatı hem merhuma saygısızlık hem de ortama uygunsuzluk teşkil etti.Ben garipsedim ne yazık ki.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
4
Görüntüleme
424
DiaBLoS
Oğuzhan
Cevap
2
Görüntüleme
502
umitgul18
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
441
bydexer
Baskentliia
Cevap
0
Görüntüleme
396
Baskentliia


Üst Alt