Lcd Panel Yapımı**İnceleyin**

Sponsorlu Bağlantılar

requiemksk

Üye
    Konu Sahibi
Lcd Panel Yapımı**İnceleyin**
Grafik LCD Panel Yapımı

Bilgisayarıma yaptığım LCD panelin devre şeması,
Bu devre şeması 128*64 piksellik Samsung KS0108 kontrolerli Grafik LCD ler içindir, farklı kontrol çipi olan LCD lerde çalışmaz.

Kendi LCD nizin bacak sıralamaları farklı olabilir, bağlantıları ona göre yaparsınız.

Gerekli malzemeler; 2 adet potans, paralel kablo, dişi ve erkek pin (1 ve 2 nolu malzemeler), 10K'lık dirençler ve delikli baskı devre kartı.

Işığı elle ayarlamak için LCD'nin 19 nolu anod ayağına 1.5K lık direnç yerine 500 ohm luk pot bağlayabilirsiniz.

LCD nin montajını kolaylaştırmak için 2 nolu erkek pin leri LCD ye resimdeki gibi lehmliyoruz.

Parelel kabloyu ve 1 nolu dişi pinleri baskı devre kartına monte ediyoruz. Ben montajı ve kullanımı kolay olması için pin ve baskı devre kartı kullandım, isteyen kabloları direk LCD ye lehimleyebilir.

Şemadaki tüm montaj ve lehimleri tamamladıktan sonra test programını kullanarak LCd nizin düzgün çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz.

KS0108 Test Progamı

Port driver,

veya

Programlar;
LCDStudio

LCDHype

LCDinfo www.skippari.net[/url]

Winamp ta çalan şarkılar ve analyzer için liquid plugin

researcher

Üye
Calıstırılmıs halinin resmi var mı?

RockFord Fosgate

Üye
baba bunu sen mı yaptın yoksa alıntımı__????

мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
aga bunu sen yaptıysan bravoo haa calıstımı bu bari ona gore deneyek falan kaca mal oldu eger yaptıysan

gknky

gknky

Üye
enteresan ve çok zor yaw

keano

Üye
guzel valaa kardes, sey sorcam burda lcd'ye ne input'luyon? paralel kablo demisin neyden paralel o? tam olarak ne yapiyo ne gosteriyo LCD'n ?

requiemksk

Üye
    Konu Sahibi

arkadaslar basta belirtmemisim.bu konu alintidir.Bunun üzerinde suan çalisiyorum..Paralel kablu denilen sey herkezin bildigi gibi bilindik yazıcı kablosu..yazici kablosunun kasaya giren degil,diger ucunu grafik lcd panele uygun seri numaradaki sekilde en ustteki devre semasindaki gibi baglanildiginda bilgisayarinizin herturlu bios ayarindaki veya hdd bilgileri,winamp equalizer sarkı bilgileri,cpu,hdd, sicakliklari vs bir sürü bilgiyi lcd panelimizde gormemize olanak sagliyor..

suan bende yapim asamasindayim..bitince sizlerle paylasicam..

daha fazla bilgi icin asagidaki link i inceleyebilirsiniz

link:

requiemksk

Üye
    Konu Sahibi
bu arada bu tip lcd panellerin maliyeti yaklasik 35-40 ytl..yazici kablosunuda heralde yaklasık5-6 ylt ye bulabilirsiniz.gerci coğu kiside mevcuttur yazici kablosu dirençler disi erkek pinlerde fazla para etmez..toplasan hepsi 50-55 ylt ye falan gelir..size verdigim link te bu konuyu daha ayrintili inceleyebilirsiniz.. sahsen ben deniz mu konuyla kafayı kırmış durumdayim..

keano

Üye
aslinda o pinler ile bu usb girisi arasi icin bi interface olsa usb' baglantisi ile bile yapilabilir... bende mi denesem acaba yav canim cekti

requiemksk

Üye
    Konu Sahibi
kimin cani cekmiyorki

VoLo

VoLo

Üye
valla benimde canım çekmedi desem yalan olur.kendime güvenemiyom güvensem bende yaparım.malzeme parasından diil kasaya monte hali süper görünüyor.paylaşım için saolun

keano

Üye
yaa benim ilk problemim universteye PC mi getirmemis olmam... laptopumun icinden guc kablosu cikarmaya niyetli degilim ... aslinda ne kadar guc istedigi bellidir, disardan bi kaynak ilede yapilir... hmmm

*du$unmeye gider*

slayer

Üye
bunla uğrasacağınıza thermeltake kasa alın.. O fan hızlarını vb. gösteriyor daha yararlı. Hem 55YTL çok fazla.... yapamama ihtimalide yüksek...
Ama çok manyah hava yapılır bununla...

keano

Üye
<div class='quotetop'>(slayer &#064; Mar 4 2006, 01&#58;13 PM) [post=290303]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bunla uğrasacağınıza thermeltake kasa alın.. O fan hızlarını vb. gösteriyor daha yararlı. Hem 55YTL çok fazla.... yapamama ihtimalide yüksek...
Ama çok manyah hava yapılır bununla...
[/b][/quote]
birader hava yapmak ile uzakan yakindan alakasi yok, ilgimiz oldugu icin ugrasmaya niyetlendik hava yapicaz diye diye diil umarim yani...

slayer

Üye
yapıcanız demedim zaten ; yapılır dedim... Ben yapabilsem götürürüm okula gözlerine sokarım hocaların

oz`

Üye
peki bir soru ben bunda CPu felandeğil kendime göre değerler girip görmek istiyorum mümkünmüdür ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt