Laz Marks'a kırmızı kart

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Laz Marks'a kırmızı kart
Geçtiğimiz yıldan beri birçok il ve ilçede sahnelenen, binlerce seyirciyle buluşan Laz Marks'ta Şırnak'ta yasak geldi. İdil ve Cizre kaymakamlıkları Laz Marks'ın çok politik olduğunu gerekçe göstererek yasaklama yoluna gitti!

Gösterim sayısı 200 sınırına dayanan, binlerce kişinin ilgiyle izlediği Laz Marks isimli tek kişilik tiyatro gösterisi Şırnak'ın Idil ve Cizre ilçelerinde kaymakam engeline takıldı. Kaymakamlar aşırı politik buldukları gösteriye salon vermedi.

Yaşanan toplumsal tıkanıklık ve sorunları kendine has üslubu ve maç yorumlarıyla, taraftarına verdiği taktiklerle bütün maçlardan hükmen galip ayrılan Laz Marks Emice, rakip takımı korkutmaya devam ediyor. Daha önce de Rize'de belediye başkanı tarafından mahkemeye verilen Rizeli Marks Emice, şimdi de Şırnak'ın iki ilçesinde yasaklı hale geldi.

Geçen yıl ki turnenin ardından bu sene yine Büyük Anadolu turnesine 20 Nisan da başlayan Laz Marks 22 Nisan da Amasya'dan başladığı turne macerasında Şırnak'ta da sahne almak istiyordu. Eğitim Sen şubelerinin yaptığı başvuraları 'aşırı politik oyun' olduğu gerekçesiyle tehlikeli bulan kaymakamlar, salon verilmesini engelledi.

Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı, Haldun Açıksözlü'nün oynadığı, Canşenliği Oyuncuları yapımı olan oyunun yasaklanmasının oligarşinin sana yaklaşımı olarak değerlendiren, Laz Marks'ı oynayan Açıksözlü, her türlü keyfi engellemeye rağmen stadyumlarda staretejiler geliştirerek oligarşinin kalesini gol yağmuruna tutmaya devam edeceklerini söylüyor.

Kamuya ait olan salonları ve yerleri bütün vatandaşlar gibi kendilerinin de kullanma hakkı olduğunu ifade eden Açıksözlü, �u hakka rağmen İdil ve Cizre Kaymakamları Eğitim-Sen'li arkadaşlara salon tahsisi yapmamışlardır. Birçok kamu kuruluşuna ait salonlarda sahalara çıkan Laz Marks'a İdil ve Cizre Kaymakamı 'oyunun politik olması gerekçesiyle, Milli Eğitim Müdürlüklerine ait okul salonlarını veremeyeceklerini' belirtmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti devletimize ait il ve ilçelerin milli eğitim müdürlükleri salonlarında bu oyun oynanmaktadır. Halk Eğitim Merkezleri ve okul tiyatro salonlarında çokça tekrarlanan Laz Marks oyunu politik stund-up'tır. Bunu kimse inkar etmiyor. Demokrasi ve insan haklarından dem vuranlar, yeni bir anayasa ile ülkemizi 'adalet'li bir ülke haline getirmeyi düşünenlerin adaleti budur. İdil ve Cizre de biz sadece okulların salonların tahsisini istedik. Okul öğrencilerine oyunumuzu oynamak gibi bir tasarrufumuz yoktur. Bu nedenle salon tahsisi zaten zorunludur. T.C vatandaşı olarak bu bizim en yasal hakkımızdır bundan da taviz vermeyeceğimizi açıkça belirtmek istiyoruz' sözleriyle karara tepki gösterdi.

Sahneye çıktıkları her yerde büyük ilgiyle izlendiklerini ve sanatın değiştirici gücünden korkanların ancak bu tür kararlara imza atabileceğini aktaran Açıksözlü, yaz boyunca Türkiye'nin büyük bir kısmında turnede olacaklarını ve bu tür uygulamalara inat sahaya çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...