Yardım Laptopların Hard Diskleri Değiştirilebiliyormu Yardım Ederseniz Sevinirim

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Üye
    Konu Sahibi
Laptopların Hard Diskleri Değiştirilebiliyormu Yardım Ederseniz Sevinirim
arkadaslar laptopumun hard diskini değiştirmeye yani kapasitesini yükseltmek istiyorum 1tb da hard disk kapasitem 3 yada4 terabayta yükseltmek istiyorum sizce bu mümkünmüdür birde laptopu ilk alırken vatandakilere soruyorum ssd takılırmı diye ordaki yetkililere soruyorum yanıt aldığım cevap şu oluyor ya hard diski söküp öyle takacaz dediler biride dvd riter i söküp öle takabiliriz dediler hangisine inanacağımı bilmiyorum bu konuda

istisna97

istisna97

Üye
Hdd degisir ssd hakkinda bilgim yok

Murat Alper

Murat Alper

Üye
    Konu Sahibi
kapasitesini istediğimiz kadar yapabilirmiyiz peki yada bir sınırı varmı

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Kaç TB harddisk bulursan o kadar yaparsın.

Bazı bilgisayarlarda DVD modülünü söküp yerine SSD takarlar, işletim sistemini SSD'ye yüklersin depolamayı da HDD'ye yaparsın diye :good:

Uhops

Uhops

Üye
kapasitesini istediğimiz kadar yapabilirmiyiz peki yada bir sınırı varmı
4Tb 2.5'' yada 3.5'' HDD var mı bilmiyorum. Ve DVD Okuyucu sökülüp SSD takılabilir diye biliyorum.

Çok program kullanan biri değilsen sadece arşiv ile uğraşıyorsan 64Gb SSD al sistemi ona kur. Program falan anca dolar zaten hatta 64Gb dolmaz bile. Geri kalan oyun/müzik falanda 2Tb HDD'ye atarsın. Çünkü SSD'ler pahalı.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
    Konu Sahibi
genelde oyun müzik filmlerle alakadarım birde photoshop programları ile fazlada değilim

0MG90

0MG90

Üye
Mevcut hard disk çıkartılıp yenisi takılabilir ama boyutu aynı olması lazım 3-4 tb aynı boyutta olur mu bilemem

Uhops

Uhops

Üye
Mevcut hard disk çıkartılıp yenisi takılabilir ama boyutu aynı olması lazım 3-4 tb aynı boyutta olur mu bilemem
3.5'' 4Tb varmış(5900RPM?) Vatan'da(547TL).

--------------------

Bide sanırsam laptopların HDD'i genelde 3.5'' oluyor.

0MG90

0MG90

Üye
  • Beğen
Tepkiler: GDDR5
Po1ntshot

Po1ntshot

Üye
Laptop hdd 3,5 olmaz kardeşim 2,5 olur.

Po1ntshot

Po1ntshot

Üye
Ve evet değiştirebilirsin yalnız sana bakmak lazım demelerinin sebebi hdd yuvası ile ilgili olabilir.

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
HAKAN.TN

HAKAN.TN

Üye
Laptoplarda 2.5" hard disk olur hdd yerine ssd takarsan çok daha yüksek performans alırsın ayrıca çıkan hdd'yi istersen bir aparat ile dvd yuvasına yada içi boş olarak satılan harici hard disk kutusuna takarak kullanabilirsin. Boş hard disk kutusu vatan satıyor

Üst Alt