ByKatre
Üye
-
Konu Sahibi
-
o zmanada batarya çabuk eskiyo diyorlarlaptopu sürekli batarya ile kullan boşta durursa ömrü daha kısa olur ve batarya takılı iken yanmaz laptop batarya takılı değilken laptopa elektirik az birşey dengesiz gelebilir ondan dolayı yanma olayı olabilir batarya olmadan kullanınca pcnin bozulma riski de artar çünkü elektirik dengesi bozulabiliyorgerçi bn eski laptopumda batarya bozulduktan sonra hep şarjda kullandım ama olsun sakın çıkarma bataryayı
boşta durursa daha çabuk bozulur batarya ve laptop için sağlıksızo zmanada batarya çabuk eskiyo diyorlar
bunun sebebine ki ??boşta durursa daha çabuk bozulur batarya ve laptop için sağlıksız
Hocam batarya kullanılmazsa bozulur ömrü azalır.Ben laptobu aldığım ilk gün bataryasını çıkardım ve bir köşeye koydum. Öyle kullanıyorum. Herhangi bir seyahate çıktığım vakit bataryayı takarım. Sürekli elektrik akımına uğrayan bataryanın ömrü çabuk biter. Eğer bölgende fazla elektrik kesilmiyorsa bataryayı çıkarmanı öneririm.
Voltaj Dalgalanması Falan Dİyorlar HOcam O zaman Zarar Veriyormuş SanırımBen laptobu aldığım ilk gün bataryasını çıkardım ve bir köşeye koydum. Öyle kullanıyorum. Herhangi bir seyahate çıktığım vakit bataryayı takarım. Sürekli elektrik akımına uğrayan bataryanın ömrü çabuk biter. Eğer bölgende fazla elektrik kesilmiyorsa bataryayı çıkarmanı öneririm.
GÜzel Makale Olmuş Teşekkürler Tak Kullan Mantığı Çıkarmıyım Daha İyiBu makaleyi okuyabilirsin;
Notebook'larda Batarya Nasıl Kullanılmalı ? - MaxiCep
Ben takılı olarak kullanılmasından yanayım. Batarya ömründen çok veriler daha önemli. Hiç kullanılmayan bataryanın belli bir süre sonra ömrü yine azalacaktır.
o zaman çıkarmayayım çıkarsamda aynı çıkarmasam daBen 1 buçuk sene önce aldım hala ilk günkü gibi arada çıkarıyorum. Taşıyacağım zamanlar takıyorum sürekli gezdiğim için yanımda oluyor arada çıkarıyorum bi kaç gün takmıyorum sonra takıyorum yine öyle kalıyor birkaç saat nette falan gezeceğim zaman boşalt doldur yapıyorum kalibre oluyor zaten birde %10 altına düşünce takıyorum
Yani çok oyun oynuyorsan bulunduğun yerde kesinti fazla olmuyorsa çıkarabilirsino zaman çıkarmayayım çıkarsamda aynı çıkarmasam da
Yani çok oyun oynuyorsan bulunduğun yerde kesinti fazla olmuyorsa çıkarabilirsin
o zamann sarjda bırakmanın bi sıkıntısı olmaz gece ne derisniz veya batarya takılıyken elektrikler gidip gelse batarya varsa sıkıntı olmaz öyle mi
sürekli şarjda kullanma ama batarya takılı iken elektirikler gitse sıkıntı olmazkullanmaya devam edersino zamann sarjda bırakmanın bi sıkıntısı olmaz gece ne derisniz veya batarya takılıyken elektrikler gidip gelse batarya varsa sıkıntı olmaz öyle mi
o zamna sıkıntı yokEvet, ekstra bir güç olduğu için kaldığın yerden kullanmaya devam edersin.
yani şarjda ve batarya varken iş yapmayım sonra takayımHayır sürekli durmasın nette falan dolaşırken çek fişi bitince doldur bi de dolarken oyun oynama dolduktan sonra oynayabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?