Laptopla İlgili Bir Soru

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Laptopla İlgili Bir Soru
Laptoplarda Batarya Takılıyken Şarjda Durması Nasıl Etkiler Batarya Ömrünü. Bir De Mesela Gece Boyu Şarjda Dursa Nasıl Bir Etkisi OLur. Bataryayı ÇIkarıp Kullanmak Nasıldır. Zararı Olur MU. Bataryadayken ve şarjdayken elektrik kesilip gelirse sıkıntı olur mu voltaj oynaması nasıl olur yakar falan diyorlar. ?? laptop alacağım dikkatli olmak istiyorum

bataryayı sürekli şarjda kullanmak istediğin zaman çıkarmalısın ama batarya yokken elektrik kesintisi olursa etkiler şarj süresi az dayanan bir bataryan varsa yeni al şarjdayken eskisi dursun şarjda değilken sağlam olan yeni aldığın dursun derim

laptopu sürekli batarya ile kullan boşta durursa ömrü daha kısa olur ve batarya takılı iken yanmaz laptop batarya takılı değilken laptopa elektirik az birşey dengesiz gelebilir ondan dolayı yanma olayı olabilir batarya olmadan kullanınca pcnin bozulma riski de artar çünkü elektirik dengesi bozulabiliyor gerçi bn eski laptopumda batarya bozulduktan sonra hep şarjda kullandım ama olsun sakın çıkarma bataryayı

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
o zmanada batarya çabuk eskiyo diyorlar

messevim

Üye
Ben laptobu aldığım ilk gün bataryasını çıkardım ve bir köşeye koydum. Öyle kullanıyorum. Herhangi bir seyahate çıktığım vakit bataryayı takarım. Sürekli elektrik akımına uğrayan bataryanın ömrü çabuk biter. Eğer bölgende fazla elektrik kesilmiyorsa bataryayı çıkarmanı öneririm.

Hocam batarya kullanılmazsa bozulur ömrü azalır.

Tepkiler: ByKatre
bataryalı olması iyi bence mesela elektrik gitti pc kapanmaz işin yarım kalmaz

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Voltaj Dalgalanması Falan Dİyorlar HOcam O zaman Zarar Veriyormuş Sanırım GÜzel Makale Olmuş Teşekkürler Tak Kullan Mantığı Çıkarmıyım Daha İyi

Ben 1 buçuk sene önce aldım hala ilk günkü gibi arada çıkarıyorum. Taşıyacağım zamanlar takıyorum sürekli gezdiğim için yanımda oluyor arada çıkarıyorum bi kaç gün takmıyorum sonra takıyorum yine öyle kalıyor birkaç saat nette falan gezeceğim zaman boşalt doldur yapıyorum kalibre oluyor zaten birde %10 altına düşünce takıyorum

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
o zaman çıkarmayayım çıkarsamda aynı çıkarmasam da

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Yani çok oyun oynuyorsan bulunduğun yerde kesinti fazla olmuyorsa çıkarabilirsin
o zamann sarjda bırakmanın bi sıkıntısı olmaz gece ne derisniz veya batarya takılıyken elektrikler gidip gelse batarya varsa sıkıntı olmaz öyle mi

ANIL

Admin
o zamann sarjda bırakmanın bi sıkıntısı olmaz gece ne derisniz veya batarya takılıyken elektrikler gidip gelse batarya varsa sıkıntı olmaz öyle mi

Evet, ekstra bir güç olduğu için kaldığın yerden kullanmaya devam edersin.

sürekli şarjda kullanma ama batarya takılı iken elektirikler gitse sıkıntı olmazkullanmaya devam edersin

Hayır sürekli durmasın nette falan dolaşırken çek fişi bitince doldur bi de dolarken oyun oynama dolduktan sonra oynayabilirsin