Laptopa format attım gibi oldu

Sponsorlu Bağlantılar

furyzer0

furyzer0

Üye
    Konu Sahibi
Laptopa format attım gibi oldu
Arkadaşlar laptopa usb ubuntu kuracaktım meğersem diske kuruyormuş format atarak kur dedim ancak bir kaç ayar daha istedi daha o sırada format atmadı çünkü hiç beklemedim sonra diğer ayarları yaparken ana diske yaptığım aklıma geldi geri gitmek istedim ancak format atma opsiyonuna kadar geldi sonra güç tuşundan pcyi kapattım sonra açtım ancak pcde qosmio ekranı geliyor sonra ekranda _ sembolü yanıp sönüyor hiç bir şey olmuyor benim sorum acaba tam format atmış mıdır dosyaları geri getirebilir miyim ve windows diskkiyle onarma yapsam düzelir mi ? Format şart mı?
 


furyzer0

furyzer0

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen bakıp geçmeyin bilginiz varsa

Sent from mTalk using lumia950
 
djhiguramos

djhiguramos

Üye
mbr silinmiş yerine grub u da tam kuramamış anlaşılan şayet partitionlar silinmemişse sadece grub kurularak ya da windows cd si ile onarım yapılarak eski hale getirilebilir.
Aksi halde live linux dağıtımlarının biriyle dosyalara bakamayı deneyin slax olur puppy linux olur eski pardusler olur.Dosyaların durumunu anlarsınız o zaman.
İlk kez mi bir linux dağıtımı kuruyordunuz yoksa terminale hakim misiniz?

imleç yanıp sönerken ctrl alt f1 ya da f2 (f8 e kadar) basınca login username istiyor mu?
 
furyzer0

furyzer0

Üye
    Konu Sahibi
Bugun bir yere gidiyorum ancak aksam 10da bakabilirim bilgi verdiginiz icin sagol terminale pek hakim degilim cok kullanmadim

Sent from mTalk using lumia950
 


Üst Alt