Laptop ram ekleme

Sponsorlu Bağlantılar

sata3

sata3

Üye
    Konu Sahibi
Laptop ram ekleme
arkadaşlar şuanki rami çıkarıp 2 tane şundan almak istiyorum siz ne dersiniz:

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Cihaziniz Ne kadar. Ram destekliyorsa o kadar Ram kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mısto61
sata3

sata3

Üye
    Konu Sahibi
Laptopun ekran kartı paylaşımlı ise ne kadar sistem ramini ekran kartına vericeksin?
Ekran kartı dahili intel hd graphics ama ne dediğinizi anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Son düzenleme:
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Laptoplarda ikinci bir ekran kartı daha oluyor ve maalesef o ekran kartı sistem hafızasını paylaşıyor b durum en çok düşük ramli laptoplarda sorun çıkartıyor. Örnek sistemde 4 gb ram var ekran kartı da 2 gb ekran kartı sistemdeki 2 gb rami kendi rami olarak kullanıyor ve geriye 2 gb sistem rami kalıyor bazı laptoplarda ekran kartına verebileceğin ram miktarı ayarlanabiliyor. Ben laptopları nu yüzden sevmiyorum.

sata3

sata3

Üye
    Konu Sahibi
harici ekran kartı yok maalesef dahili işlemcinin ekran kartını kullanıyor laptop Grundig gnb 1550 8 GB eklemek istiyorum konudaki ürün nasıl sizce?

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
harici ekran kartı yok maalesef dahili işlemcinin ekran kartını kullanıyor laptop Grundig gnb 1550 8 GB eklemek istiyorum konudaki ürün nasıl sizce?
oyun için eklemek istiyorsanız o ekran kartı ve işlemciyle büyük bir farklılık yapmaz ram ama başka bir nedenden ekliyorsanız ramlerin frekansı 1333 olsun sanırım sizin pc max o frekansı destekliyor daha yükseğine para vermeye gerek yok bence :hmmm

aozaslan66

Üye
iyi geceler arkadaşlar casper cgu -bmg 2480b laptopta 4 gb ram var üzerindeki ramda DDR3- PC3-12800K(800 mHZ) yazıyor.buna ilave olarak ikinci slota elimde olan 2Gb 1rx8 Pc3-8500s-7-10-b2-1066 ram taktım bilgisayar açılmadı.tekrar çıkardığımda bilgisayar açıldı.bu ram tanınmadı sanırım.ikinci slota uygun hangi ram takmalıyım.yardımınızı bekliyorum.tşk.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
iyi geceler arkadaşlar casper cgu -bmg 2480b laptopta 4 gb ram var üzerindeki ramda DDR3- PC3-12800K(800 mHZ) yazıyor.buna ilave olarak ikinci slota elimde olan 2Gb 1rx8 Pc3-8500s-7-10-b2-1066 ram taktım bilgisayar açılmadı.tekrar çıkardığımda bilgisayar açıldı.bu ram tanınmadı sanırım.ikinci slota uygun hangi ram takmalıyım.yardımınızı bekliyorum.tşk.

Ana kartın teknik özelliklerine bakınca DDR3L 1333 olduğunu gördüm. Belleğin MHz değeri ve slot tipi her zaman ikisinin de yani takılan ile eşit olmalı. CPU-Z uygulaması yada Everest uygulaması ile teknik özelliklerine bakabilirsiniz.
Konu eski tarihli sizde ayrı olarak konu açabilirsiniz.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
DDR sisteminde hızlar X2 olarak hesaplanır
DDR3 de 800mhz kullanacaklarını sanmıyorum
800x2 den 1600mhz kullanıyordur
Takmaya çalıştığın 533mhz(1066) ile çift kanal çalışmıyor demek ki

boyut farkı genelde sorun olmuyor ama büyük frekans farkları genelde sorun çıkarıyor
zamanında 2048+512mb (667mhz ddr2) kullandım
Bi kere bile mavi ekran almamıştım

• Beğen
Tepkiler: PALA.

aozaslan66

Üye
cpu-z den şimdi memory yerinden baktım.ddr3 yazıyor deam freqans yerinde 666.7 görünüyor fsbdram 1:8 görünüyor.spd yerinde ise DDR3- PC3-12800K(800 mHZ) yazıyor.

PALA.

PALA.

Üye
@aozaslan66 her işlemcinin desteklediği bir aralık vardır ör: 1333 - 1600 mhz gibi, teferruatı fazlaca bir konu.
En iyisi elinizdeki bellekler ile iyi bir bilgisayarcıya gidin, onlarda 2. el çıkma ram bulunur, 50 - 70 TL felandır (isterseniz uymayan diğer belleğide satıp, üstüne katabilirsin) Aldığınızda mümkünse sistemdeki ile aynı özelliklerde olsun. Aynı olan bellekler daha iyi uyum sağlıyor.

aozaslan66

Üye
@aozaslan66 her işlemcinin desteklediği bir aralık vardır ör: 1333 - 1600 mhz gibi, teferruatı fazlaca bir konu.
En iyisi elinizdeki bellekler ile iyi bir bilgisayarcıya gidin, onlarda 2. el çıkma ram bulunur, 50 - 70 TL felandır (isterseniz uymayan diğer belleğide satıp, üstüne katabilirsin) Aldığınızda mümkünse sistemdeki ile aynı özelliklerde olsun. Aynı olan bellekler daha iyi uyum sağlıyor.
aynen dediğiniz gibi akadaşım bugün bir bilgisayarcıya gittim dediğiniz gibi aynı 2 adet 4 gb ram takarız dedi bilgisayardaki 4 gb ramı birebir değişirim.2 gb almam elimdeki diğer 4 gb için 170 tl deyince şuan için vazgeçtim.sıfır 2 gb ram elimde kalacak üstünede ikinci el için 170 tl ödemek fazla geldi.

PALA.

PALA.

Üye
@aozaslan66 çok gerekli olmadıkça 4gb bellek günlük işlemler için gayet yeterlidir.
O kadar para verdiğinize değmez, 2. el 50 - 70 tl den fazla etmez, 170 liraya sıfırı bile alınır :hmmm
2. elide bunun yarı fiyatı, piyasada 60 lira civarıdır... Bunlarada bakabilirsiniz:
Not: eğer alırsanız dikkat edin ddr3 ve ddr3L farklıdır.

Son düzenleme: