Laptop pil ömrü yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lordufuk

lordufuk

Üye
    Konu Sahibi
Laptop pil ömrü yardım
Arkadaşlar bilgisayarda 5 saat pil ömrüvar diyor ama 2 saat anca dayanıyor ne yapmalıyım yardım laptpu şarjda daha mı uzun tutmalıyım ben yeşil yanınca hemen şarjdan çıkarıyorum ama :D

muqiwara

muqiwara

Üye
Laptop'u alalı ne kadar oldu?

lordufuk

lordufuk

Üye
    Konu Sahibi
2 ay

ANIL

ANIL

Admin
Öncelikle şarjdan çıkarmana gerek yok. Dolum bittiği zaman akım kesiliyor zaten. 5 saat verilen süre maximum süredir. Senin ne yaptığın ile ilgili. Oyun oynarsan tabiki hemen biter ve bataryaya zararlı bir şey yapmış olursun. Ekran ışığı kısarsan daha uzun süreli kullanabilirsin. Tabi belirli aralıkla yapman gereken işlemlerde var. 3 ayda bir bataryayı tamamen bitirip tekrar doldurmalısın...

lordufuk

lordufuk

Üye
    Konu Sahibi
Yok kardeş leptop açıkken bi 2 saat gösteriyor 5dk sonrada 1saat gösteriyor anlamadım bide oyun oynamam ki

ANIL

ANIL

Admin
Tamam işte kalibrasyon zamanı gelmiş kapanana kadar kullan sonra tamamen şarj et.

lordufuk

lordufuk

Üye
    Konu Sahibi
Oke saolasın kardes bilgi için

h0LyqAn

h0LyqAn

Üye
alalı 2 ay olmuş pillerin garantileri 6 aydır garantiye yolla

ugur1000

ugur1000

Üye
herkese kalibrasyon yap demeyin kalibrasyon yalış yapılınca bataryayı bozar !! pc de batarya %100 olunca çıkartıp %10 a kadar bitirip takman lazım fakat pili yani batarya ve pc yi güneşte bırakmışsa batarya olmuştur çünkü 45 C nin üstüne çıkınca kaynama başlar yani kimyası bozulmaya başlar ayrıca araştırırsanız BAS BAS BAGIRIYORUM !!! PILI BITIRMEYIN (dediğim optimizasyon işlemi dışında) PIL GUCUNDE OYUN OYNAMAYIN(over disgharge yani aşırı de şarj olur bu durum şöyledir pilin kapasitesi X ken 2x güç harcayan oyunu bataryada takarsanız çabuk biter ve kimya bozulması olur) PILI SARJ ETMEKDEN CEKINMEYIN( şarj edersenız gosterge sorunu olmaz) bunlar haricinde pili takip et boştayken mesala %100 de şöyle bitiyorsa (100.99.98.97.96.95.94..) yani düzenliyse programsal yıpranma eğer şöyle bitiyorsa (100.99.98.95.82.64.24.0) dengesiz bitiyorsa kimyası bozulmuştur istersen 5000 kere kalibre et gene düzelmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt