Laptop kitleniyor yardım

Sponsorlu Bağlantılar

thezombie

Üye
    Konu Sahibi
Laptop kitleniyor yardım
Merhabalar. Asus laptopum durup dururken kitleniyor donuyor. Kaçkere servise gitti hala aynı ben sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorum. Ama nasıl bulucam sorunun hangi parçadan kaynaklandığını özellikler i5 işlemci 4 gb ram 1 gb ekran kartı 500 gb harddisk

yusuf1998x

Üye
sistemde sıkıntı olabilir önce bi format at eğer sistemde sıkıntı yoksa dediğin gibi ekran kartı veya herhangi bir parçasında sıkıntı olabilir sorunu bulabilmen için içini açıp başka parçalarla denemen lazım o yüzden deneme bile :D servise yolla

exp_l0it

exp_l0it

Üye
kilitlenmeden bahsettiğin ekranda donmalar mı yoksa bilgisayarın cevap vermemesi mi?

HeroMR

HeroMR

Üye
Kitlenme derken ne demek istiyorsunuz?

Eğer donanımsalsa servise götürmekten başka şansınız yok. Biraz tehtit edin bunu düzeltmesseniz veya değiştirmezseniz mahkemeye gideceğim. Haklarımı biliyorum xxx kere getirdim ve artık düzeltmek veya değiştirmek zorundasınız. gibi...

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Kitlenme derken ne demek istiyorsunuz?
kilitlenmesi: ram yada işlemcinin cevap vermemesi. işlemci fanının hızlanması ve ya işlem sonlandırma olabilir. bende işlemci fazla kasınca sesi kapatıyor mesela.

donmalar:ekran kartının yeterli performans veremeyip ekranda takılmalar ve ya donmalar yapması en iyi belirtisi fare imlecininin hareket etmemesi. anlık görüntü değişimi buna neden olabilir.

thezombie

Üye
    Konu Sahibi
Bakın bilgisayarın garantisi bitti. Kaç kere format attım düzelmedi mesela oyun oynuyorum , donuyor pc mause hareket etmiyor. Sorunun neden kaynaklandığını bulsam ona göre parça alıcam.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
ekran kartına benziyor temizlemeyi dene..

thezombie

Üye
    Konu Sahibi
Kaç kere servise gitti bakım ve temizlil yapıldı yazıyordu servis fişinde. Temizleme ile geçeceğini sanmıyorum ama deniyim yinede saolun

HeroMR

HeroMR

Üye
Aynısı benimde başıma gelmişti ekranı elinle itince veya oynatınca düzeliyor mu?

thezombie

Üye
    Konu Sahibi
Yok düzelmiyor yaw