Laptop bios çöktü.Yardım.

hüssoo

Üye
    Konu Sahibi
Laptop bios çöktü.Yardım.
Arkadaşlar dell inspiron n5010 laptop bilgisayarım var.
Bios güncellemiştim ve pc de çeşitli problemler olmuştu.Bios geri alırken ekran söndü.Kapandı ve açılmadı.Şimdi açarken led ler yanıyor.Bip bip seler çıkartıyor.Garantisine gönderdim ama ya yapmazlarsa diye korkuyorum.Kullanıcı hatası derlemiki.Bide dell in teknik servisi bu durumöu düzeltebilirmi.Sonuçta resmi sitesinden indirdiğim bios update ile yaptım ve müdahale etmediğim halde çöktü.Yardım ederseniz sevinirim bu konuda.Daha 10 aylık makine.Lütfen yardımcı olun ??

bboyQ7

Üye
İşletim sistemin çöktüyse korkmana gerek yok bence yaparlar.Sonuçta devreleri yanmadı bu laptopun .

hüssoo

Üye
    Konu Sahibi
İşletim sistemi değil biostan bahsediyorum.Başka sitelerde okudum tehlikeli olabilirmiş.Anakartıma veya pc me veda edebilirmişlim (

İşletim sistemi değil biostan bahsediyorum.Başka sitelerde okudum tehlikeli olabilirmiş.Anakartıma veya pc me veda edebilirmişlim (

Bilmediğiniz şeyleri neden karıştırırsınız çok merak ediyorum. BIOS'u güncellediğiniz zaman geri alma gibi bir durum söz konusu olamaz zaten. Eğer bip sesi uzun süreli ise bu Donanımsal problem olduğunu gösterir. Bunun için bazı Donanımların yerlerini değiştirmek çözüm yolu olabilir. Bunun için mevcut olan birden çok Ram var ise, bunların yerlerini değiştirin veya harici bir Ram Slotu var ise buraya aktarım yapın. Ekran kartını Slotundan çıkarın ve tekrar doğru bir şekilde yerine takın. Eğer Anakartınız Onboard ise Ekran kartı olmadığı için birşey yapılamaz. Son olarak BIOS pilini çıkarın ve 5-10 dakika kadar bekleyin. Bekledikten sonra tekrar BIOS pilini yerine takın. BIOS'ta bilmediğiniz şeyleri yaptıktan sonra olası bir durumda Anakart kullanılamaz. Bu durumda Anakart kullanılamadığı için de diğer Donanımlar da işlev görmez.

Ayrıca Anakartınızın kullanıcı kitapçığın da, her bip seslerinin ayrı bir anlamı vardır. Görüntü hatası, Donanım hatası, Ram Hatası, BIOS hatası vb. Onun için Laptop kasasını açabilirseniz bu dediklerimi mutlaka yapmalısınız.

Eğer Laptop'un garantisi devam ediyorsa, teknik servis buna bakmak zorundadır. Kullanıcı hatası olsa bile garanti kapsamı içerisindeki cihazlara bakım zorunludur.

hüssoo

Üye
    Konu Sahibi
İçmi çok rahatlattsınız saolun.
İnternette çipi alıp başka bir alette bios yükleyip tekrar pc ye takıldığını okudum.
Ve leptopların yeni modelerinde cip sabit olduğundan ana kart değişirmiş.(Doğrumu değilmi bilmiyorum)
Bip sesleri geliyor.Ancak birşey sorucam.Bu tip laptoplarda anakart vs. donanımı mı değiştirler.Yoksa cd, usb vesaire şeylerden mi yüklerler bios u?

Siz resmi siteden BIOS güncellemesi yaptım demişsiniz. İşte sorunda buradadır. Siz resmi sitedeki BIOS güncellemesini değilde başka bir BIOS güncellemesi yüklersiniz. Bu sayede Anakart'da kullanılamaz hâle gelir. Onun için BIOS yüklenmez ve böyle bir yazılım söz konusu değildir. Eğer Anakartta bozulma durumu söz konusu ise çip çıkartılır ve yeniden programlanarak çip, tekrar Anakarta takılır. Anakart isteğe bağlı değişir.

CD ve USB aygıtından BIOS'u yükleyemezsiniz. Zaten BIOS Anakartın kendisi demektir ve Anakartı BIOS ayarlar. Yani donanımların çalışması için gerekli olan bilgileri BIOS belirler.

hüssoo

Üye
    Konu Sahibi
Yani dvd rw ye elektrik geliyor, kapağı açılıyorda ondan sormuştum.Neyse laptop gümbürtüye gitmesin de tek istediğim bu

Bios'ta pc nin en ana yeri, o olmadan hiçbir şey yapılamıyor malesef. Pc Mühendisi'nin dediği gibi teknik serviste sorunu çözerler bencede.