Kuyuya Düşen Eşşek Hikayesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kuyuya Düşen Eşşek Hikayesi
Kuyuya Düşen Eşek,
Kuyuya Düşen Eşeğin Hikayesi
Kuyuya Düşen Eşek Öyküsü


Bir gun koylunun birinin essegi kuyuya dusmus. Hayvan saatlerce aci aci dustugu kuyudan feryat edip duruyormus. Koylu ise kuyunun basinda oturmus bu durumla nasil basa cikacagini dusunur dururmus. Koylu dusunup tasinip yasli hayvani o kuyudan kurtarmaya degmeyecegine karar vermis. Ona gore tek care kuyuyu ve icindeki hayvani toprakla ortmekmis.’, ‘Koyden bir kac komsunu yardim icin cagirmis. Ellerine almislar kurekleri, baslamislar kuyunun dibindeki essegin ustune topraklari atmaya. Zavalli hayvan anlamis basina gelenleri baslamis aci aci feryat etmeye. Fakat bir sure sonra sasirtici bir sey olmus, Kurekler artikca hayvanin da seside azalmaya baslamis taki sonunda neredeyse hic sesi cikmaz olmus. Koyluler bu duruma meraklamislar ve neler oldugu anlamak icin kuyunun dibine baktiklarinda bir de ne gorsunler.

Her atilan toprak kuyuda katlar olusturmus ve hayvan onlardan silkinerek neredeyse kuyunun agzina kadar gelmemis mi? Onlar sasira dursun bizim essek atmis adimlari, disari cikmis sevirenek…

Kissadan hisse :

Hayat bazen bizimde uzerimize kurekle pis tozlar orter. Bunlarla basetmenin tek yolu yakinip, sizlanip durmak degil, soyle bir dusunup silkinmek ve tum o tozlardan kurtulmak boylece aydinliga adim atmaktir. Bu yoldan hic bir Zaman vazgecmeyin sadece silkinin, uzerinizden gitsin ve mutluluga ulasmanin su 5 harika kuralini unutmayin:

1-Kalbini kin ve nefretden koru

2-Kalbini gereksiz endiselerden koru

3-Basit yasa, mutlu yasa, icten sev

4-Hayata karsi sen daha verici ol

5-Hayattan her zaman daha az sey bekle.

Clean Christians Moral Stories
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt