Sidretül Münteha
Üye
ilgili kaynakta zaten belirtmişim kaynağını o kaynağı bulup açarsan zaten görüceksin belgeyi aklın yolu olan bilim derki günde bir kadeh şarap kanseri önler..
ben hiç bişeyi değiştirmeye kalkmıyorum eğer böle bişey olsaydı çok saçma bi icat olan televizyona çıkardım"
1- Kafası güzel adamla konuşuyormuşuz elbet ankaraya yolum düşecektir, o zaman daha derinlemesine konuşuruz, fakat sen burda atıp tutmaya devam edeceksen işimzi uzun.. Her yazdığını takip edecek fırsat bulamıyorum artık ama ;
2- Ölümü kaynaklarca açıklanmış fakat senin ütopyanda bu ölüme yaptığın yorum talk show cu işi olmuş, yani sen inanmak istemediğin şeylere inanmıyor, bir daha neden olmadı diye sorgulama ihtiyacı hissediyorsun, hz. Musa ( a.s ) o zaman asasıyla her yürüdüğünde dokunduğu yerden su fışkırmalı ? sende mucizelerden hareket ederek her olanın tekrar tekrar bayağı bir şekilde ispatlanmasını mı istiyorsun? Senin mükemmel mantığının erişemediği konularda tıkanıp kaldığın için anlamanı beklemiyorum fakat kaynakları alıp yorumlarsan bu kaynakla oynamak olur Yani viskini alıp ( haşa ) Kur'an-ı kerim i değiştirmeye kalkma !
dostum seni çok profesyonel bir misyoner ikna etmişben hiç bişeyi değiştirmeye kalkmıyorum eğer böle bişey olsaydı çok saçma bi icat olan televizyona çıkardımortada bi kitap var buna inananda bi kesim var ben sadece diyorumki bu kitap yalandır gerçekte böle bi kitap yoktur hiç bir ilahi güç bu kitabı göndermemiştir muhammedin uydurmasıdır bunu kanıtla dediniz kaynaklarıyla beraber açıkladım yazdım ama siz hala yalan söylüyosun ben kaynakları nerden bilcem diyosunuz bende gidip kuranı okuduğunuz gibi araştırıp bulun okuyun diyorum sizin kuranınızın allahı okuyun demiyomu..?? içki içiyorum demek kafam güzel demek değildir..
hah şöle yaa bi mantıklı ve seviyeli cevap veren buldum.. dua ayeti dediğin şey kurana geçmiş olan bi nevi hadis gibi şeydir (ama asla hadis değildir) hatırladığım kadarıyla ise 26 veya 27 yerde geçiyodu gelelim hitap şekli siz öyle görmek istediğiniz için peygambere gibi görünüyo aslında bütün ayetlerde olduğu gibi hitap şekli muhammedden tanrıyadır (biraz önce açıkladım..) ha gelelim iki arası tercümeye hiç bir dil tam olarak başka bi dile çevrilemez bende bunu söylüyorum kayıp ve değişiklikler olmuştur ama ta en başta zaten ilahi bi güç tarafından gelmeyen bi kitap olduğu için bunu düşünmeye bile gerek yoktur.Fatiha'nın bir dua olduğunu çözmüşsün. Ilerleme var.. Şimdi de araştır bakalım dua ayeti nedir? Kuran'da kaç yerde geçer? Kuran'da niye hitap şekli peygambere gibi gözüktüğü halde hüküm tüm müslümanlaradır? Atalarımız niye 'Kızım sana diyorum, gelinim sen anla' demislerdir?
Bunları halledince sıra '2 dil arasında bire bir tercüme yapılabilir mi'ye gelir. O zaman da o (De ki) o ayetin başına neden konulmuş diye tartışırız. Hadi kolay gelsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?