Küpe Takmak Günah Mıdır?

[ENGİN]

Üye
ucu açık tartışmalara benzemez din konusu sistem tartışmıyoruz dikkat edelım biraz islami kavramları kendimize göre yorumlayamayız.bir ayeti inkar etmiş ve hadisleri kabul etmeme gibi günaha girmiş oluruz

Tepkiler: Tuba ve Enes

Enes

Üye
[ENGİN];4820500' Alıntı:
ucu açık tartışmalara benzemez din konusu sistem tartışmıyoruz dikkat edelım biraz islami kavramları kendimize göre yorumlayamayız.bir ayeti inkar etmiş ve hadisleri kabul etmeme gibi günaha girmiş oluruz

[ENGİN]

Üye
gülünecek bir durum yok bence

Enes

Üye
[ENGİN];4820704' Alıntı:
gülünecek bir durum yok bence
gülmedim katıldığımı tebessüm ederek göstermek istemiştim sadece..

Eykul

Üye
her seyi de allaha kitaba baglamayin ya bir seyide

Herkez dusuncelerinde ozgurdur. Fakat saygi yani sivilize bir sekilde yasayabilmek icin en onemli seylerden biridir. Ve tabiki karsiliklidir her iki taradan uygulanmasi gereken bir hususdur. Mesela Allah kelimesini buyuk harf ile yazmak saygidir. Inanmayanlar da bu saygi kuralina uyar. Mesela ben desem ki: " Jomolocco sadece konusuyoruz ve herkez bu konuda fikrini beyan etmekte ozgur". Iste bak sana saygimdan nickini buyuk harf ile yazdim (ismini bilmedigim icin)

Enes

Üye
[ENGİN];4820791' Alıntı:

fikir beyan edebilirdin yanlış anlaşılmama adına
çok uzun sürmeden düzelttim sanırım sorun yok

Oğuzhan

Üye
konu kilitlenmeli bence tartışma çıkacak gibi

Oğuzhan

Üye
ya işte kendini bilmez saygısızlar gelip konuyu kirletiyolar

Sayfalarin tamamini okumadim ama şunu belirtmek isterim dini konularda kesin hukum vermek fetvadir. Yani burasi bir fetva platformuda degildir. Ayrica gunah sevap ayriminda "bence, sence" diye bir kavran yoktur. Ya haramdir ya helaldir ya da mekruhtur. Dogru cevaba ulasmak icin diyanet islerine sorabilirsiniz.

doctorrr

Üye
fetva vermeyin dilinizi kesecekler

Oğuzhan

Üye

hanefi mezhebine mensuplar tüm deniz ürünlerini yiyemezler helal değildir hepsi ama şafilerde denizden baam çıksa yerim misali bu söylediğimi de katarak kendi söylediğini bir düşün bakalım

yaptığın yorum çocukça.

[ENGİN]

Üye
ne saygısız ınsanlar var sırf kendi düşüncesınde değil dıye hakarete varan laflar sarfedıyorlar.

Tepkiler: Tuba ve Oğuzhan