Kulüplerin Armalarındaki Komik Benzerlikler

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Kulüplerin Armalarındaki Komik Benzerlikler



Bazı spor kulüplerinin armaları, Avrupa ve Türkiye'nin önde gelen kulüplerinin armalarıyla, şaşırtıcı ölçüde benzerlik gösteriyor.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Menemen Belediyespor ve Tarsus İdmanyurdu ile Fenerbahçe'nin, Siirt Gençlerbirliği ile Gençlerbirliği'nin, Çarşambaspor ve Gölbaşıspor ile Bursaspor'un, Derince Belediyespor ile İspanyol Barcelona Kulübü'nün armalarının benzerliği görenleri şaşırtıyor.



Mecidiyeköy Tayfun Spor Kulübü de Beşiktaş Kulübü ile mahkemelik olmadan öncesine kadar "Kara Kartallar" ile neredeyse aynı armayı kullanıyordu.


Hollanda takımı Twente ile Samsunspor'un armasında bulunan beyaz atların ve baktıkları yönün benzerliği de ilgi çekiyor. Tarsusgücü'nün armasında yer alan T ve G harflerinin çizim şekli de Trabzonspor'un logosundaki T ve S harflerinin şeklini andırıyor. Çorluspor'un sarı-kırmızılı logosundaki Ç ve S harflerinin iç içe geçmiş görüntüsü ise ilk bakışta Galatasaray'ın armasını hatırlatıyor.


"Topçular" olarak da bilinen İngiltere Premier Lig takımı Arsenal'ın logosunda yer alan top arabası ve baktığı yön de MKE Kırıkkalespor'un armasındaki top arabasıyla benzerlik gösteriyor.





Orijini İstanbullu Pera Takımı olan, İstanbullu Rumlar'ın kurduğu Yunanistan'ın AEK Atina Kulübü'nün (Konstantinopolis Atletik Birliği) logosunda, çift başlı kartal yer alıyor. Torku Konyaspor'un logosunda da aynı figür bulunuyor. Ancak AEK'in çift başlı kartalı, yüzünü doğuya ve batıya çevirmiş Bizans İmparatorluğu'nu, Torku Konyaspor'unki ise Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'yı sembolize ediyor.


Yine bir Yunanistan kulübü Panionios ile İzmir temsilcisi Karşıyaka Spor Kulübü'nün armaları da birbirini andırıyor. Kurtuluş Savaşı sonrasında, Atina'nın biraz dışında Nea Smyrni (Yeni İzmir) ismine verdikleri bir köye göç edenlerin kulübü olan Panionios, halen Yunanistan Süper Ligi'nde mücadele ediyor. Bu kulüp ile Karşıyaka Kulübü'nün armasının ortasından geçen bant ve logonun şekli benzerlik gösteriyor.


Yunanistan'ın önde gelen kulüplerinden Olympiakos ile, şike nedeniyle süper ligden ihraç edilen futbol kulübü Olympiakos Volou'nun logolarının neredeyse tıpkı olması da görenleri şaşkına çeviriyor. Her iki kulübün logosunda da başında defne tacı bulunan bir antik Yunan erkeği yer alıyor. Ayrıca her iki armanın renklerinin kırmızı-beyaz olması da dikkati çekiyor.


-Barcelona hayranlığı-


İzmit kulübü Derince Belediyespor'un arması, İspanya ve dünyanın en önemli kulüplerinden Barcelona'nın armasıyla oldukça benzerlik gösteriyor.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından, Derince Belediye Başkanlığı yaptığı 1994 yılında kurulan kulübün arması, futbolculardan Mustafa İzgi tarafından tasarlanmış.


Kulüp Müdürü Serkan Garan'ın, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre; kulüp yönetimi, 2007 yılında yeni bir logo tasarlanmasını istiyor. Bunun için 4 adet logo hazırlanıyor. Bunların arasından, o sene takımda oynayan futbolcu Mustafa İzgi'nin tasarladığı logo kabul ediliyor. İzgi, Barcelona hayranlığından dolayı bu arma stilini kullanıyor. Derince Belediyesi'nin harfleri D ve B'yi, sırt sırta veren iki insana benzeten Mustafa İzgi, Spor'un S'sini de ortaya yerleştirerek Derince Belediyesi ile sporu ilişkilendiriyor




Beşiktaş ile mahkemelik oldular-


Mecidiyeköy Tayfun Spor Kulübü'nün iki yıl önce kullandığı arma ise Beşiktaş'ınkiyle, kulübün baş harfleri hariç tıpatıp aynıydı.


Kulüp Başkanı Muhammed Mustafa Kırgız, Beşiktaş'ın alt yapı sorumlusu ve menajeri Orhan Altan Akbil tarafından kurulan kulüplerinin, siyah-beyazlıların logosunu benimsediğini, Beşiktaş sevdalısı olduklarını vurguladı.


Logolarını bu nedenle Beşiktaş'ınkine benzettiklerini ifade eden Kırgız, TFF tarafından da bu logoyla tescil edildiklerini, ancak daha sonra Beşiktaş Kulübü yönetiminin açtığı dava sonucunda bu logoyu artık kullanamadıklarını söyledi.
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Menemen ile Tarsus un armalarına acilen el konulmalı :ehe

resmen çalıntı :D
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
greenmile
Cevap
1
Görüntüleme
4K
SHS
greenmile
Cevap
0
Görüntüleme
417
greenmile
Onur Saka
Cevap
5
Görüntüleme
3K
Ritchie88
pr0
Cevap
6
Görüntüleme
829
pr0


Üst Alt