Kriz! Marmara'da elektrikler kesildi İstanbul'da ulaşım durdu!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Kriz! Marmara'da elektrikler kesildi İstanbul'da ulaşım durdu!

İşte elektrik kesintisinin olduğu ilçe ve semtler:

Sarıyer, Beykoz, Kadıköy'ün büyük bölümü, Yeşilpınar-Eyüp bölgesi, Pendik, Levent, Bakırköy, Başakşehir, Çengelköy, Çağlayan, Tuzla, Eminönü...

Saat 14:45 itibariyle Anadolu Yakası'nda bazı semtlere elektrik verilmeye başlandı.

ADAPAZARI , EDİRNE, TEKİRDAĞ VE İZMİT'TE DE ELEKTRİK KESİNTİSİ
İstanbul'un yanı sıra Adapazarı, İzmit, Edirne ve Tekirdağ'da da elektrik kesintisi var.

KESİNTİNİN SEBEBİ
Lüleburgaz'da Hamitabat Çevrim Santrali’nde meydana gelen arıza nedeniyle Trakya’nın tamamı ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’nın büyük bölümünde elektrikler kesildi.

Yetkililer arızanın giderilmesine çalışıldığını söyledi.

ENERJİ NAKİL HATTINDA FREKANS KAYMASI
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) ile Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) yetkilileri, saat 13.43 itibarıyla yaşanan kesintinin kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını, konuyla ilgili Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

Bu arada, BEDAŞ Sistem Koordinasyon Müdürü Rana Yalçın, TEİAŞ'tan aldığı bilgiye göre, kentin Avrupa ile Anadolu yakasını birleştiren 380 kilovatlık enerji nakil hattında frekans kayması oluştuğunu ve sorunun giderilmeye çalışıldığını söyledi.

150 BİN VOLTLUK GERİLİM HATTINDA ARIZA
TEİAŞ'ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında meydan gelen arızadan dolayı elektrik verilemiyor.

TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, TEİAŞ'ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında arıza meydan geldiğini bildirdi.

Arıza nedeniyle başta Edirne olmak üzere Tekirdağ ve Kırklareli'ne elektrik verilemediğini ifade eden Erdoğan, sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Genel bir kesinti. TEİAŞ'dan kaynaklanıyor. Sorunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Arıza, TEİAŞ'nin Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 154 bin voltluk yüksek gerilim hatlarındaki arızadan kaynaklanıyor. Bu nedenle Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'ye elektrik verilemiyor.”

ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Enerji Bakanlığı elektrik kesintisinin Bursa'daki doğalgaz elektrik santralindeki arızadan kaynaklandığını açıkladı.

İSTANBUL İÇİN KOMBİ UYARISI
Arıza nedeniyle doğalgaz da kullanılamadığından tatil gününü evinde geçiren vatandaşlar donuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ''Doğalgaz verilemiyor, kombiler kapalı tutulmalı, hemen açılmamalı'' uyarısında bulundu.

KESİNTİ NEDENİYLE DOĞALGAZ DA KULLANILAMIYOR
Arıza nedeniyle doğalgaz da kullanılamadığından tatil gününü evinde geçiren vatandaşlar donuyor.

VALİ: TEKNİK BİR SORUN
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kesintiyle ilgili ''Teknik bi sorun kısa sürede halledilecek'' dedi.

DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN TELEFONLARI KİLİTLENDİ
Elektrik kesintisinin ardından vatandaşların bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketlerinin telefon hatlarını araması sonucu hatlar kilitlenirken, BEDAŞ başta olmak üzere dağıtım şirketlerinin bazılarının web sitelerine de erişim şu an için sağlanamıyor.

ekolay

spy ghost

spy ghost

Üye
bydexer ilk yorumu senden bekliyordum geldin hemen tuba görmemiş açmış yani :kotu:

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
spy ghost

spy ghost

Üye
ama milleti böyle diken üstü tutmamalısınız buranın müdavimleri belli yani kazayla açılabiliyor biraz esnek olunuz lütfen

• Beğen
bydexer

bydexer

Üye
ama milleti böyle diken üstü tutmamalısınız buranın müdavimleri belli yani kazayla açılabiliyor biraz esnek olunuz lütfen

Efenim,kazayla açılmasına bişi demiyorum,zaten belirtmek istediğim olay konu üstüne aynı konuyu açan forumdaşların ceza alması değil,sadece açılan ilk konudan yorumlara devam edilmesi gerektiği :good:

TheCower

TheCower

Üye
bu gece elektriksiziz oyleyse :/

spy ghost

spy ghost

Üye
geçmiş olsun İstanbul'da elektrik geldi

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
sabah ezanında konu accam artık :dry:
sıkayet ettım konumu

• Beğen
Tepkiler: minoo ve spy ghost
spy ghost

spy ghost

Üye
Tuba takma böyle şeyleri tamam kaderimiz aynı bu haber köşesinde yarış ediyoruz artık burda birileriyle :kotu:

• Beğen
spy ghost

spy ghost

Üye
bydexer arkandan konuşmayalım hani burda direkt söyleyelim de :islik tuba şurda iki gün hep takıl saatleri çözersin :ehe ben biliyorum saatleri genellikle :ehe

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
haha :D merak etme az cok fikir sahıbı oldum :ehe

bundan sonra görürsün :eller:
bydexer arkandan konuşmayalım hani burda direkt söyleyelim de :islik tuba şurda iki gün hep takıl saatleri çözersin :ehe ben biliyorum saatleri genellikle :ehe

spy ghost

spy ghost

Üye
tuba ittifak oluşturuyoruz :eller:

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
:eller: merak etme korkulacak bısey yok

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...