Ben araya aracı koymak istemiyorum. Vatandaş köy yumurtasına 1 tl vereceğine 0,80 kuruş versin yine aynı kalitedeki malı ucuza yesin benden yesin. İlk hedefim son tüketiciönemli olan ilk sey ne pazarladgın ve ürünün pazarda ne kadar ragbet grdüğü ki sende organik ürün yestrtiksn bu avantajın var yapman gerekn bu işi yapan kişilerin nasıl bir strateji çizdiğini öğrenmek
Dediğini şimdi daha iyi anladım ama normal yumurta satanları ben kendime rakip görmelimiyim onu bilmiyorum çünkü şuan antalyada köy tavuğu yumurtacılığı yapan kimse yok herkes fabrika modeli üretim yapıyor ve satıyor. Örnek firmalar. Anamas yumurta, baranok yumurta, keskinoğlu yumurta vs vs.demek istedgmi anlamadın evet dedğin güzel bişe aracı koymucaksın sadce bu işi yapan kişilerin yanın yumurtacılık yapanların stratejilerni öğrenmye calış bi laf vardır basarlı olmak istysan rakiplerini tanı rakip dedysem tabiki bu işte basarılı olanlar
Evet bu işi yapanları araştırmaya biraz daha zaman ayıralım bakalım. Artıları ve eksileri nelermiş bu işin birde onlara bakalımbak işte mesele bu organik yurmtayı cok cok az kşi yapıyor ki onlarda hala bu işle ugrastgına göre basarı oranları iyi sevyededr senn yapman gereken bu kişiler hangi yolları izlemişte ayakta durmuşlar die kndine sorup yola cıkman
Evet bu işi yapanları araştırmaya biraz daha zaman ayıralım bakalım. Artıları ve eksileri nelermiş bu işin birde onlara bakalım
Kolay kolay kalacağını sanmıyorum ama onu düşünmek gerek tabikide.Bunları satmakta önemli elinizde kalmasın sonra ayrıca arkadaşın dediği gibi temizliği vb. şeylerde önemli
Numune ürün dağıtımı bu ürün için mantıklı bir reklam türümü sencehah işte dgru meselyi yakaladın kardeşim sonraki adımda pazarlama stratejinki bunu zaten ii kötü düşünmüşssün zaten rakiplerini tanıyınca elbet bi noktada karar verrsin
benim hoşuma giderdi ama numune ürün çünkü önemli bir gıda maddesivla bu işte acemi oldgun için tecrübe kzanman acısından baslangıc olarak evet tabi bu sahsi fkrim daha öğrencyim![]()
Mutlaka her işin bir riski vardır, sizin söylediğiniz muhtemel şeyler sansar olacak tilki olacak kuş gribi olacak, ama bütün bunlar var diye bu işi yapmamak biraz mantıksız geliyor. Gerekli önlemleri tedbirleri alırız gerisi Allah'a kalmış.Bence tutmaz. Biz gene fabrika tavukları ile bu işe kalkıştık ama sonradan kuşgribi çıkınca fiyatlar pert. Şu an köy tavuğu besliyoruz ya soğuk diye yumurtlamıyor, ya civciv çıkatmak istiyor yumurtlamıyor ve huysuzlaşıyor ya da sansar gelip yiyor. bu şekilde de pek bi faydası olacağını sanmıyorum
Yo yo kuş gribi olacak falan demiyorum. Örnek göstererek işin zor ve önlem alınarak yapılabileceğini söylüyorum.Soğukta da yumurtlamaz ya sıcak ortam hazırlayacaksın ya da yazı bekleyerek yazın ki kar ile kışa hazırlayacaksın. Yazın mısır ek örgü tel al. Sabah salarsın tavukları akşam kümese mısırları atarsın tavuklar içeri girince kaparsın teli. Bir müddet sonra tavuklar akşam olunca kendiliğinden kümese girmeye başlarlarMutlaka her işin bir riski vardır, sizin söylediğiniz muhtemel şeyler sansar olacak tilki olacak kuş gribi olacak, ama bütün bunlar var diye bu işi yapmamak biraz mantıksız geliyor. Gerekli önlemleri tedbirleri alırız gerisi Allah'a kalmış.
Yo yo kuş gribi olacak falan demiyorum. Örnek göstererek işin zor ve önlem alınarak yapılabileceğini söylüyorum.Soğukta da yumurtlamaz ya sıcak ortam hazırlayacaksın ya da yazı bekleyerek yazın ki kar ile kışa hazırlayacaksın. Yazın mısır ek örgü tel al. Sabah salarsın tavukları akşam kümese mısırları atarsın tavuklar içeri girince kaparsın teli. Bir müddet sonra tavuklar akşam olunca kendiliğinden kümese girmeye başlarlar
Sana diyeyim sakın sadece civciv alıp dışarıda bırakma yaşamaları çok zor. Biz gene iki bin ile üç bin arası getirtiyorduk. Şöyle ki bizimkiler besi tavuğuydu yazın bile alsak ilk gün soba yakıyorduk ve civciv yemi veriyorduk daha sonra normal yaşıyorlardıBu önümüzdeki ay içerisinde civciv olarak almayı planlıyorum ankarada tae var ordan bin adetle başlayacağım kısmet olursa. Zeytin bahçesi var 10 dönümden fazla onun çevresini tel ile çevirip içinde uygun bir alana barınacakları yeri yapacağım ve içine salancağım. Arazi var o arazilere yiyecekleri buğdayı ve mısırı ekerim ve sağdan doldan ot vs ne varsa atarım arazinin içine