Körler için geliştirilen ilk akıllı telefon yakında Hindistan’da satışa sunulacak

Sponsorlu Bağlantılar

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Körler için geliştirilen ilk akıllı telefon yakında Hindistan’da satışa sunulacak

Akıllı telefon segmenti büyük bir gelişim içerisinde. Son dönemde neredeyse PC işlem gücü ile başa baş mücadele edebilecek kadar güçlü donanım bileşenlerine sahip akıllı telefon modelleri karşımıza geldi. Samsung sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa yonga setini duyurmuş ve son amiral gemisi Galaxy S IV‘de de kullanmıştı. Akıllı telefonlar isteklere, bütçelere ve bir çok farklı çözüme göre değişik özelliklerde satışa sunuluyor. Son gelen bilgilere göre dünyanın ilk körlere yönelik tasarlanan akıllı telefonu yakında satışa sunulmaya hazırlanıyor. Körlere göre dizayn edilen yeni akıllı telefon dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından bir tanesine sahip olan Hindistan’dan geliyor. Bu yeni akıllı telefonda gelen SMS ve elektronik postaları otomatik olarak körler alfabesine çeviriyor. Akıllı telefon Shape Memory Alloy teknolojisine sahip ve pinler gerektiğinde aşağı ve yukarı hareket edebiliyor. Projenin geliştiricisi Sumit Dagar, üç sene önce çalışmaya başlamış ve prototip şu an test aşamasında.

Kaynak

x-scarface

x-scarface

Üye
Vayy be süper :evet:

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Görme engelli deyip Türkçemizin inceliklerini kullansaydınız keşke.:)

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~, Byhaydar ve smh60
smh60

smh60

Üye
Güzelmiş

ka_za

ka_za

Üye
Bende engelin özürden daha kaba olduğunu düşünüyorum. Özür demek hafif bir hata kusur demek ama engel sanki o isi yapmasina imkan yok engelleri var gibi bir anlam yaratıyor. Neresi daha kibar engelin anlamış değilim

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Bende engelin özürden daha kaba olduğunu düşünüyorum. Özür demek hafif bir hata kusur demek ama engel sanki o isi yapmasina imkan yok engelleri var gibi bir anlam yaratıyor. Neresi daha kibar engelin anlamış değilim

niye kör deyince hakaret mi ediyoruz çok saçma geliyor şu engelli demek falan...
Türkçe'nin inceliği bu ama.Sizce olmayabilir ama genel kabul daha uygun olduğu doğrultusunda.:oke:

Crixus07

Crixus07

Üye
Aynen Kör demek bencede yanlış kardesım :)

tapatalk

tapatalk

Üye
Kor ne l görme engelli agma birşey yazsaydin

mert32

Üye
kör ne abi?
Hem bilmiyorsun hemde hala savunuyorsun kör niye diyemiyoruz diye.Neden resmi yerlerde engelli yazıyor o zaman?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
tamam beyler ben kabayım ben kötüyüm :oke:

emreli01

emreli01

Üye

Akıllı telefon segmenti büyük bir gelişim içerisinde. Son dönemde neredeyse PC işlem gücü ile başa baş mücadele edebilecek kadar güçlü donanım bileşenlerine sahip akıllı telefon modelleri karşımıza geldi. Samsung sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa yonga setini duyurmuş ve son amiral gemisi Galaxy S IV‘de de kullanmıştı. Akıllı telefonlar isteklere, bütçelere ve bir çok farklı çözüme göre değişik özelliklerde satışa sunuluyor. Son gelen bilgilere göre dünyanın ilk körlere yönelik tasarlanan akıllı telefonu yakında satışa sunulmaya hazırlanıyor. Körlere göre dizayn edilen yeni akıllı telefon dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından bir tanesine sahip olan Hindistan’dan geliyor. Bu yeni akıllı telefonda gelen SMS ve elektronik postaları otomatik olarak körler alfabesine çeviriyor. Akıllı telefon Shape Memory Alloy teknolojisine sahip ve pinler gerektiğinde aşağı ve yukarı hareket edebiliyor. Projenin geliştiricisi Sumit Dagar, üç sene önce çalışmaya başlamış ve prototip şu an test aşamasında.

Kaynak

Başlıkla konuyu katletmişsin zaten Kör ne demek biraz daha düşünceli sözler kullanarak yazalım :nono:

- - - Eklendi - - -

Adminler göreve davet ediyorum sizleri :polis: :oha2:

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Başlıkla konuyu katletmişsin zaten Kör ne demek biraz daha düşünceli sözler kullanarak yazalım :nono:

- - - Eklendi - - -

Adminler göreve davet ediyorum sizleri :polis: :oha2:

sabır yarabbim... portala tıkla bakayım başlıkta ne yazıyor...

İnat ettim değiştirmiyorum başlığı... Kabaysam kabayım kötüysem kötüyüm rahatladınız mı?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
sanki aşağıladım ya

ka_za

ka_za

Üye
Olaya en başından bakacak olursak kör de insanların türkçede oluşturduğu bir kavram görme engellide ikiside ayni anlama geliyor. Görme engelli diye bir küfürde oluşturulabilirdi en başta. Soyleyisinin kibar olması karşıladığı anlami değiştirmez. kör argo birsozde değil bukadar tepki almasinin sebebini anlayamıyorum.
Hayatımda hic ben görme engelliyim diye telafuz edende duymadım

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
mcnpl4

mcnpl4

Üye
niye kizdin ki gayet guzel soylemis adam asagiladin mi dedi sana. ben de engelli kelimesini kullaniyorum zihinsel engelli kelimesini dusunursen engellinin diger soyleyoslerden daha nazik oldugu acik zaten ama forum olarak tartisilcak yer degil burasi. paylasim icin tesekkurler

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
ya saçma sapan laflar söylenirse ben de böyle tepki veririm kimse de kusura bakmasın ve inat ettim değiştirmeyeceğim istediğiniz şeyi söyleyin kör demek aşağılamak değildir ama bunu anlayamıyorsunuz

Üst Alt