Köri baharatı kanserli hücreleri öldürüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Köri baharatı kanserli hücreleri öldürüyor

Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin"in laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı.

Köri baharatında bulunan bir maddenin, kanser hücrelerini öldürebildiği belirtildi.
Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin"in laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı.
Dr. Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü.
Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu.
Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.
Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr. Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi.
Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, alkol tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi.

• Beğen
Tepkiler: huri$

Salihyet

Salihyet

Üye
Gerçek köri yi nereden bulacağız da ohoo :islik:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mısır çarşısı :ehe

Catty

Catty

Emekli Yönetici
İnşallah böyle bir hastalık olmaz da , Köriyi aramaz zorunda da kalmayız:)

huri$

huri$

Üye
te$ekkurler payla$im için enes bu baharati evde kullaniyorum ben bunlari bildigim iyi oldu
bide bu baharati marokenler cok kullaniyo burda

--------------- Ekleme ---------------

Gerçek köri yi nereden bulacağız da ohoo :islik:
burda en hakikisi var ben gondereyim kaç ton lazim:)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim abla :) Hiç kullanmadım bunu ... :)

Salihyet

Salihyet

Üye
Bizimkilere bi sorayım :ehe :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...